بهترین: روزی که قرار شد شهربازی (لونا پارک) محلی برای تفریحات خانوادگی تهرانی ها باشد که فکر می کردند روزی تهران آنقدر بزرگ می شود و خیابان هایش آنقدر پر از ماشین های رنگارنگ می شود که آنجا جایی برای تفریح ​​نخواهد بود و پارک های تفریحی به دل می نشینند. املاک تازه تاسیس؟ شهربازی (لونا پارک) به منظور تکمیل شبکه بزرگراهی و کاهش ترافیک در چمران و بازگشت آرامش ترافیک به محدوده اوین برچیده شد. تهران به شهر راحت تری برای زندگی تبدیل خواهد شد، اما ترافیک همچنان ادامه دارد. تونل ترسناک، کشتی، کشتی نوح، سینمای سه بعدی، آبشار، آکروجت، ترن هوایی، فرش پرنده و بقیه خاطرات از دوران کودکی تا جوانی در جای دیگری راه اندازی شدند و احتمالاً جایی برای راه اندازی پیدا نکرده اند. هنوز.

اکنون؛ در شهربازی بسته است و شهربازی ساکت است. اما در رویاها باز است. می توانید پای روایت رادیونیست شهربازی بنشینید و سوار قطار، کشتی، کالسکه و آکروجت شوید و به سینمای سه بعدی بروید و خاطرات کودکی و جوانی خود را به یاد بیاورید و لبخند بزنید و از دوستانتان بخواهید به آن گوش دهند. و مرور خاطرات مشترک و ساعتی را که او ساعت ها را به خوشی سپری کرد. لونا پارک یا شهربازی تهران مجموعه ای تفریحی است که در اواخر دهه 40 در تهران، اتوبان چمران فعلی ساخته شد. اما با گذشت زمان و ازدحام مردم و ایجاد ترافیک در شهرداری تهران تصمیم به تعطیلی این مجموعه گرفته شد.

مکانی رویایی در شمال تهران که همه ملت مجذوب آن شدند

روزی روزگاری لونا پارک

صدای جیغ و بازی بچه ها، تجربه هیجان انگیز و دنیای رنگارنگ شیرین شهربازی، ماشین سواری و ترن هوایی برقی و… در خاطره کسانی که در کودکی به شهربازی اوین رفته بودند، ماندگار شده است.

الان هم که سال هاست ماشین آلات و تجهیزات شهربازی غول پیکر جمع آوری شده است، هنوز یاد روزهای آخر هفته یا تابستان می افتیم که از بزرگراه چمران و خیابان سئول می گذریم که جایزه شاگرد اول یک سفر شبانه به شهربازی بود. . در این گزارش با هم می خوانیم که چرا شهربازی تهران متولد شد و چرا برای همیشه تعطیل شد.

مکانی رویایی در شمال تهران که همه ملت مجذوب آن شدند

تهرانی ها قبل از ایجاد باغ های عمومی در پایتخت برای تفریح ​​به باغ های تهران و شمیران یا اطراف شهر می رفتند. و یا به یکی امامزاده ها را که بیشتر امامزاده صالح (ع)، امامزاده قاسم (ع) و امامزاده داوود (ع) بودند زیارت می کردند تا استخوانی را سبک کنند و همانجا در صحن امامزاده که زیارتی و سیاحتی بود شالوده پهن کنند. جاذبه به خودی خود

رشد جمعیت و توسعه پایتخت منجر به ساخت مکان های تفریحی عمومی شد. یکی «فنفر» یکی از اولین مجموعه های تفریحی عمومی بود که در اطراف میدان ونک و قبل از شهربازی اوین ساخته شد. “سید مهدی عربی” یکی یکی از اهالی قدیمی محله اوین و شمیران می گوید: فانفر یک شهربازی نسبتاً کوچک واقع در جنوب میدان ونک بود، فانفار با وسایل بازی مختلف و اسباب بازی های برقی مکانی محبوب برای بچه ها بود و برای ورود به هیاهو نیز ورودیه پرداخت می شد. مجموعه فنفر با افزایش جمعیت پاسخگوی نیاز شهروندان است نبود و تهران شهربازی بزرگتری می خواهد.

