برخی از چای ها برای کودکان بی خطر هستند و می توانند تاثیر مثبتی بر سلامت آنها داشته باشند و علائم خفیف برخی از بیماری ها را تسکین دهند. با این حال، برخی از آنها برای کودکان مناسب نیستند. بنابراین باید از نوع چایی که به کودکان و نوجوانان می دهید و میزان مصرف آن ها آگاه باشید.
به گزارش ایمنا، چای هایی مانند چای سیاه، چای سبز، قهوه و نوشابه حاوی کافئین هستند. از آنجایی که کافئین ادرار آور است، باعث می شود بدن کودکان آب بیشتری از دست بدهد، اگرچه محدودیت مصرف کافئین برای کودکان زیر 12 سال در نظر گرفته نمی شود، کارشناسان توصیه می کنند در هنگام تصمیم به دادن چای کافئین دار به کودک احتیاط کنید. توصیه می شود کودکان پیش دبستانی بیش از 45 میلی لیتر کافئین در روز مصرف نکنند.
نوشیدنی های حاوی کافئین چه آسیب هایی برای کودکان می تواند داشته باشد؟
اگر کودک شما نوشیدنی حاوی کافئین بنوشد، ممکن است هوشیار شود و تا دیروقت بیدار بماند. بیدار ماندن بیش از حد عواقب زیادی برای کودکان دارد. کافئین برون ده ادرار را افزایش می دهد که به نوبه خود منجر به کمبود کلسیم در بدن می شود و در نتیجه بر سلامت استخوان ها تأثیر منفی می گذارد.
کافئین به عنوان یک سرکوب کننده اشتها عمل می کند و با کاهش مصرف غذاهای غنی از مواد مغذی می تواند بر سلامت و رشد کودکان تأثیر منفی بگذارد. مصرف مقدار زیادی شکر در ابتدای روز شما را مستعد ابتلا به دیابت می کند، به علاوه کافئین منجر به بیش فعالی، تمرکز ضعیف، اضطراب، بی قراری در کودکان و کاهش قدرت گرفتن می شود.
والدین می توانند به جای چای و قهوه به فرزندان خود چای و دمنوش های گیاهی بدهند که مواد شیمیایی مضر ندارند. اما مصرف زیاد چای برای کودکان و در صورت بروز مشکلات از هر نوع، حساسیت یا آلرژی ناشی از مصرف در خانواده توصیه نمی شود و در ضمن اگر کودک شما بیماری یا مشکل پزشکی دارد، بررسی ترکیبات آن ضروری است. و قبل از تجویز چای برای فرزندتان با پزشک مشورت کنید.
تاثیر مصرف دمنوش های گیاهی در درمان بیماری های کودکان
چای گیاهی برای کودکان بالای دو سال می تواند به تسکین علائم برخی از بیماری های جزئی مانند سرماخوردگی و آلرژی کمک کند زیرا آبرسان است. هرگز به نوزاد زیر شش ماه چای گیاهی ندهید زیرا ممکن است حاوی باکتری های مضر باشد یا باعث واکنش آلرژیک شود. علاوه بر این، چای کودکان باید رقیقتر از چای بزرگسالان باشد، به این معنی که زمان کمتری دم کرده و خنکتر از چای بزرگسالان آماده شود.
چای بابونه آرامبخش است و میتواند به کودکان کمک کند راحتتر بخوابند و راحتتر بخوابند و اضطراب خفیف آنها را کاهش دهد. بابونه همچنین مسکن درد، رفع مشکلات گوارشی، تسکین بدن درد و دفع گازهای روده است، اما اگر کودک شما این گیاه را دارد و حساسیت دارد، بهتر است از مصرف چای بابونه خودداری کنید.
چای زنجبیل می تواند بدن را از دردهای ناشی از سرماخوردگی و آنفولانزا تسکین دهد، به هضم و جذب غذا کمک کند، عملکرد صحیح کبد و کیسه صفرا را بهبود بخشد و مشکلات تنفسی و معده در کودکان از جمله حالت تهوع را برطرف کند.
چای نعناع همچنین می تواند در تسکین حالت تهوع، گلودرد و سرفه، احتقان بینی به دلیل سرماخوردگی یا آلرژی و بیماری حرکت (گیجی، سرگیجه و عوارض ناخوشایند سفر با وسیله نقلیه که معمولاً توسط کودکان تجربه می شود) موثر باشد. چای نعناع یکی از دمنوش های مفیدی است که درد قلب، گرفتگی و اسپاسم عضلات شکم را در زمانی که کودک دچار مسمومیت گوارشی می شود تسکین می دهد.
چای رازیانه حاوی آنتی اکسیدان های حیاتی برای بدن کودک است و مشکلات گوارشی، مشکلات تنفسی و قولنج روده کودک را برطرف می کند. اگر فرزندتان از این مشکلات رنج می برد، روزی یک بار به او چای رازیانه بدهید.
چای هل بهترین نوشیدنی برای کودکان مبتلا به درد قلبی است زیرا هل عملکرد سیستم گوارشی و معده درد را بهبود می بخشد.
چای بادرنجبویه یک گیاه بسیار ملایم است و اغلب در مکمل های طبیعی برای کودکان استفاده می شود. خواص آرام بخش این چای گیاهی به خواب راحتتر کودکان کمک میکند و میتواند اضطراب و بیش فعالی را کاهش دهد. علاوه بر این، ترکیب بادرنجبویه و ریشه سنبل الطیب به کاهش بی خوابی و بی قراری در کودکان زیر 12 سال بسیار موثر است.
اگرچه به احتمال زیاد طیف گسترده ای از دمنوش های گیاهی وجود دارد که برای کودک شما بی خطر هستند، هنوز در مورد اثرات آنها بر کودکان خردسال تردید وجود دارد. بنابراین، توصیه می شود قبل از دادن دمنوش گیاهی به کودک خود کمی تحقیق کنید. با پزشک خود مشورت کنید و به یاد داشته باشید که در حالی که برخی از گیاهان به مقدار کم برای کودکان بی خطر هستند، تحقیقات زیادی در مورد فواید یا عوارض جانبی این نوشیدنی های گیاهی در کودکان انجام نشده است.