کدام غذاها خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می دهند؟

آلزایمر شایع ترین بیماری است که در دسته بیماری های مغز قرار می گیرد. این بیماری منجر به مرگ سلول های عصبی، تخریب بافت و انقباض می شود. در ابتدا، بیماری آلزایمر معمولاً باعث اختلال خفیف زبان و حافظه می شود، اما به مرور زمان می تواند فرد را قادر به انجام فعالیت های روزانه نکند.

در سطح جهان، 32 درصد از بزرگسالان 85 سال و بالاتر به بیماری آلزایمر مبتلا هستند. جالب است بدانید که حدود پنج درصد افراد مبتلا به این بیماری کمتر از 65 سال سن دارند.

متأسفانه، با وجود پیشرفت‌های فراوان در علم پزشکی، هنوز هیچ دارو یا روش درمانی مؤثری برای درمان بیماری آلزایمر یافت نشده است. بنابراین برای مبارزه با این بیماری در جوامع، شناخت راه های پیشگیری از بیماری آلزایمر بسیار مهم است. کارشناسان معتقدند تغییر سبک زندگی با استفاده از روش هایی مانند حفظ فعالیت مغز، یادگیری مداوم، تمرکز، فعالیت بدنی و رعایت رژیم غذایی مناسب می تواند در پیشگیری و کنترل بیماری آلزایمر موثر باشد.

به گفته دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، تغذیه مناسب می تواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را تا 35 درصد کاهش دهد. همچنین تحقیقات نشان داده است که مصرف یک رژیم غذایی غنی از امگا 3، ویتامین های گروه B مانند B6، B9، B12 و آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین A، C، E، بتاکاروتن، سلنیوم و غیره می تواند خطر را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. توسعه یا توسعه بیماری آلزایمر. برای کاهش.

کدام غذاها برای پیشگیری از آلزایمر مناسب هستند؟

_ ماهی: ماهی حاوی مقادیر زیادی امگا 3 است. امگا 3 یکی از اسیدهای چرب ضروری برای بدن است که فواید زیادی به خصوص برای مغز و قلب دارد. امگا 3 به طور قابل توجهی خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهد.

بنابراین توصیه می شود که انواع ماهی ها از جمله ماهی خال مخالی، قزل آلای دریاچه ای، شاه ماهی، ساردین، ماهی تن و سالمون را در رژیم غذایی خود بگنجانید. کارشناسان توصیه می کنند از انواع ماهی ها حداقل یک بار در هفته استفاده کنید. با گنجاندن طولانی مدت ماهی در رژیم غذایی، می توان شاهد کاهش خطر سکته مغزی، بیماری آلزایمر و حتی بیماری هایی مانند افسردگی بود.

آجیل و خشکبار: مغزها و دانه ها، به خصوص گردو، حاوی چربی های سالم مانند امگا 3، ویتامین E، فیبر و آنتی اکسیدان هایی مانند سلنیوم هستند. مصرف منظم و مداوم آنها می تواند به طور موثر خطر ابتلا به بیماری های مختلف از جمله بیماری های قلبی و مغزی و همچنین بیماری آلزایمر را کاهش دهد. چندین مطالعه مصرف آجیل را با خطر کمتر زوال عقل مرتبط دانسته اند.

_ میوه ها: خوردن انواع میوه ها، به ویژه انواع توت ها مانند توت فرنگی، شاه توت، زغال اخته و تمشک، به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان، ویتامین های A و C و اسید فولیک می تواند به حفظ سلامت مغز و کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر کمک کند.

رادیکال های آزاد در بدن باعث بیماری های مختلفی از جمله آلزایمر می شوند. آنتی اکسیدان ها موادی هستند که با رادیکال های آزاد واکنش داده و اثرات منفی آنها را از بین می برند. انواع مختلف میوه ها با رنگ های مختلف حاوی آنتی اکسیدان های متفاوتی هستند. برای تامین انواع آنتی اکسیدان های مورد نیاز بدن، میوه ها باید به طور منظم و متنوع در رژیم غذایی روزانه مصرف شوند.

سبزیجات برگ سبز: کلم پیچ، اسفناج، چغندر، کلم بروکلی، کاهو و سایر سبزیجات حاوی ویتامین A و C، اسید فولیک و سایر مواد مغذی هستند. حداقل دو وعده در هفته می تواند به پیشگیری از آلزایمر و بهبود حافظه کمک کند. محققان دریافتند که شش وعده یا بیشتر در هفته بیشترین فایده را برای مغز و سیستم حافظه دارد. برای افزایش تعداد وعده های سبزیجات، سبزیجات خام را می توان نه تنها در سالاد، بلکه در سوپ ها و غذاهای پخته مصرف کرد.

ادویه جات مخصوصا زردچوبه: زردچوبه حاوی یک ماده فعال قوی به نام کورکومین است. مطالعات نشان داده است که این ماده می تواند به پیشگیری و درمان زوال عقل مانند آلزایمر کمک کند. مصرف ادویه های مختلف مانند دارچین، کاری و … نیز می تواند به طور موثری خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد.

روغن های گیاهی به ویژه روغن زیتون: روغن‌های گیاهی مایع به‌ویژه روغن زیتون به دلیل داشتن چربی‌های سالم و ویتامین E می‌توانند ساختار غشای سلول‌های مغز را حفظ کنند. روغن زیتون همچنین فرآیند اتوفاژی را بهبود می بخشد. این فرآیند به توانایی سلول های مغز در تخریب ضایعات مغزی مربوط می شود که منجر به حفظ یکپارچگی اتصالات سلول های عصبی و عملکرد بهتر آنها شده و به همین دلیل می تواند نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به آلزایمر داشته باشد.

هنگام پخت و پز، روغن زیتون و سایر انواع روغن های گیاهی مانند روغن کانولا، روغن سویا، روغن ذرت و غیره می توانند جایگزین سالمی برای کره، مارگارین و سایر انواع چربی باشند.

دانه کامل: غلات کامل از جمله برنج قهوه ای، گندم سیاه، جو، جوانه گندم و نان سبوس دار سرشار از فیبر، پروتئین و ویتامین B هستند. ترکیب غلات کامل به مغز فرصت بهتری برای عملکرد بهتر می دهد. به همین دلیل مصرف آنها برای پیشگیری از بیماری آلزایمر توصیه می شود.

کدام غذاها برای آلزایمر مضر هستند؟

_ گوشت قرمز: اگرچه مصرف گوشت قرمز در رژیم غذایی ضد آلزایمر به طور کامل ممنوع نیست، اما تحقیقات نشان می دهد که محدود کردن مصرف گوشت قرمز می تواند یک ماده غذایی موثر در بیماری آلزایمر باشد. بنابراین مصرف گوشت سفید مانند مرغ و ماهی توصیه می شود.

مارگارین و کره: حذف کره و مارگارین فرآوری شده از سبد غذایی خانواده و جایگزینی کره طبیعی و چربی های سالم از جمله اقدامات معقولی است که در مورد فعالیت مغز و بیماری آلزایمر باید در نظر گرفته شود.

_ پنیر: اگرچه نتایج متناقضی در مورد اثرات مصرف پنیر بر عملکرد مغز وجود دارد، اما ثابت شده است که مصرف بیش از حد پنیر می تواند مضر باشد و این بیشتر در مورد کسانی که مستعد ابتلا به بیماری آلزایمر هستند صادق است.

_ مصرف شیرینی و شکر: احتمالاً هشدارهای پزشکی و بهداشتی زیادی در مورد خوردن شیرینی شنیده اید. این هشدارها نه تنها برای تناسب اندام و سلامت قلب و عروق، بلکه برای سلامت مغز نیز اعمال می شود.

فست فود و غذاهای سرخ شده: امروزه ضرری که از خوردن فست فود و غذاهای سرخ کردنی می شود بر هیچکس پوشیده نیست. ثابت شده است که خوردن این نوع غذا سلامت مغز را به خطر می اندازد و بر حافظه و عملکردهای شناختی تأثیر منفی می گذارد.

_ نمک: استفاده از نمک در رژیم غذایی بیماران آلزایمر باید به حداقل برسد. تحقیقات نشان می دهد که ارتباط معنی داری بین رژیم غذایی پر نمک و بروز بیماری آلزایمر وجود دارد.

بیشتر بخوانید:

راه حل جدید برای درمان آلزایمر/ درمان آلزایمر با آدامس و آب نبات

۴۷۲۳۶

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *