کارشناس تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان نقش برخی از گیاهان خوراکی و دارویی طبیعی را در سلامت تشریح کرد.
به گزارش ایسنا، وی استفاده صحیح و منطقی از این گیاهان را موجب حفظ و ارتقای سلامت دانست و ادامه داد: این گیاهان شامل ریواس، کنگر، قارچ کوهی، ریش بز، غاز یا به گویش محلی پاگزو، زرشک، مصیر، بن سرخ و غیره ذکر شده است.
مردانی افزود: این محصولات خودرو و ارگانیک سرشار از فیبر، مواد معدنی، ویتامین C، ویتامین های گروه B و گاهی پیش سازهای ویتامین D هستند.
این متخصص تغذیه یادآور شد: فیبر بسیار خوب این گیاهان می تواند باعث ایجاد یبوست در افراد، پیشگیری از یبوست مزمن و ارتقای سلامت دستگاه گوارش شود.
یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: مصرف صحیح این گونه های گیاهی منجر به کاهش چربی خون در افراد مبتلا به دیس لیپیدمی و تنظیم قند خون در بیماران دیابتی می شود.
وی بیان کرد: از سوی دیگر آنتی اکسیدان های موجود در آن از سلامت قلب، عروق خونی و کبد حمایت می کند و نقش ضد سرطانی دارد.
مردانی تصریح کرد: همچنین وجود انواع ویتامین ها مانند ویتامین C و ویتامین A و برخی مواد معدنی در ساختار این گیاهان باعث تقویت سیستم ایمنی و در نتیجه افزایش مقاومت بدن در برابر بیماری های مختلف می شود.
وی خاطرنشان کرد: البته در مصرف این گیاهان باید احتیاط کرد. به عنوان مثال در استفاده از قارچ های کوهی باید احتیاط کرد زیرا برخی از این قارچ ها سمی هستند و حتی می توانند منجر به مرگ مصرف کننده شوند. بنابراین، قارچ ها را باید از افراد قابل اعتماد خریداری کرد.
این متخصص تغذیه گفت: برخی از این گیاهان مانند ریواس سرشار از اگزالات هستند و به همین دلیل افراد مبتلا به سنگ کلیه اگزالاتی نباید مصرف شوند.