خانواده کریم مجتهدی صبح امروز (دوشنبه 25 اردیبهشت ماه) از درگذشت این استاد فلسفه و نویسنده کتب فلسفی خبر دادند. دی این مراسم از ساعت 9 صبح در ساختمان مرکزی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود و سپس پیکر مطهر وی برای خاکسپاری به بهشت زهرا(س) منتقل می شود. کریم مجتهدی متولد دهم است شهریور 1309 در تبریز بود. «فلسفه انتقادی کانت»، «فلسفه در قرون وسطی»، «فلسفه تاریخ»، «دکارت و فلسفه او»، «پدیدارشناسی روح از نظر هگل»، «دان اسکاتوس و کانت از نظر هایدگر». “، “سید جمال الدین اسدآبادی و تفکر جدید”، “فلسفه و مدرنیته”، “نگاهی به فلسفه های جدید و معاصر در جهان غرب” (مجموعه مقالات)، “درباره هگل و فلسفه او” (مجموعه مقالات)، «فلسفه و فرهنگ»، «داستایوفسکی: آثار و اندیشهها»، «اندیشههای کانت»، «آشنایی ایرانیان با فلسفههای جدید غرب»، «درآمدی بر فلسفه صدرالمطالحین شیرازی، ملاصدرا» (ترجمه). “فلسفه و غرب” (مجموعه مقالات)، “فلسفه در آلمان”، “بحث کوتاه فلسفی چاند”، “مدارس و دانشگاه های اسلامی و غربی در قرون وسطی”، “اندیشه های هگل”، “لایبنیتس و فلسفه او”. مفسران». »، «فلسفه در دوران رونق فرهنگی غرب»، «سهروردی و اندیشه های او» (تأملی در منابع فلسفه اشراقی)، «افلاطونیان متأخر» (از ایدریوس تا ویکتور کوزن)، «منطق از دیدگاه هگل». و «فیلسوف دانشجو است» از جمله آثار منتشر شده این متفکر ایرانی است. انتخاب روی فلسفه افتاد.
موسی نجفی رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در پیام تسلیت خود نوشت:
«ما از خداییم و به سوی او باز خواهیم گشت
درگذشت تاسف بار محقق برجسته غربی، اندیشمند ارشد و فیلسوف معاصر دکتر را تسلیت می گویم. کریم مجتهدی رحمت الله علیه. این ضایعه غم انگیز ضایعه ای جبران ناپذیر برای جامعه علمی و دانشگاهی به ویژه علوم انسانی در ایران است. تربیت صدها دانشجو، محقق، محقق و استاد و نگارش ده ها کتاب و مقاله علمی مفید، نام این دانشمند فقید را در بالاترین سطوح علمی کشور زنده نگه می دارد.
دکتر. مجتهدی که خویشاوندی با علمای بزرگ شهر تبریز دارد، یکی از نمونه ها و الگوهایی است که متانت، ادب، سخت کوشی، عزت نفس و عشق به علم و تحقیق را سرلوحه رفتار و کردار خود قرار داده است. روزهای پایانی زندگی پربار اوست و از این نظر ما را به یاد زندگی خوب می اندازد. وی از محققان بزرگ و نامدار تاریخ تمدن اسلامی و ایران است.
اگرچه از دست دادن این شخصیت علمی برای همه ما و خیل عظیم پیروانش سخت و غم انگیز خواهد بود، اما توجه هر چه بیشتر و مراجعه علمی و عمیق تر به منابع علمی و ارزشمند تألیفی او ممکن است بار سنگین درگذشت او را کاهش دهد.
به گفته مولوی:
یک گنج طلایی روی این زمین وجود داشت
کو جستجوی دو جهان را در نظر می گیرد
خاک رس را در خاک رس بریزید
زندگی خرد به بهشت رفت
خداوند او را بیامرزد و با دوستانش محشور کند و در بهشت ساکن شود.
خداوند بر درجاتشان بیفزاید.»