به گزارش مگتو، لیمو برای سلامت بدن فواید زیادی دارد. از آنجایی که این میوه حاوی مقدار زیادی ویتامین C است، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و در کنترل وزن نیز موثر است.
باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود
ایسنا در گزارشی نوشت لیموترش از گروه مرکبات است و سرشار از ویتامین C و اسید فولیک (B9) است که در مهار استرس اکسیداتیو (استرس اکسیداتیو ناشی از افزایش مولکولهای ناپایدار یا رادیکالهای آزاد) و کاهش آن نقش دارد. التهاب از پاسخ های ایمنی بدن حمایت می کنند و نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارند.
خطر سکته مغزی را کاهش می دهد
رژیم غذایی یکی یکی از مهم ترین عوامل در افزایش خطر سکته مغزی است، اما تغییر سبک زندگی می تواند این خطر را تا 80 درصد کاهش دهد.
فلاونوئیدها (مواد مغذی موجود در گیاهان) موجود در مرکبات، خطر سکته مغزی ایسکمیک را در زنان کاهش می دهند. بر این اساس، مصرف بیشتر فلاونوئیدها ممکن است به کاهش نارسایی قلبی، بیماری ایسکمیک قلبی و سکته کمک کند.
فشار خون را کاهش می دهد
فلاونوئیدها و عصاره پوست لیمو می توانند فشار خون را کاهش دهند. مصرف لیمو بر فشار خون سیستولیک – که مقدار بیشتری در آزمایش فشار خون است – تأثیر منفی می گذارد و آن را کاهش می دهد.
هنگامی که فلاونوئیدها با میکروبیوم روده (میکرو ارگانیسم های موجود در دستگاه گوارش) تعامل می کنند، متابولیزه می شوند و از قلب محافظت می کنند. فعالیت آنها باعث کاهش فشار خون می شود و 15 درصد از این کاهش به دلیل ارتباط بین غذاهای غنی از فلاونوئید و فشار خون سیستولیک است.
از سرطان جلوگیری می کند
نتایج متاآنالیز (متاآنالیز) نشان می دهد که مصرف زیاد مرکبات خطر ابتلا به سرطان ریه را تا 9 درصد کاهش می دهد. پوست مرکبات خاصیت ضد سرطانی نیز دارد. کارشناسان با مطالعه نتایج تحقیقات بر روی دو نمونه سرطانی به اثرات ضد سرطانی پوست مرکبات پی برده و استفاده از آن را به عنوان افزودنی غذایی توصیه می کنند.
جذب آهن را افزایش می دهد
لیمو به دلیل محتوای بالای ویتامین C موجود در مرکبات، فراهمی زیستی آهن (مقدار آهن در بدن) و فراهمی زیستی آهن (مقدار جذب آهن در بدن) را افزایش می دهد.
ترکیب غذاهای غنی از آهن با ویتامین C به جذب بهتر آهن کمک می کند. متخصصان خوردن این غذاها را با هم توصیه می کنند، اما خوردن جداگانه آنها نیز مفید است.
تحقیقات نشان می دهد که ویتامین C حتی اگر به طور جداگانه مصرف شود، جذب آهن را افزایش می دهد. در واقع، مقدار ویتامین C مهمتر از زمانی است که آن را مصرف می کنید.
در حفظ سلامت صورت موثر است
عصاره مرکبات ممکن است در جلوگیری از پیری یا کاهش علائم پیری موثر باشد. آب و عصاره مرکبات با کاهش آسیب سلولی، ضخامت و چین و چروک پوست و افزایش محتوای کلاژن پوست تاثیر بسزایی بر روی پوست دارد.
از آسم جلوگیری می کند
رژیم غذایی نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به آسم دارد و مصرف مرکبات نیز با پیشگیری از آسم مرتبط است.
تحقیقات مرتبط نشان داده است که مصرف روزانه میوه ها و سبزیجات خطر ابتلا به آسم و خس خس سینه را کاهش می دهد. مصرف زیاد مرکبات نیز خطر علائم آسم را کاهش می دهد.
به کاهش وزن کمک می کند
لیمو زودتر سیرتان می کند.
در یک مطالعه تصادفی، آنها پاسخ گلیسمی (نحوه تاثیر کربوهیدرات ها بر قند خون) و اشتها را پس از خوردن نان با آب، چای یا آب لیمو بررسی کردند.
متخصصان دریافتند که در مقایسه با آب، آب لیمو حجم معده را 1.5 برابر افزایش می دهد و به طور موثری اشتها را کاهش می دهد.
مواد مغذی موجود در لیمو
لیمو یک ماده مغذی و کم کالری است که حاوی 18 کالری، 0.6 گرم پروتئین، 5 گرم کربوهیدرات، 2 گرم فیبر، 1.5 گرم کل قند، 15 میلی گرم کلسیم، 5 گرم منیزیم، 9 میلی گرم می باشد. 1 میلی گرم سدیم و 6 میکروگرم اسید فولیک. این دارد.
کمبود ویتامین C چه اثراتی بر بدن دارد؟
کمبود مزمن ویتامین C در بدن باعث ایجاد اسکوربوت می شود که می تواند کشنده باشد. علائم این بیماری عبارتند از: خستگی، خونریزی لثه، تغییرات پوستی قرمز یا بنفش (بثورات)، درد مفاصل، افسردگی، زخم های التیام نیافته، از دست دادن دندان و کم خونی.
آیا خوردن لیمو می تواند مضر باشد؟
خوردن لیمو به طور کلی بی خطر است، اما اعتدال مهم است.
افراد مبتلا به GERD، افرادی که به لیمو یا مرکبات حساسیت دارند یا افراد مبتلا به زخم دهان باید از مصرف لیمو و محصولات حاوی لیمو پرهیز کنند، زیرا لیمو می تواند این علائم را بدتر کرده و زخم را بدتر کند.
۲۱۷