ساخت سریال سلمان فارسی، ضرورتی اجتناب ناپذیر است. سریالی که مروج نگاه ملی و اسلامی در دوران گام دوم انقلاب اسلامی در عرصه داخلی و جهانی بوده و می‌تواند تراز فرهنگی جمهوری اسلامی را به منصه ظهور برساند.

به گزارش ایرنا، سریالی که با تلفیق ظرفیت‌های مطلوب جمهوری اسلامی مانند روحیه حق طلبی و حقیقت جویی ایرانیان و سابقه طولانی ارادت ایرانیان به امامان شیعه و جهان شمولی دین مبین اسلام در صدد معرفی الگویی از یک ایرانی مسلمان شیعی است.

چرا ساخت سریال «سلمان فارسی» مهم است؟

عوامل هم اکنون در شاهرود حضور دارند و مشغول تصویربرداری سکانس‌های فصل ایران باستان هستند.

سازمان صداوسیما با بیش از چهار دهه فعالیت هنرمندانه در عرصه نمایشی و با ساخت سریال‌های ماندگاری در این حوزه، در اوج بلوغ خود می‌بایست گام بلندتری بردارد که این گام با ساخت سریال سلمان فارسی برداشته شد.

شخصیت سلمان فارسی در تاریخ، واجد چنین ظرفیت‌هایی بود. یار ایرانی پیامبر اسلام که جایگاهی رفیع میان اصحاب کبار داشت و از یاران نزدیک امام علی (ع) محسوب می‌شد. روحیه حقیقت جویی اش، او را که روزبه و فرزند یکی از بزرگان جی اصفهان بود، شهر به شهر و دین به دین چرخاند تا با عبور از زرتشتیت، مسیحیت، یهودیت و مذاهب مانوی و مزدکی به ساحل آرامش اسلام برسد. مردی که در عمر طولانی خود هزاران کیلومتر را میان جی، دمشق، موصل، نصیبین و عموریه گذارند تا سرانجام در مدینه، پیامبر آخرالزمان را بیابد.

زندگانی سلمان فارسی با فراز و نشیب هایش، چنان جذاب بود که از سال‌ها قبل، داوود میرباقری، نویسنده و کارگردان کارکشته و مولف کشورمان را مجذوب خود کرده بود و همین تقارن باعث شد تا مقدمات ساخت این سریال ریخته شود. ساخته شدن این سریال با همه مشکلات و سختی‌های مسیر یکی از مسائل مهم در سازمان صداوسیما بود. بعد از پایان ساخت سریال مختارنامه اثر داوود میرباقری، حدود دو دهه فضای مناسبی هم برای سازمان صداوسیما و هم برای داوود میرباقری، به وجود نیامده بود تا با همتی عالی ساخت این سریال تراز آغاز شود.

۴۰ بازیگر خارجی در یک سریال ایرانی؛ سلمان فارسی به کجا رسید؟

نهایتاً فاز صفر، بزرگ‌ترین اثر نمایشی تاریخ سینما و تلویزیون ایران است که به سفارش سیما فیلم و توسط شرکت زلال فیلم به نویسندگی و کارگردانی داوود میرباقری و تهیه کنندگی حسین طاهری با برنامه ریزی دقیق آغاز شد. جمع بزرگی از کاربلدترین افراد حوزه نمایش در این گروه جمع شدند تا تحت نظارت و حمایت رسانه ملی، سریال سلمان فارسی را بسازند.

استفاده از ظرفیت بالای کارگردان توانا، مولف و امتحان پس داده کشورمان، داوود میرباقری بعد از سال‌ها عدم فعالیت موثر در حوزه تاریخ اسلام و همین طور آزادسازی ظرفیت‌های تولیدی و پتانسیل‌های گوناگون در بخش‌های مختلف نیز از رویداد‌های مثبتی بود که ساخت این سریال در پی داشت.

بازبینی از ده‌ها لوکیشن داخلی و خارجی انجام و ظرفیت سنجی‌های مختلفی ثبت شد. برای بهره گیری از ظرفیت‌های بومی در بخش پیش‌تولید، گروه کارگردانی با حضور در تمام استان‌ها از حدود ۲۰ هزار نفر عوامل تئاتری تست گرفته و ثبت اطلاعات شده که با شش هزار نفر از آن‌ها گفتگو انجام شد که همگی به مرور برای حضور در جلوی دوربین فراخوانده می‌شوند.

