درد مفاصل نه تنها در افراد مسن و میانسال دیده می شود، بلکه ممکن است به دلایل مختلف به خصوص کمبود ویتامین در افراد جوان نیز بروز کند.
برخلاف تصور رایج، درد مفاصل تنها در افراد مسن و میانسال دیده نمی شود، بلکه ممکن است به دلایل مختلف به ویژه کمبود ویتامین در جوانان نیز بروز کند. اما عوامل دیگری از جمله چاقی نیز می تواند باعث درد در مفاصل شود.
به گزارش اداره کل آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، برخی از کمبودهای ویتامین و ارتباط آن با درد مفاصل شناخته شده است:
ویتامین D: ویتامین D برای جذب کلسیم و حفظ تعادل مواد معدنی در بدن ضروری است. کمبود ویتامین D باعث درد مفاصل و همچنین اختلال در جذب کلسیم و ضعیف شدن استخوان ها می شود. کمبود ویتامین D همچنین می تواند باعث ضعف عضلانی شود. همه افراد باید روزانه 15 میکروگرم ویتامین D را از طریق غذا، مولتی ویتامین و نور خورشید دریافت کنند. غلات و محصولات لبنی غنی شده حاوی ویتامین D هستند.
ویتامین C: اسید اسکوربیک ویتامینی است که به خوبی برای تولید کلاژن شناخته شده است که بخش مهمی از تاندون ها، رباط ها و استخوان ها است. کمبود ویتامین C باعث ضعیف شدن بافت همبند، درد و تورم در مفاصل می شود. برای حفظ سلامت مفاصل، یک مرد بالغ باید به طور متوسط روزانه 90 میلی گرم ویتامین C مصرف کند، در حالی که زنان باید 75 میلی گرم ویتامین C مصرف کنند. سبزیجات، میوه ها به ویژه توت فرنگی، فلفل قرمز و مرکبات حاوی ویتامین C هستند.
ویتامین A: بدن شما برای فرآیندهای مختلف از جمله رشد استخوان و تمایز سلولی به ویتامین A نیاز دارد. یک مرد به طور متوسط روزانه به 3000 واحد ویتامین A نیاز دارد در حالی که زنان به حدود 2300 واحد از این ویتامین نیاز دارند. سیب زمینی شیرین، هویج، کدو تنبل و کلم حاوی مقادیر زیادی از این ویتامین هستند. کمبود ویتامین A باعث آسیب به بافت همبند و درد مفاصل می شود. البته استفاده زیاد از مکمل های این ویتامین نیز باعث درد مفاصل می شود.
سایر ویتامین ها: کمبود برخی ویتامین های دیگر نیز با درد مفاصل همراه است. این امر به ویژه در افرادی که رژیم غذایی و تغذیه نامناسبی دارند رایج است. ویتامین B1 و ویتامین E، ویتامین B6 و ویتامین B12 از این نوع هستند. با این حال، درد مفاصل می تواند ناشی از مشکلات جدی دیگری نیز باشد. اگر بعد از مصرف ویتامین ها همچنان درد مفاصل داشتید حتما به پزشک مراجعه کنید.