به نقل از شمانیوز به گزارش پی ام آپ، ممکن است انتظار داشته باشیم که قدیمی ترین گنجینه طلای جهان در جایی مانند سومر یا مصر کشف شود. اما در واقع شهر وارنا در بلغارستان محل وقوع این کشف شگفت انگیز است.

کشف قدیمی ترین گنجینه طلا در شهر وارنا: شگفتی باستان‌شناسی از بلغارستان! /عکس

کشف قدیمی ترین گنجینه طلا در شهر وارنا: شگفتی باستان‌شناسی از بلغارستان! /عکس

کشف قدیمی ترین گنجینه طلا در شهر وارنا: شگفتی باستان‌شناسی از بلغارستان! /عکس

در سال 1972، رایکو مارینوف هنگام نشستن پشت بیل مکانیکی در حال کندن خاک برای یک پروژه ساختمانی در حومه وارنا، به طور تصادفی بخشی از یک گنج را از زیر خاک بیرون آورد. چند دستبند و سینه بند طلا پیدا کرد و در جعبه کفش گذاشت و به خانه برد.

دو روز بعد، مارینوف موضوع را به مقامات محلی باستانی گزارش داد. باستان شناسان به محل اعزام شدند و کاوش را آغاز کردند. معلوم شد که این محوطه باستانی محل دفن 6500 ساله است. گورستانی با حدود 300 قبر که در بسیاری از آنها مردگان را با اشیای تدفین طلا دفن می کردند.

تعداد اشیای قبر در مقبره ها متفاوت بود و مثلاً قبر شماره 43 دارای بیشترین اشیاء طلا بود. از دستبند و آویز گرفته تا انواع انگشتر و مهره طلا. وزن کل طلای کشف شده به بیش از 6 کیلوگرم رسید. مقبره های این گورستان علاوه بر اشیای طلا شامل تبرهای مسی، چاقوهای سنگ چخماق و کوزه های سفالی بود.

اما اهمیت ویژه این گنج نه به اندازه عظیم آن بلکه در قدمت طلای آن است. این خزانه حاوی قدیمی ترین مصنوعات طلای ساخته شده به دست بشر بود. تا آن زمان و پس از آن، هیچ شی طلایی به این سن در هیچ کجای جهان یافت نشده است.

این کشف بحث های زیادی را در مورد نقش طلا در جوامع اولیه بشری برانگیخت. برخی از باستان شناسان بر این باورند که طلای گورستان باستانی وارنا نقش پول را در جامعه ساکنان باستانی این منطقه داشته است و برخی دیگر بر این باورند که طلا دارای جایگاه نمادین و مورد استفاده های آیینی و مذهبی است.

مردمی که در حدود 7 هزار سال پیش در این منطقه سکونت داشتند، طبق یافته های مختلف، ساختار اجتماعی پیچیده ای داشتند و به کشاورزی، دامداری و تجارت اشتغال داشتند. کشف قدیمی ترین گنجینه طلای جهان در اینجا می تواند نشانه ای از شکوفایی و شکوه شگفت انگیز در این تمدن باستانی کمتر شناخته شده باشد.

علاوه بر این، تفاوت اثاثیه قبور در مقبره ها نشان از ساختار طبقاتی در این جامعه باستانی دارد. در حالی که گور شماره 43 حاوی مقادیر زیادی طلا بود، برخی از قبرها فقط حاوی ابزار سنگی بودند. در واقع آنچه در مقبره 43 به دست آمد بیش از تمام طلاهای موجود در مقبره های دیگر بود.

گنجینه قبرستان وارنا اکنون در موزه باستان شناسی این شهر نگهداری می شود. رایکو مارینوف در آن زمان 500 لو بلغارستان دریافت کرد که معادل چند ماه حقوق بود. اما مدتی بود که ماموران امنیتی از ترس پنهان کردن بخشی از گنج او را تعقیب می کردند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *