“کپک ها قارچ هایی هستند که می توانند غذا را تحت شرایط خاصی آلوده کنند. اکثر کپک هایی که روی غذا رشد می کنند خطرناک نیستند، اما برخی کپک ها وجود دارند که سمومی به نام مایکوتوکسین ترشح می کنند.
دبير انجمن علمي پيشگيري و درمان چاقي در اين باره توضيحاتي مي دهد اين سوال همه ما را نگران مي كند كه آيا مي توان غذاي كپك زده خورد.
به گزارش مگتو، محمد هاشمی می گوید: «کپک ها قارچ هایی هستند که در شرایط خاصی می توانند مواد غذایی را آلوده کنند. اکثر کپک هایی که روی غذا رشد می کنند خطرناک نیستند، اما برخی از کپک ها وجود دارند که سمومی به نام مایکوتوکسین ترشح می کنند.
وی ادامه می دهد: این سم می تواند علائم مسمومیت یا درجات مختلف آلرژی ایجاد کند. یکی مایکوتوکسین های خطرناک شامل سمی به نام آفلاتوکسین هستند. این سم خاصیت سرطان زایی دارد و باید به هر قیمتی از مصرف آن اجتناب کنیم.
دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی توضیح می دهد: برای پرهیز از مصرف غذاهای کپک زده نحوه انتخاب، خرید و نگهداری مواد غذایی بسیار مهم است. مواد غذایی تغییر رنگ، خیس، کثیف و بسته بندی باز را نخریم. علاوه بر این، ذخیره سازی مواد غذایی باید تحت شرایط خاص خود انجام شود. آجیل، پسته، حبوباتی که در معرض خطر تشکیل کپک های ترشح کننده آفلاتوکسین هستند باید در محیطی خنک و خشک (در دمای کمتر از 20 درجه سانتیگراد) نگهداری شوند تا از ایجاد کپک در آنها جلوگیری شود.
هاشمی می گوید: «اگر غذایی دچار کپک زدگی شد، باید آن را از آلودگی پاک کرد. غذاهای نرم مانند غذاهای پخته، لبنیات، نان و سبزیجات، چون ریشه کپک در این غذا نفوذ کرده است، باید غذاهای کامل را دور بریزیم، اما اگر غذای جامد مانند گوشت فرآوری شده داریم که تا حدی کپک زده است. می توانید از بقیه غذا با حذف قسمت کپک زده استفاده کنید. فراموش نکنیم: اگر کپک تمام سطح غذا را پوشاند، باید کل غذا دور ریخته شود.