به گزارش مگتو، سفرهای نوروزی سال 1403 هم از نظر کیفی و هم از نظر کمیت بیشتر از سفرهای سال گذشته متاثر از تورم بود.
دنیای تجارت نتایج نظرسنجی خود را در مورد سفرهای نوروزی منتشر کرده است. این بررسی نشان می دهد که در تعطیلات سال نو نه تنها تعداد سفرهای نوروزی کاهش یافته، بلکه کیفیت آن سفرها نیز کاهش چشمگیری داشته است. او در نظرسنجی خود از خوانندگان خود ده سوال پرسید. یکی از آنها به وضعیت تأهل آنها بازگشت. بیش از 70 درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی متاهل، بین 30 تا 50 سال و در سفر خانوادگی بودند. این نظرسنجی همچنین نشان می دهد که 91 درصد از شرکت کنندگان به صورت انفرادی سفر کرده اند و تنها 9 درصد به جای سفر با خانواده یا دوستان، سفر با تور را انتخاب کرده اند. علاوه بر افراد متاهل، بسیاری از مجردها نیز سفرهای خانوادگی و دوستانه شخصی را به گزینه های تور ترجیح می دهند.
یکی یکی دیگر از نتایج جالب این نظرسنجی مربوط به محل سکونت و انگیزه این سفرها بود که 36.5 درصد بیشتر مربوط به «خانه اقوام و آشنایان» بود. یکی یکی از دلایل این انتخاب حذف هزینه های اقامت است. به این ترتیب گردشگران مقاصد سفر خود را محدود می کنند و شهرهایی را که می توانند با حذف هزینه های اقامت، هزینه های خود را کنترل کنند، اولویت بندی می کنند.
علاوه بر این، بر اساس این نظرسنجی، نسبت “گردشگران” تنها 6.5٪ بوده است، در حالی که 7٪ از گردشگران گزینه چادر را انتخاب کرده اند. به این ترتیب تورم باعث از بین رفتن بوم گردی ها نسبت به اقامت در چادر در سفر شده است که منجر به افت کیفیت سفر گردشگران در نوروز 1403 شده است.
در تعطیلات نوروزی امسال، برخی از ساکنان شمال یا جنوب بارها اعلام کردند که سواحل جنوبی از شهرهای شمالی خوش شانس تر بوده اند، با این حال 26 درصد شرکت کنندگان در این نظرسنجی شمال را انتخاب کرده اند، در حالی که سهم استان های جنوبی 20 بوده است. ٪، اما بالاتر از آن نیست، اگرچه نزدیک به شهرهای شمالی است.
یکی دیگر از نتایج جالب این نظرسنجی تعداد سفرهای نوروزی است. گرچه تعداد زیادی از گردشگران نوروزی تا 27 فروردین می مانند فروردین آنها به سر کار برنگشتند و در واقع 20 روز مرخصی داشتند، اما 70 درصد شرکت کنندگان در این نظرسنجی گفتند که در نوروز 1403 فقط یک سفر داشته اند.
داده های به دست آمده از سوال بعدی در مورد هزینه این سفرها به تحلیل سفرهای نوروزی کمک می کند. با وجود اینکه نیمی از شرکت کنندگان سفر بیش از 5 روز را گزارش کردند، اما به دلیل نسبت بالای سفرهای خانوادگی، بیش از نیمی از شرکت کنندگان کمتر از 5 میلیون تومان (با فراوانی 25 درصد) و بین 5 تا 10 میلیون تومان هزینه کردند. برای 28٪ فراوانی). این نشان می دهد که با توجه به نسبت بالای سفرهای خانوادگی، گروه زیادی از گردشگران به طرق مختلف هزینه های خود را در طول سفر کاهش داده اند. این خانوادهها که بیش از 5 روز سفر کردهاند، تا 10 میلیون تومان خرج کردهاند که در مقایسه با هزینه اقامت و غیره بسیار ناچیز است.
عامل مهم دیگر انتخاب وسیله نقلیه بود. 74 درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی با وسیله نقلیه شخصی سفر کردند. در حالی که سهم اتوبوس و قطار روی هم به 10 درصد نمی رسد. سهم هواپیما از این دو گزینه بیشتر است و کمی بیش از 16 درصد است. در تعطیلات نوروزی بسیاری از مردم به دلیل تعطیلات زیاد سفر به خارج از کشور را انتخاب می کنند. با این حال، به دلیل تورم، بسیاری از گردشگران امسال کشورهای همسایه را ترجیح دادند.
ترکیه با 37 درصد، امارات متحده عربی با 18.5 درصد، دو کشور نزدیک به ایران و هزینه کمتری نسبت به سایر گزینه ها، بیشترین فراوانی را دارد.
نگاهی به این آمار سه نشانه از «سفر بد» برای خانوارها را نشان می دهد. اولین نشانه همان طور که در این گزارش به آن پرداخته شد، نسبت بالای خانه اقوام در سفرهای نوروزی، دومین نشانه تعداد سفرها است که 70 درصد تنها به یک سفر محدود می شود و آخرین عامل هزینه آنهاست. سفر. با توجه به روزهای پر سفر، بیشتر این سفرها زیر 10 میلیون تومان است که نشان می دهد تورم و وضعیت اقتصادی خانوارها چه تاثیری بر کیفیت و کمیت سفرهای شهروندان داشته و در هر دو حوزه افت داشته است.
۴۷۲۳۶