شهربازی بزرگتر و مجهزتر تهران که با نام معروف «لونا پارک» به یادگار مانده است در زمین های اوین ساخته شد. جایی که قبل از ساخت شهربازی، پارک وی ساخته شده بود و بزرگراه های مدرس (شهنشاهی سابق) و چمران را به هم متصل می کرد. اعرابی در ادامه درباره موقعیت شهربازی اوین توضیح می دهد و می گوید: در سال 1346 پهلوی دوم که در زمان پهلوی اول ادامه تصرف اراضی کشاورزی اوین را در دستور کار داشت، تمام اراضی کشاورزی اوین را تصرف کرد. اوین از جمله اقداماتی که در این اراضی کشاورزی انجام شد احداث پارک وی بزرگراه بود.

مکانی رویایی در شمال تهران که همه ملت مجذوب آن شدند

بزرگراه در دو طرف و همچنین وسط بلوار درختکاری شده و گلکاری شده بود. این بزرگراه پس از عبور از زمین های کشاورزی و باغ های ترش و ورود به باغات ونک، وارد اراضی اوین شده و در خیابان ولی عصر (پهلوی سابق) ادامه می یابد. این اتفاقات بین سال های 1346 تا 1348 رخ داد و بزرگراه قابل تردد بود. از طرفی هتل استقلال (هیلتون سابق) هم نوساز بود.

یک قطعه زمین در همان باغ و زمین های کشاورزی متعلق به اوینی ها بود که سازمان نمایشگاه آن را به «ماشاالله پدر ثانی» اجاره داد. پدر ثانی اقدامات مشابهی را در تهران انجام داده بود و مبتکر بود. از جمله او برای اولین بار در تهران آموزشگاه رانندگی افتتاح کرد. صاحبان زمین های کشاورزی اوین هر روز شاهد بودند که زمین بازی کودکان در این قطعه زمین تعبیه شد و شهربازی بزرگ تهران شکل و توسعه پیدا کرد.

مکانی رویایی در شمال تهران که همه ملت مجذوب آن شدند

راهبندان

شهربازی هر روز از ساعت 16 تا پاسی از شب با صدای جیغ و شادی و هیجان کودکانه زنده بود. در حالی که صدای فریاد و هیاهوی همیشگی همسایه های شمالی شهربازی را که ساکن محله اوین بودند کمی آزار می دهد. عربی با بیان اینکه صدای شهربازی از ده اوین تا انتهای درکه می رفت و آسایش را از اهالی سلب می کرد، می گوید: «عده ای از صدای شهربازی رنج می بردند و عده ای هم شاد بودند و در شهربازی به خوشی مشغول بودند. ” لونا پارک یا شهربازی بزرگ تهران در سال های اولیه فقط در فصول بهار و تابستان فعال بود و به تدریج با استقبال زیاد تهرانی ها از این مجموعه تفریحی، در فصول پاییز و بهار نیز باز بود. با افزایش تعداد بازدیدکنندگان از لونا پارک، مشکل تردد در مسیر آن و کمبود جای پارک بیشتر خود را نشان داد.

عربی ادامه می دهد: چند سال پس از انقلاب، شهربازی بزرگ تهران با در اختیار گرفتن و الحاق پارکینگ غربی نمایشگاه (که زمین مورد اختلاف مالکان و مسئولان نمایشگاه نیز بود) و شهربازی به فعالیت خود ادامه داد. پارک دوباره بزرگ‌تر شد.» ترافیک زمانی بود که نمایشگاه بین‌المللی باز بود و بازدیدکنندگان را جذب کرد.

