سرطان کبد زمانی اتفاق می افتد که سرعت رشد سلول‌های کبد غیرطبیعی باشد و توموری را تشکیل می‌دهند که می‌تواند بدخیم (سرطانی) یا خوش خیم (غیر سرطانی) باشد.

از سال 1990، خطر ابتلا به سرطان کبد دو برابر شده است. علائم این سرطان معمولاً فقط در مراحل پیشرفته ظاهر می شود. با این حال، انجام آزمایش‌های مکرر احتمال پیشگیری از این بیماری و میزان بقای افراد مبتلا را افزایش می‌دهد.

طبق اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، شش عامل خطر سرطان کبد شامل موارد زیر است:

چاقی: شایع ترین علت افزایش آنزیم های کبدی، بیماری کبد چرب است، اگرچه علت آن هنوز نامشخص است. یکی از عوامل موثر بر این بیماری پرخوری و چاقی است. به خصوص در افرادی که از چاقی شکمی رنج می برند و کمربند شکمی آنها بزرگتر از حد طبیعی است. پزشکان هشدار می دهند که بیماری کبد چرب غیر الکلی می تواند منجر به سرطان شود. به گفته پزشکان، در این مدت گرایش به مصرف مواد الکلی و شیوع چاقی به حدی افزایش یافته است که در صورت عدم انجام اقدامات لازم و پیشگیرانه در حال حاضر و آینده، ممکن است مداخلات جراحی در بیماران مبتلا به کبد چرب افزایش یابد. بیماری.

_ کاهش وزن: کاهش وزن و از دست دادن اشتها بدون رژیم غذایی با انواع بیماری ها از جمله تعدادی از سرطان ها از جمله سرطان کبد مرتبط است. اگر بدون تلاش و رژیم لاغر می شوید، با پزشک خود مشورت کنید تا بیماری های مختلف را روشن کرده و در مراحل اولیه از آنها پیشگیری کنید.

زرد شدن چشم و پوست: این علائم زردی می تواند نشان دهنده سرطان کبد باشد، اما می تواند نشانه سرطان پانکراس نیز باشد که باید توسط پزشک تشخیص داده شود.

هپاتیت C: برخی ویژگی ها ممکن است خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهند. افراد در معرض خطر شامل افرادی با سابقه ویروس هپاتیت C هستند. با این حال، درمان به موقع و زودهنگام هپاتیت C می تواند تا حد زیادی از بروز سرطان کبد جلوگیری کند.

عفونت هپاتیت B: اگرچه این نوع هپاتیت با هپاتیت C ارتباطی ندارد، اما می تواند منجر به سرطان شود. کودکانی که در بدو تولد این واکسن هپاتیت را دریافت نمی کنند در معرض خطر ابتلا به سرطان کبد هستند. مادر مبتلا به هپاتیت B می تواند فرزند خود را از طریق تولد مبتلا کند. افرادی که داروها را با یک سرنگ معمولی تزریق می کنند بیشتر در معرض خطر عفونت هستند. کارکنان مراکز بهداشتی درمانی و افراد مبتلا به هپاتیت مزمن مستعد ابتلا به این بیماری هستند. واکسیناسیون هپاتیت B برای همه نوزادان و بزرگسالان در معرض خطر بالا توصیه می شود. علاوه بر این، تزریق واکسن هپاتیت B مهمترین عامل پیشگیری از سرطان است که برای همه کودکان در بدو تولد و بزرگسالان در معرض خطر توصیه می شود.

نوشیدن الکل: مصرف کنندگان الکل در معرض خطر سیروز کبدی و از دست دادن بافت کبد هستند. این وضعیت می تواند منجر به سرطان کبد شود.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *