کلسترول خون یک چربی چسبنده است که توسط کبد شما ساخته میشود. این چربی درون خون در گردش است و برای سلامت شما ضروری است. بدن به کلسترول نیاز دارد تا به کمک آن هورمونهای مورد نیاز بدن را بسازد و فعالیتهای حیاتی را انجام دهد.
به گزارش پی ام آپ، کلسترول نوعی چربی است که بدن برای عملکرد صحیح به آن نیاز دارد. اما کلسترول بد بیش از حد می تواند خطر ابتلا به مشکلاتی مانند بیماری قلبی و سکته را افزایش دهد. کلسترول بالا اغلب به عنوان قاتل خاموش شناخته می شود، زیرا ممکن است علائم خاصی ایجاد نکند، اگرچه گاهی اوقات می تواند علائم هشدار دهنده را ایجاد کند. یکی از علائم کمتر شناخته شده کلسترول بالا در بدن کاهش شنوایی است. کارشناسان بر این باورند که کاهش شنوایی ناشی از کلسترول بالا به تدریج رخ می دهد و اغلب هر دو گوش را به یک اندازه تحت تاثیر قرار می دهد. این نوع مشکل شنوایی در صورت عدم درمان به موقع به مرور زمان بدتر می شود.
کلسترول بالا می تواند در رگ ها رسوب کند و بر شنوایی افراد تأثیر بگذارد. این امر باعث تنگ شدن رگ ها و عملکرد صحیح جریان خون به گوش می شود. احتمال کم شنوایی زمانی افزایش می یابد که جریان خون به ساختارهای ظریف گوش داخلی مختل شود. اگر کلسترول بالا بر شنوایی شما تأثیر می گذارد، باید تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنید و همچنین داروهای توصیه شده توسط پزشک را مرتب مصرف کنید.
رژیم غذایی نقش مهمی در کاهش یا افزایش سطح کلسترول بد دارد. اگر می خواهید کلسترول خون را کاهش دهید، از مصرف برخی غذاها مانند کیک، بیسکویت، سوسیس و گوشت های چرب خودداری کنید. ضمناً قبل از خرید محصولات غذایی، لازم است ترکیبات آن را مطالعه کرده و در صورت داشتن کلسترول بالا از خرید آن خودداری کنید.
کلسترول بالا علاوه بر اینکه باعث کاهش شنوایی می شود، خطر سایر علائم مانند تورم مفاصل، زانو یا مچ پا را نیز افزایش می دهد. کلسترول بالا همچنین می تواند منجر به برآمدگی های کوچک و زرد رنگ در نزدیکی چشم شود. بنابراین در صورت بروز این علائم با پزشک مشورت کنید.