مکانی رویایی در شمال تهران که همه ملت مجذوب آن شدند

برای همیشه بسته است

پس از انقلاب اموال ماشاءالله پدر ثانی مصادره و به بنیاد شهید تحویل داده شد. با احداث پارک ارم در غرب تهران و احداث شهربازی در شهرستان ها، تقاضای بالای شهروندان برای استفاده از لوناپارک تقریبا شکسته شد. شهربازی مرکز استان های بزرگ نیز لونا پارک نام داشت.

ترافیک طولانی و تجمع بازدیدکنندگان از لوناپارک باعث شد تا لوناپارک مکان دیگری را در نظر بگیرد. در تمامی این شرایط مقرر شد پارک لونا که پس از مصادره در اختیار بنیاد شهید بود، از اراضی اوین به مکان دیگری منتقل شود. لونا پارک در سال 1384 توسط شهرداری تهران از بنیاد شهید به مبلغ بیش از 30 میلیارد تومان خریداری شد و از آن زمان تاکنون تعطیل است. زمین لونا پارک برای ساخت مرکز تحقیقات سرطان کودکان در نظر گرفته شده بود. ساختمانی که اکنون در مراحل پایانی ساخت قرار دارد.

مکانی رویایی در شمال تهران که همه ملت مجذوب آن شدند

زمین بازی خالی

واژه لوناپارک که واژه ای با ریشه لاتین است و سال ها پس از انقلاب به شهربازی تغییر یافته است، آنقدر در ادبیات کودک و نوجوان آن زمان رواج داشت و جایگاه خود را پیدا کرده بود که هنوز از شهربازی بزرگ تهران با نام لونا پارک یاد می شود. استفاده از نام های لاتین برای نام رستوران ها، فروشگاه ها و … مشتریان بیشتری را به خود جلب می کرد و به همین دلیل طرفداران زیادی داشت.

علاوه بر اسباب بازی های مختلف در لونا پارک، فروشگاه های تنقلات، بستنی فروشی، بادکنک فروشی و … نیز در لونا پارک وجود داشت که شادی بیشتری را برای بچه ها ایجاد می کرد. نظارت و استانداردسازی شهربازی ها بسیار مهم است. روزنامه های سال های گذشته نشان می دهد که هر از چند گاهی اتفاقات ریز و درشتی در شهربازی تهران رخ می دهد که منجر به مرگ یا معلولیت افراد می شود. تونل وحشت، کشتی، کشتی، آبشار، ترن هوایی و فرش پرنده هنوز جایی برای ساختن خاطره برای کودکان پیدا نکرده اند و همچنان در رویاهای کودکان دیروز زنده هستند.

مکانی رویایی در شمال تهران که همه ملت مجذوب آن شدند

نامگذاری خیابان سئول

در سال 1356 شهردار سئول به تهران آمد و با شهردار وقت تهران دیدار کرد. خیابانی در نزدیکی پارک لونا به نام سئول و خیابانی در سئول به نام تهران نامگذاری شده است. خیابان سئول یکی این یکی از ورودی های اصلی لونا پارک بود.

مکانی رویایی در شمال تهران که همه ملت مجذوب آن شدند

سربالایی یا سراشیبی؟

یکی یکی دیگر از تفریحات افرادی که به لونا پارک می رفتند سربالایی در خیابان منتهی به لونا پارک بود! جاده منتهی از بزرگراه چمران به لونا پارک (که قبلاً جاده اوین به ونک نامیده می شد) همیشه پر از ماشین هایی بود که ایستاده بودند و منتظر بودند تا از دنده سربالایی خارج شوند. این خیابان به خیابان مقابل تهران معروف بود. سرازیری بود نه سربالایی. گفته شد که خطای دید بوده است. انواع و اقسام حدس های علمی و عامیانه نیز در این باره مطرح شد که به هر حال برای عده ای نوعی سرگرمی بود. از این شگفتی ها در اقصی نقاط محله اوین زیاد است که حالا جزیی از خاطرات نوستالژیک ایرانیان شده و چیزی جز ترکیبی از خاطره ای تلخ و شیرین باقی نمانده است.

منبع:برترینه

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *