بحث فعالیت اینترنت ماهواره‌ای در جهان در ماه‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته است، در آخرین جلسه شورای تنظیم مقررات رادیویی اتحادیه بین‌المللی مخابرات یا RRB، اسپیس‌ایکس مجبور شد برای ارائه خدمات اینترنت ماهواره‌ای خود با جمهوری اسلامی ایران همکاری کند. . .

چند ماه از بیدار شدن فعالیت اینترنت ماهواره ای در ایران می گذرد اما همزمان با اعمال محدودیت برای برخی پیام رسان های خارجی که مسئولان ذیربط از جمله وزیر ارتباطات به اظهار نظر درباره این شرایط پرداختند، این امر به شکل جدی صورت گرفت.

اکنون اینترنت ماهواره ای در برخی کشورها کم و بیش شروع به کار کرده است و در ایران گاها گفته می شود نزدیک به 100 استارلینک فعال شده است اما مسئولان تاکید کردند که تنها در صورتی که این فناوری بخواهد به صورت قانونی در کشور فعالیت کند، از آن استفاده می شود.

سرانجام پس از «اما» و «اگر» درباره فعالیت اینترنت ماهواره‌ای در کشور در ماه‌های اخیر، با نظارت حقوقی بین‌المللی وزارت ارتباطات، اعلام شد که «استارلینک» موظف به رعایت قوانین سرزمین جمهوری اسلامی ایران است.

از این حیث، در آخرین جلسه «هیئت تنظیم مقررات رادیویی اتحادیه بین المللی مخابرات» یا RRB، اسپیس ایکس مجبور شد برای ارائه خدمات اینترنت ماهواره ای خود با جمهوری اسلامی ایران همکاری کند.

اکنون پس از گذشت چندین ماه در آخرین جلسه «هیئت تنظیم مقررات رادیویی اتحادیه بین المللی مخابرات» یا RRB، شرکت اسپیس ایکس مجبور به همکاری با جمهوری اسلامی ایران برای ارائه خدمات اینترنت ماهواره ای خود شد.

در این جلسه که بعدازظهر دیروز (جمعه) به پایان رسید، اسناد و مدارک تکمیلی ایران در رابطه با عملکرد غیرمجاز سامانه ماهواره ای استارلینک در ایران مورد بررسی قرار گرفت و در جلسه به اتفاق آرا اعلام شد که خدمات اینترنت ماهواره ای ارائه شده توسط این شرکت مغایر با مقررات بین المللی است. و از شرکت اسپیس ایکس (صاحب اینترنت ماهواره ای استارلینک) و کشورهای مسئول بخواهد که با رعایت فوری قوانین سرزمینی ایران و اخذ مجوز فعالیت در ایران از طریق مراجع نظارتی کشور اقدام کنند.

طبق اعلام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در این راه گام مهمی برای قانونی شدن فعالیت استارلینک در کشورمان برداشته شد تا هموطنان بتوانند به صورت قانونی از این سرویس استفاده کنند.

لازم به ذکر است که اینترنت ماهواره ای ایده اصلی ایلان ماسک دوستدار فضا بود، با هدف ارائه پوشش اینترنتی گسترده با پرتاب هزاران ماهواره کوچک به مدار نزدیک زمین، که در آن زمان می توانست انقلابی در دسترسی به اینترنت پر سرعت ایجاد کند.  اما مهمترین نکته در مورد این فناوری این است که اینترنت ماهواره ای عمدتاً در شرایطی استفاده می شود که دسترسی عادی به اینترنت امکان پذیر نیست یا کیفیت پایینی دارد.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *