به گزارش مانیبان، ابوالفضل نوروزی تعداد خانه های خالی از سکنه کشور را 560 هزار واحد اعلام کرد و گفت: از این تعداد 182 هزار واحد به بازار املاک عرضه شد و 120 واحد غلات درشت نیز برای اولین بار در سازمان مالیاتی معرفی شد.
وی در برنامه تلویزیونی قانون ساماندهی بازار املاک و مستغلات با اشاره به اینکه در 70 سال گذشته هیچ قانونی از این نوع در کشور وضع نشده است، اظهار داشت: قبل از انقلاب با وجود بحران املاک، حداقل اقدامات در این زمینه انجام شد. اما بعد از انقلاب شاهد تلاش ها و اقدامات جدی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در حوزه مسکن بودیم که مدت ها متوقف شد و در نهایت در دولت های نهم و دهم در قالب طرح مسکن مهر متوقف شد. مهر عرضه مسکن ادامه یافت.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن با بیان اینکه حوزه عرضه مسکن همواره مورد توجه دولت ها بوده است، ادامه داد: عرضه و تقاضا به عنوان دو طرف مقیاس بازار مسکن، در کنار هم می توانند مشکل بازار مسکن را حل کنند، اما این در حالی است که در تمام این سال ها فقط به عرضه مسکن توجه شده و موضوع مهم تقاضای مسکن مغفول مانده است.
وی افزود: در نهایت دولت سیزدهم برای اولین بار به صورت جدی وارد عرصه مسکن شد و در حوزه تامین مسکن نیز دولت ساخت 2 میلیون و 500 هزار واحد مسکونی را آغاز کرده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با برشمردن مزایای قانون جدید تنظیم بازار املاک گفت: مدیریت بازار، مبارزه با احتکار، احتکار و واسطه گری و همچنین تنظیم مقررات از جمله مواردی است که در این قانون دیده شده است. .
نوروزی در ادامه درباره وضعیت خانه های خالی و اقدامات دولت در این زمینه اظهار داشت: یکی یکی از مزیت های ساماندهی تقاضای مسکن، همانطور که اولین بار در دولت سیزدهم انجام شد، رسیدگی به احتکار خانه های خالی است. دولت برای اولین بار توانست از طریق سامانه ملی املاک و اسکان خانه های خالی را به صورت سیستماتیک شناسایی و به صاحبان آنها هشدارهای لازم را بدهد.
وی تعداد کل خانه های خالی کشور را 560 هزار واحد عنوان کرد و افزود: این خانه های خالی شناسایی و تذکرات لازم به صاحبان آنها داده شده است و در راستای این نظارت ها بیش از 182 هزار واحد خالی از سکنه شده است. به بازار املاک عرضه شده است و بیش از 120 واحد بر اساس اولویت غلات درشت برای اولین بار به سازمان امور مالیاتی ارائه شده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه بازدارنده های خوبی در قانون تنظیم بازار املاک ایجاد شده است، تصریح کرد: مؤسساتی که در این زمینه همکاری نکنند جریمه می شوند و در ازای آن بخشی از درآمد حاصل از معرفی دانه درشت به سازمان امور مالیاتی تحویل می شود. . هزینه ساخت مسکن برای افراد محروم در بافت فرسوده خواهد شد.
نوروزی افزود: دومین اقدام دولت علاوه بر موضوع خالی بودن خانه ها ساماندهی مشاوران املاک بود. در این راستا برای اولین بار گشت مشترک وزارت راه و شهرسازی، وزارت حراست و اتاق بازرگانی برای شناسایی دلالان در بازار املاک تشکیل شد و این افراد با ایجاد اخلال در بازار اقدام به شناسایی دلالان کردند. عدم ارائه کد رهگیری، دریافت کارمزد اضافی و … باعث سردرگمی در بخشی از بازار و در مواقعی دستکاری قیمت ها شده است.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن سومین اقدام دولت در ساماندهی بسترهای تبلیغاتی مسکن را ارائه کرد و گفت: برخی از این فضاها مورد سوء استفاده قرار گرفت و در بازار املاک مشکلاتی ایجاد کرد. وضعیت آگهیهای ملکی در این بسترها تحت نظارت قانونی است و در صورت عدم احراز هویت ملک و مالک، متخلفان جریمه خواهند شد.