در پشت دوربین، تاکید تیم سازنده بر استفاده از ظرفیت‌های ایرانی بود. چنانچه ده‌ها گروه تولیدی با ترکیبی از تجربه افراد کارکشته و جوانانی مستعد با نگاهی دانش بنیان دور هم جمع شدند تا در ساخت این اثر مهم، سهیم باشند. ساخت و ساز دکور‌ها و تجهیزات ماندگار و تلفیق آن‌ها با به روزترین جلوه‌های ویژه بصری و کامپیوتری از دیگر ویژگی‌های از دیگر ویژگی‌های خاص این طرح بزرگ بوده و هست. حدود ۲۴ کارگاه تخصصی در شهرک غزالی برپا شد تا متخصص‌ترین افراد در حوزه‌های مختلف وارد میدان شوند.

۴۰ بازیگر خارجی در یک سریال ایرانی؛ سلمان فارسی به کجا رسید؟

علاوه بر بیشتر از هنرنمایی بیشتر از ۷۰۰ بازیگر سطح اول کشورمان بیشتر ۴۰ بازیگر از کشور‌های یونان، مراکش، ارمنستان و تونس جلوی دوربین رفته و می‌روند که مرحوم هشام رستم تونسی یکی از آن‌ها بود. نکته حائز اهمیت اینکه تمام بازیگران خارجی هنگام حضور در ایران و پس از بازی در سریال سلمان فارسی به سفیران فرهنگی کشورمان در زادگاه شان بدل می‌شوند.

علاوه بر این حضور بازیگران خارجی به عرضه راحت‌تر سریال در عرصه جهانی و نفوذ بیشتر در گروه هدف مخاطبان بین المللی کمک خواهد کرد. تاکید سازندگان سریال سلمان فارسی حضور در لوکیشن‌های داخلی است که تاکنون مناطق مختلفی لوکیشن سریال بوده اند از جمله کویر شهداد کرمان که نقطه آغاز ساخت سریال سلمان فارسی بود.

حدود ۲۴ کارگاه تخصصی در شهرک غزالی برپا شد تا متخصص‌ترین افراد در حوزه‌های مختلف وارد میدان شوند.

کویر خیال انگیز شهداد در اواخر آذر ۱۳۹۸ شاهد ضبط اولین سکانس‌های سریال بود که حرکت کاروان سلمان را در دل کویر ثبت می‌کرد. لوکیشن دیگر، جزیره قشم بود که تاکنون دو بار کاروان سلمان فارسی به سمت خود کشانده است. منطقه سمنان و شاهرود از مهم‌ترین لوکیشن‌ها بوده و هست. بخش‌های عمده‌ای از کار در این منطقه که زادگاه داوود میرباقری است، انجام شده و می‌شود.

در جلفا نیز از ظرفیت کلیسا‌های منطقه مانند کلیسای سنت است پانوس و ساحل رود ارس بهره برده شد. از ظرفیت‌های متعدد سه شهرک سینمایی غزالی، نور و دفاع مقدس نیز استفاده شد که ترکیبی جالب بین دکور‌ها و جلوه‌های ویژه کامپیوتری شکل گرفت. با همه مشکلات مختلف مانند کرونا و گرانی و … سریال سلمان فارسی با برنامه ریزی دقیق مشغول ساخت است.

عوامل هم اکنون در شاهرود حضور دارند و مشغول تصویربرداری سکانس‌های فصل ایران باستان هستند. بنا به برنامه ریزی‌های انجام شده این سریال در سال ۱۴۰۵ آماده پخش می‌شود. تاکید و اتکا و اعتماد کارگردان و تهیه کننده و صداوسیما به ظرفیت‌های بومی از ویژگی‌های این سریال است که پشت صحنه آن به یک دانشگاه تمام عیار می‌ماند که در آن احترام متقابل، تعهد و تخصص حرف اول را می‌زند.

۴۰ بازیگر خارجی در یک سریال ایرانی؛ سلمان فارسی به کجا رسید؟

منبع:عصرایران

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما