تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مواد شیمیایی موجود در سوخت‌های فسیلی رایج در هوا در فرآیند گرده‌افشانی گل‌ها و گیاهان به‌قدری تداخل دارد که بوی گل‌ها را تغییر می‌دهد.

کارشناسان می گویند گذشته از این که سایر افرادی که به بوییدن گل ها عادت دارند نمی توانند از این حس لذت ببرند، تغییر رایحه گل بیشترین تأثیر را روی حشرات دارد که به ویژه در شب روی عطر گل ها متمرکز می شوند.

به گزارش همشهری آنلاین، جف ریفل، محقق، گفت: آلودگی ناشی از فعالیت های انسانی، ترکیب شیمیایی رایحه های مهم را به حدی تغییر می دهد که حشرات گرده افشان دیگر نمی توانند آنها را شناسایی کرده و به آنها پاسخ دهند.

ریفل و دیگر دانشمندان دانشگاه واشنگتن که یافته‌های خود را در مجله Science منتشر کردند، دریافتند که رادیکال‌های نیترات معروف به NO 3 در پشت این پدیده پوشاننده بو قرار دارند. آنها از گاز، زغال سنگ، نیروگاه ها و سایر منابع انرژی و طبیعی می آیند.

ریفل افزود: وقتی یک گل رز را بو می کنید، در واقع یک دسته گل متنوع از انواع مختلف مواد شیمیایی را استشمام می کنید. تقریباً برای هر گلی هم همینطور است. هر کدام رایحه خاص خود را دارند که از فرمول شیمیایی خاصی تشکیل شده است. آزمایش ها قبلاً نشان داده اند که حشراتی مانند پروانه ها می توانند این بوهای خاص را تشخیص دهند.

ریفل می گوید: NO 3 به طور قابل توجهی غلظت بوی گل را کاهش می دهد. اکنون این نگرانی وجود دارد که گرده افشان هایی مانند پروانه ها دیگر نتوانند وظایف اکوسیستم خود را انجام دهند.

ریفل دریافت که حدود 75 درصد از بیش از 240000 گیاه گلدار ثبت شده نیاز به مداخله حشرات دارند و حدود 70 گونه گرده افشان در معرض خطر یا در معرض خطر قرار دارند. جوئل تورنتون، محقق، گفت: «رویکرد ما می‌تواند به عنوان راهنمای دیگران برای مطالعه چگونگی تأثیر آلاینده‌ها بر تعامل بین گیاهان و گرده‌افشان‌ها و مهار مکانیسم‌های اساسی باشد.»

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *