در ادامه جزئیات واریز 600 هزار تومان یارانه بیشتر برای برخی افراد را می توانید بخوانید.
به گزارش بازتاب آنلاین به نقل از ایسنا، احمد اسماعیل زاده درباره جزئیات اجرای طرح امنیت غذایی گفت: این برنامه از مهرماه امسال با همکاری وزارت رفاه اجتماعی آغاز شد. روند کار به این صورت است که کودکان ۶ ماهه تا ۵ ساله که به مراکز بهداشتی درمانی سراسر کشور مراجعه می کنند توسط بهورزان، مراقبین و کارشناسان تغذیه ارزیابی می شوند و در صورت واجد شرایط بودن، کد ملی آنها را به وزارت رفاه اجتماعی ارسال می کنیم. پشتیبانی
ملاک حمایت از کودکان در طرح امنیت غذایی چیست؟
وی پس از اشاره به اینکه «اختلال رشدی» مبنای و مهمترین معیار ورود افراد به این طرح است، تصریح کرد: در واقع اگر کودکی در این محدوده سنی با توجه به معیارهای ما به اختلال رشدی تشخیص داده شود، باید تحت حمایت قرار گیرد. این طرح
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: اختلال رشد به این معناست که کودک متناسب با قد یا سن خود وزن اضافه نمی کند یا قد او با توجه به منحنی های سن و جنس کمتر از سن است. .
وی تاکید کرد: وزارت رفاه این کودکان را از نظر اقتصادی در سیستم حمایتی خود ارزیابی می کند تا مشخص شود این کودک به دلیل مشکلات اقتصادی دچار اختلال رشد است یا خیر. در صورتی که خانواده کودک بین دهک های یکم تا هفتم درآمدی باشد، کودک مشمول این طرح می شود. اگر خانواده کودک در دهک هشتم درآمدی به بالا باشد، کودک مشمول طرح امنیت غذایی نمی شود و فقط کارشناسان ما به والدین آموزش می دهند که چه تغذیه ای برای آنها مناسب است.
وی با اشاره به اینکه همان 7 دهک اول نیز تقسیم می شود، تصریح کرد: اگر فرزند جزو 5 دهک اول باشد، برای دهک ششم و هفتم درآمد ماهانه یک میلیون تومبه و 600 هزار تومب در نظر گرفته می شود.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: این اعتبار ماهانه بر روی کارت الکترونیکی بارگذاری می شود و خانواده این کودکان تنها می توانند غذاهایی را که ما مشخص می کنیم خریداری کنند.
به گفته وی، غذاهایی که وزارت بهداشت برای طرح امنیت غذایی تعیین کرده است، بر اساس غذاهایی است که کالری و پروتئین تامین می کند، مانند لبنیات، انواع گوشت، برنج، ماکارونی، تخم مرغ و ….
ارزیابی فصلی وضعیت رشد کودکان.
وی افزود: کودکانی که مشمول این بسته حمایتی می شوند هر سه ماه یکبار توسط کارشناسان بهداشتی ما ارزیابی می شوند و در صورتی که روند مثبتی در تغذیه آنها وجود نداشته باشد ظرف مدت 6 ماه از این برنامه حذف می شوند زیرا هدف از اجرای این برنامه این است. تهیه غذا برای بهبود تغذیه، که باید توسط کودک مصرف شود تا زمانی که وضعیت تغذیه او به شرایط مطلوب برسد.
حمایت های تغذیه ای به 135 هزار کودک تاکنون
اسماعیل زاده با بیان اینکه تاکنون 135 هزار کودک از این حمایت تغذیه ای برخوردار شده اند، گفت: اکنون بیش از 85 درصد واجدین شرایط تحت پوشش قرار گرفته اند. درصدی که هنوز تحت پوشش نیستند احتمالا هنوز به مراکز ما مراجعه نکرده اند. حتی کودکان مبتلا به سوء تغذیه خفیف و متوسط نیز مشمول این طرح می شوند.
به گفته وی، تعداد کودکان مشمول طرح امنیت غذایی در ولایات کم برخوردار بیشتر است.
وی تاکید کرد: مشکلات کوچکی از نظر اجرا وجود دارد و هنوز برخی از مردم و فروشگاه ها شناخت کافی از این طرح ندارند اما در مجموع طرح راضی کننده است.
ارائه گزارش عملکرد شش ماهه به سازمان برنامه و بودجه
وی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت باید برای اجرای این برنامه هر 6 ماه یکبار گزارش عملکرد را به سازمان برنامه و بودجه ارائه کند، تصریح کرد: در صورت رضایت مندی شاخص ها، دولت در سال های بعد حمایت خود را از این طرح دو برابر خواهد کرد. . امیدواریم این طرح بتواند در پنج سال آینده میزان سوء تغذیه ما را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت دلیل انتخاب گروه سنی 6 ماه تا 5 سال برای حمایت در این طرح را توضیح داد: در این محدوده سنی سرعت رشد بسیار سریع و جسمی و مغزی است. رشد و نوع تغذیه در این گروه سنی اتفاق می افتد. سن برای سال های بعدی زندگی نیز بسیار مهم است.
مشکل چاقی و اضافه وزن در بین دانش آموزان.
وی در عین حال گفت: در رده سنی دانش آموزان، اختلالات رشد برای ما مشکل جدی نیست و در آنجا عمدتا مشکل اضافه وزن و چاقی را داریم که در این زمینه برنامه های مختلفی را با وزارت آموزش و پرورش دنبال می کنیم.
به گفته وی، اجرای طرح «یسنا» حمایت غذایی از مادران باردار و شیرده نیز با کمک وزارت رفاه اجتماعی و وزارت بهداشت در حال اجراست.