به نقل از شمانیوز، سازمان بورس، به گفته مجید عشقی، کارشناس سازمان بورس، بازار سرمایه و فعالان آن در حال رشد هستند و نهادهای مالی نیز به دنبال این پویایی افزایش یافتهاند. او به تولید ابزارها و قابلیتهای جدید توسط نهادهای قدیمی اشاره کرده و با تأکید بر تحولات مثبت حوزه آیتی در بازار سرمایه، نمایشگاه صنعت مالی را به عنوان فرصت مناسبی برای به اشتراکگذاری تجربیات و ایجاد همافزایی برای نهادهای مختلف معرفی کرده است.
عشقی به وجود ابهامات موجود در رابطه با سهامداران و نهادهای مالی اشاره کرده و از جمله این ابهامات، شناسایی سهامداران حقوقی و فعالیتهای آنها را نام برده است. با تأکید بر این نکته که این ابهامات ممکن است باعث اختلاف نظرها و مشکلاتی برای سهامداران و نهادهای مالی شوند، او نمایشگاه صنعت مالی را بهعنوان فرصت مناسبی برای حل این ابهامات و بهبود ارتباطات مختلف در بازار سرمایه پیشنهاد کرده است.
عشقی تصریح کرد: اکثر فعالان بازار سرمایه از راه اندازی ابزارهای جدید استقبال کردند، موسسات مالی از ابزارهایی مانند معاملات آتی سهام، صندوق های مختلف مانند صندوق های بازنشستگی، ضمانت اصلی و … استقبال کردند.
رئیس سازمان بورس اعلام کرد که حساسیت اصلی بازیگران بازار سهام به نمادهای متوقف مربوط است و این موضوع باعث کاهش نقدینگی بازار میشود. علاوه براین، دغدغه و حساسیت زیادی درباره دامنه نوسان وجود دارد که در آینده تحت کارشناسی بررسی قرار خواهد گرفت. وی افزود که ابزارهای غیرمستقیم میتوانند به روان شدن بازار کمک کنند؛ اما برای فرهنگ سازی استفاده از این ابزارها نیاز به زمان و صبر بیشتری داریم. به همین دلیل، بهتر است به سمت سرمایهگذاری غیرمستقیم پیش برویم، بهویژه که ابزارهای بازاریابی و سرمایهگذاری پیچیدهتر شدهاند
عشقی تصریح کرد: یکی از اولویت ها و موضوعات جدی سازمان بورس مربوط به بحث تامین مالی است. تامین مالی بستر بازار سرمایه (از لحظه درخواست تا دریافت وجوه تامین مالی پروژه) باید روان و در مدت زمان کوتاهی تکمیل شود. امیدواریم تا سال آینده به این هدف برسیم.
رئیس سازمان بورس گفت: توسعه زیرساخت های فناوری اطلاعات نیز از اولویت های سازمان بورس است. تغییرات جدی در سیستم تراکنش و بعد از معاملات خواهیم داشت.