دانشمندان در آمستردام هلند کلاه ایمنی تشخیص امواج مغزی شبیه کلاه شنا ساخته اند که می تواند سکته مغزی را در همان آمبولانس تشخیص دهد. این کلاه به تشخیص زودهنگام کمک می کند و تضمین می کند که بیمار درمان مناسب را سریعتر دریافت می کند.

دانشمندان مرکز پزشکی UMC آمستردام اعلام کردند که این کلاه ایمنی که StrokePointer نام دارد، امکان الکتروانسفالوگرام (EEG) یا اسکن مغز را فراهم می کند که شبیه به آزمایش امواج مغزی است. این آزمایش نشان می دهد که آیا سکته مغزی وجود دارد یا خیر. سکته مغزی زمانی رخ می دهد که بافت های مغز به دلیل انسداد جریان خون در آن قسمت از مغز، اکسیژن کافی دریافت نمی کنند.

این ترسناک است زیرا سلول های مغز در عرض چند دقیقه شروع به مردن می کنند. بنابراین درمان سریع برای نجات جان بیمار بسیار مهم است.

سکته مغزی یا اصطلاح کامل رویدادهای عروقی مغز، یک اختلال عصبی ناگهانی است که به دلیل اختلال در جریان خون در ناحیه ای از بافت مغز رخ می دهد.

بنابراین اگر جریان خون بخشی از مغز مختل و متوقف شود، آن قسمت از مغز دیگر نمی تواند به طور طبیعی کار کند. به این حالت فلج می گویند. سکته مغزی ممکن است به دلایلی مانند بسته شدن یا پارگی یکی از رگ های خونی مغز رخ دهد که به ترتیب سکته مغزی ایسکمیک و سکته هموراژیک نامیده می شوند. سکته مغزی در مردان بیشتر از زنان است.

اغلب قبل از وقوع سکته، هیچ علامت هشدار دهنده یا علائم بسیار جزئی وجود ندارد. برای جلوگیری از آسیب دائمی مغز پس از سکته، بیمار باید بلافاصله در بیمارستان بستری شود. عوارضی که پس از سکته مغزی رخ می دهد به محل سکته مغزی و اندازه بافت های مغزی آسیب دیده بستگی دارد. عوارض سکته مغزی از عوارض خفیف و موقتی مانند تاری دید تا عوارض فلج کننده دائمی و حتی مرگ متغیر است. اگر این علائم در عرض 24 ساعت ناپدید شوند، این حمله ایسکمیک گذرا نامیده می شود و علامت هشدار دهنده سکته مغزی احتمالی در آینده است. سکته مغزی سومین علت مرگ و میر در جهان است.

کارشناسان ورزش نکردن، مصرف زیاد نمک و چربی، چاقی، سیگار کشیدن و به طور کلی تغذیه نامناسب را از عوامل فلج می دانند.

کلاه جدید چگونه کار می کند؟

این عنوان تشخیص می دهد که رگ مسدود شده در مغز بزرگ است یا کوچک. این مهم است زیرا مرحله بعدی توسط پزشک در آمبولانس تعیین می شود. بنابراین اگر سکته کوچک باشد به بیمار داروهای رقیق کننده خون داده می شود و اگر سکته بزرگ باشد برای برداشتن لخته خون باید جراحی شود.

این کلاه در زمان پاسخگویی ارزشمند صرفه جویی می کند زیرا آمبولانس می تواند به بیمارستان صحیح هدایت شود.

برای آزمایش کلاه ایمنی هوشمند امواج مغزی، محققان مطالعه ای را بین سال های 2018 تا 2022 انجام دادند که در آن از دستگاه جدید خود در 12 آمبولانس هلندی استفاده کردند. با داده های جمع آوری شده از نزدیک به 400 بیمار، آنها به این نتیجه رسیدند که کلاه ایمنی می تواند بیماران مبتلا به سکته مغزی ایسکمیک را به دقت شناسایی کند.

یکی از اعضای این گروه تحقیقاتی، دکتر. کوتینیو می گوید: «زمان به معنای واقعی کلمه در مورد فلج طلایی است. هر چه زودتر درمان صحیح را شروع کنیم، نتیجه بهتری خواهد داشت. اگر تشخیص از قبل در آمبولانس شناخته شده باشد، می توان بیمار را مستقیماً به بیمارستان مربوطه هدایت کرد و در وقت ارزشمند خود صرفه جویی کرد.

سالانه بیش از 7.6 میلیون سکته مغزی ایسکمیک جدید در جهان گزارش می شود. بر اساس داده های جهانی سکته مغزی در سال 2022، بیش از 62 درصد سکته های مغزی سکته مغزی ایسکمیک هستند. در حال حاضر بیش از 50 درصد از بیماران سکته مغزی که از ایسکمی ماژور رنج می‌برند، بدون درمان عروقی به بیمارستان منتقل می‌شوند و در نتیجه مجدداً تزریق می‌شوند. این امر درمان عروقی سکته های اصلی را تا 60 دقیقه به تاخیر می اندازد.

ادغام این کلاه با هوش مصنوعی

کلاه ایمنی StrokePointer توسط شرکتی به نام TrainecT که یکی از شرکت های تابعه مرکز پزشکی آمستردام UMC است، تجاری می شود.

این شرکت همچنین در حال ساخت یک سیستم هوش مصنوعی است که اندازه گیری ها و معیارهای بیشتری را جمع آوری می کند تا الگوریتمی ایجاد کند که تشخیص سکته مغزی ایسکمیک عمده را در آمبولانس بهبود بخشد.

در وب سایت TrainecT آمده است: الگوریتم ما با استفاده از بزرگترین پایگاه داده EEG بیمارستانی جهان برای تشخیص سکته مغزی در بیماران مشکوک به سکته مغزی حاد به دقت آموزش داده شده است. تحقیقات پیشگامانه ما میزان دقت تشخیصی عالی بیش از 80 درصد را در شناسایی سکته های انسداد عروق بزرگ (LVO) در بیماران مشکوک به سکته حاد نشان می دهد.

در بیانیه مطبوعاتی محققان آمده است که این تحقیق توسط بنیاد قلب هلند با 4 میلیون یورو برای درمان سریعتر سکته مغزی ایسکمیک تامین شده است.

۵۸۵۸

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *