سوخت های زیستی می توانند 90 درصد از انتشار دود سیاه از خودروها را نجات دهند.

به گفته ارث، بر اساس تحقیقات جدید دانشگاه مالاگا، اسپانیا، استفاده از سوخت های زیستی می تواند منجر به کاهش قابل توجه انتشار دود سیاه از وسایل نقلیه تا بیش از 90 درصد شود.

به گزارش ایسنا، این تحقیق که با همکاری دانشگاه بیرمنگام انگلستان انجام شده است، کشف مهمی را در زمینه انتشار گازهای گلخانه ای از خودروها نشان می دهد. محققان نانوذرات دوده تولید شده توسط موتورها را با استفاده از سوخت های زیستی مختلف مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

یکی یکی از جنبه های کلیدی این سوخت های زیستی فرآیند تولید پایدار آنهاست. آنها را می توان از پسماندهای زیست توده کم کربن مانند روغن های زائد، جلبک ها و بقایای کشاورزی یا جنگلی به دست آورد، که نه تنها آنها را دوستدار محیط زیست می کند، بلکه آنها را به یک تغییر بالقوه بازی در صنعت سوخت خودرو تبدیل می کند.

تحقیقات نشان می‌دهد که سوخت‌های زیستی مورد مطالعه که در آزمایشگاه به دست می‌آیند، علاوه بر تولید دوده بسیار کمی، در موتور نیز مانند سوخت هر پمپ بنزینی عمل می‌کنند، بنابراین برای عملکرد عادی آن نیازی به هیچ تغییری نیست. این مورد نیست.

این مطالعه نه تنها مسیر احتمالی کاهش ردپای زیست محیطی موتورهای حرارتی را نشان می‌دهد، بلکه درها را به روی استفاده از سوخت‌های غیر نفتی باز می‌کند که می‌توانند انتشار گازهای گلخانه‌ای در خودروها را کاهش دهند. کارشناسان در این تحقیق در حال حاضر بر روی تجاری سازی این سوخت های زیستی کار می کنند و با چندین برند قرارداد امضا کرده اند.

انتشار دود سیاه از خودروها، معمولاً خودروهای دیزلی، خطر زیست محیطی قابل توجهی را به همراه دارد و عمدتاً از ذرات کربن تولید شده از احتراق ناقص سوخت دیزل تشکیل شده است. عواملی که در ایجاد چنین گازهای گلخانه ای نقش دارند می تواند شامل گرفتگی فیلتر هوا، انژکتورهای سوخت ناکارآمد یا مشکلات در اجزای داخلی موتور باشد.

یکی یکی از عوامل کلیدی که در تشکیل دود سیاه نقش دارد، عدم تعادل در نسبت سوخت به هوا است که منجر به احتراق ناقص سوخت با سوخت زیاد و هوای بسیار کم می شود. علاوه بر این، مشکلات توربوشارژر که وظیفه تامین هوای اضافی موتور را بر عهده دارد نیز می تواند باعث ایجاد دود سیاه شود.

دود سیاه علاوه بر اینکه نشانه ای از عدم کارایی سوخت است، پیامدهای زیست محیطی و بهداشتی دارد و حاوی انواع آلاینده های مضر از جمله ذرات معلق در هوا است که می تواند اثرات جدی بر سلامت انسان به ویژه سیستم تنفسی داشته باشد. این گازهای گلخانه ای نیز به آلودگی و تخریب هوا کمک می کنند. محیط کمک می کند.

برای کاهش این مشکلات، تعمیر و نگهداری منظم خودرو بسیار مهم است. این شامل بررسی و تعویض فیلترهای هوا، اطمینان از عملکرد صحیح انژکتورهای سوخت و عیب یابی مشکلات توربوشارژر است. علاوه بر این، پیشرفت‌ها در فناوری موتور و استانداردهای آلایندگی سخت‌گیرانه‌تر منجر به تولید موتورهای دیزلی تمیزتر و کارآمدتر شده است که به کاهش انتشار دود سیاه کمک می‌کند.

این مقاله در مجله Fuel منتشر شده است.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *