ایسنا نوشت: با فرونشست قسمتی از خیابان کارگر جنوبی در تهران سازهای نمایان شد که احتمال اولیه نشان می دهد یک حمام عمومی قدیمی بود. درحالی که این حفره حالا پوشانده شده، معاون میراث فرهنگی استان تهران در مورد ماهیت تاریخی سازه نویافته نظر دیگری داده است.
بر اساس گزارش پلیس راهور، این فرونشست در عمق دو تا سه متری و در برخی نقاط تا 15 متری خیابان کارگر جنوبی منتهی به میدان قزوین رخ داد و سازه ای در زمین ایجاد کرد. اگرچه کارشناس میراث برای بررسی این سازه در محل نبود، اما طبق اولین طرح احتمالی، این بنا به یک حمام باستانی نسبت داده شد.
در پی پیگیری های این خبرگزاری از یافته های کارشناس میراث فرهنگی، محسن سعادتی، مسئول میراث فرهنگی استان تهران در متن مکتوب خود اظهار داشت: بر اساس تحقیقات انجام شده، این محوطه شامل یک راهرو مترو و چندین سرویس بهداشتی ساخته شده است. با توجه به مواد مورد استفاده و استفاده از تیرهای آهنی برای پوشش سقف و فقدان هرگونه تزیین و معماری تاریخی، آن را به یک بنای بدون پوشش «معاصر» تبدیل کرده است. گفتنی است محدوده مذکور خارج از حصار ناصری بوده و طبق عکس های هوایی سال های 1319 و 1335 گذرگاه بوده است.
پیش از این حامد یزدیمهر – مدیر کل مدیریت بحران استان تهران – در اولین اظهارات خود گفته بود: ماموران شرکت آب و فاضلاب در حین بررسی و کاوش با حمام عمومی قدیمی مواجه شدند که در میان بناهای باستانی آنجا قرار داشت و از گذشته به جا مانده بود.
ساعاتی پس از این بیانیه در حالی که میراث فرهنگی تا این لحظه قدمت، اصالت و هویت این سازه را اعلام نکرده بود، روابط عمومی شهرداری منطقه 11 از کشف حفره ناشی از نشست آسفالت خبر داد و مدیر عامل سازمان آتش نشانی منطقه 11 تهران و شرکت های خدمات رسان برای رصد حادثه و کنترل اوضاع در محل حضور دارند.
در ساعات اولیه صبح شنبه 7 بهمن ماه، سرهنگ فیروز کشیر – معاون آموزش و فرهنگ راهنمایی و رانندگی پلیس راهور تهران بزرگ – از رفع محدودیت های ترافیکی در این محدوده خبر داد و گفت: تابلوهایی در این محدوده نصب شده است. و خط مسیر است.