به گزارش مانیبان به نقل از ایسنا، بی ثباتی بانک ها که از ابتدای دولت سیزدهم مورد تاکید مسئولان اقتصادی قرار گرفت، در ماه های اخیر چهره جدیدی به خود گرفته است و در حالی که بی ثباتی بانک ها یکی از جمله دلایل اعلام شده رشد نقدینگی و تورم، به دنبال تدابیری برای توقف روند اضافه برداشت بانک ها و رفع مشکلات بانکی هستند.

به گفته کارشناسان اقتصادی، شاخص های کلان اقتصادی متاثر از تحریم ها و رکود، پرداخت سود بالای سپرده در بازه زمانی 1392 تا 1396 که به آرامی ادامه دارد و همچنین ناکارآمدی بانک ها در اعتباردهی به مشتریان موثر بوده است. در اختلاف بانک ها و اضافه برداشت بانک مرکزی آنها در این سال ها.

انضباط مالی را با توقف درگیری های بانکی برقرار کنید

سید ابراهیم رئیسی اخیرا از مغایرت حساب های بانکی یا اضافه برداشت بانک مرکزی انتقاد کرد و گفت: این کار باید کنترل شود. تلاش بانک مرکزی کنترل موسساتی است که باید انضباط مالی داشته باشند و اضافه برداشت نداشته باشند. موسساتی که فاقد انضباط مالی هستند یا اضافه برداشت دارند باعث تورم می شوند. دولت سعی کرده است عوامل تورم را کنترل و مدیریت کند. بانک مرکزی، بانک ها و موسسات مالی باید برای ایجاد انضباط مالی تلاش کنند.

رئیسی نیز اخیرا در نشست سالانه مجمع عمومی بانک مرکزی تاکید کرد که مهار اختلافات بانکی و کاهش آن امری جدی است. به هر حال، این اختلافات شما را متضرر می کند و نوسانات و مشکلات جدی ایجاد می کند، بنابراین اختلافات بانکی موضوع مهمی است که باید به آن پرداخته شود.

همچنین اوایل سال جاری محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی ضرب الاجلی برای اصلاح اضافه برداشت بانک مرکزی خود تعیین کرد و اجرای دقیق و موثر سیاست پولی برای کنترل نقدینگی و تورم را با وجود بانک های بد غیرممکن دانست.

دومینوی انحلال موسسات اعتباری

در راستای سیاست های کنترل تورم و کاهش اختلافات بانکی، موسسه اعتباری توسعه در مهرماه و موسسه اعتباری نور در آذرماه امسال منحل شدند. در ادامه فرزین پس از انحلال این دو موسسه اعلام کرد که به زودی انحلال موسسه دیگری نیز انجام خواهد شد.

در همین راستا احسان خاندوزی وزیر اقتصاد روز گذشته در خصوص انضباط بانکی اعلام کرد که این یکی از موضوعاتی است که رئیس جمهور بر آن تاکید کرده و دو موسسه مالی برجسته منصوب شده اند و تا پایان سال یک موسسه دیگر منصوب می شود. . . طرح حل اختلاف برخی مؤسسات باقیمانده – که برنامه مکتوب آن از سوی بانک مرکزی به این مؤسسات ابلاغ شده است – یا تعیین تکلیف مؤسساتی که از پذیرش طرح حل اختلاف خودداری می کنند، تا تاریخ 13/12/95 اعلام می شود. مرکز بانک در ماه های آینده

به گفته وی، با توجه به ابلاغیه 20 آذرماه رئیس جمهور که قانون جدید بانک مرکزی مصوب شورای اسلامی است و اختیارات ویژه ای به بانک مرکزی اعطا می کند که شامل فصل ویژه موسسات غیرفعال و نحوه رسیدگی به آن است. چه در سال جاری و چه سال آینده، ما شاهد تعیین تکلیف نهادهایی هستیم که در اقتصاد کشور حضور ندارند.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *