اما داستان مرکز از گذشته آغاز می شود. از بچه های خبیث «هفت تیر چوبی» (1354) که تحت تأثیر فیلم های وسترن با یکدیگر دوئل کردند تا کپل، نارنجی و دمدراز که مسیر «مدرسه موش ها» (1362) را تا «شهر» طی کردند. از موش ها» (1364) و از «ساز دهنی» امیرو (1353) که بچه پولدار راضی را به دریا انداخت تا امیرو «دونده» (1364) که تکه یخ را وسط آتش گرفت. یک جام قهرمانی، مدت زیادی گذشت. سینمای کودک و نوجوان چه در سنت کانون پرورش فکری و چه در قالب فانتزی که معمولاً ترس را همراه با شیرینی می آورد، خاطره ای جمعی برای کودکان دیروزی ایجاد کرد که در عصر معصومیت همه چیز را در خود ثبت می کردند. ذهن تا امروز که زمان دیگری است. . دوران فانتزی های عجیب و غریب و ابرقهرمان ها و بازی های رایانه ای و تخیلی که به واسطه تکنولوژی حد و مرز نمی شناسد. قناعت به عنوان ویژگی کودکان دیروز، اکنون جای خود را به تحقیر کودکان امروزی داده است، کودکانی که بیشتر به دنیای مارول مربوط می شوند تا فیلم هایی که «کودک قهرمان» را در ابعاد سینمایی بومی تعریف می کنند. اکنون زمان دیگری است و فصل جدیدی از فعالیت های سینمایی این نهاد مهم و تاثیرگذار در شرف وقوع است. کانون پرورش فکری که مدتی است کانون فیلمش فعالتر شده، با دو فیلم به جشنواره فجر امسال می آید. آنچه درباره حضور کانون در جشنواره فجر شاهد خواهیم بود را در گفت و گو با محمدرضا کریمی صارمی، معاون تولید کانون پیگیری کرده ایم.
وی می گوید: کانون امسال با دو فیلم در بخش نگاه نو حضور دارد که اولین آثار سازندگان آن هاست، فیلم باغ کیانوش ساخته رضا کشاورز و تهیه کننده اجرایی آن محمدجواد موحد است که این فیلم در نظر گرفته شده است. اولین کار مشترک کانون و باشگاه سوره است و تیمی جوان و متعهد در عرصه جنگ فعالیت کرده اند.این فیلم بر اساس رمان باغ کیانوش نوشته علی اصغر عزتی پاک ساخته شده است که یکی از بهترین ها بود. فروش رمان کانون حسین عامری در فیلم ظاهر که تهیه کننده آن کانون پرورش فکری است نیز کار کرده است، این فیلم نیز ریشه دفاع مقدس دارد اما شکلی کاملا متفاوت با کیانوش باغ دارد.
کریمی می گوید با وجود اینکه این مرکز امسال تنها دو فیلم تولید کرده که هر دو در جشنواره حضور دارند، اما با 5 فیلم در جشنواره کودک شرکت می کند.
وی درباره فعالیت کانون در حوزه سینما در سال های اخیر توضیح می دهد: اصولاً اداره سینما کانون یکی یکی از فعال ترین بخش های این مرکز می باشد. سه سال پیش با فیلم یدوک در جشنواره بودیم و سال گذشته انیمیشن «بچه باهوش» و فیلم «در آغوش درخت» را داشتیم که سه جایزه اصلی جشنواره را دریافت کرد. در دو سال اخیر کانون در این بخش بسیار فعال بوده و سال آینده قطعاً 4 فیلم در مرکز ساخته خواهد شد. چون کارهای پیش تولید شروع شده و مراحل نگارش را می گذراند.»
وی وضعیت بودجه حوزه فیلم کانون را مطلوب می داند و می گوید: امسال در همه بخش ها از جمله سرگرمی، کتاب و … تولیدات زیادی داشته ایم.
کریمی با بیان اینکه ارتباط کودک و نوجوان با این دو فیلم خوب خواهد بود، پیش بینی می کند: «باغ کیانوش» با توجه به ساختار فیلم که نزدیک به اکشن است، ارتباط خوبی با نوجوانان خواهد داشت و در جشنواره هم دیده می شود. به هر حال جشنواره فجر جشنواره فیلم بزرگسالان است، به نظر من ظهیر شکل جدیدی از سینمای عاشقانه است، یک سینماگر در حال تولد است و امروز سینمای ما به این نوع سینماگر نیاز دارد، نگاه فیلم است که تماشاگر به این فکر می کند که چه زمانی سالن سینما را ترک می کند و قهرمان خود را ستایش می کند، موضوع عشق امروز در سینمای ما بسیار مطرح شده است و این فیلم نگاهی نو و افتخار آمیز به این مقوله است.
باغ کیانوش با بازی شهرام حکیت دوست، داستان حمزه و عباس است که در روز عروسی تصمیم می گیرند به باغ پسر کیانوش سرکشی کنند. این حادثه مصادف است با سقوط هواپیمای بمب افکن عراقی در حوالی باغ. سقوط هواپیما و ورود خلبان آن به باغ کیانوش ماجراهای جالبی را رقم می زند. ظاهر نیز داستان ظاهر 18 ساله و سرباز شمال کشور است. او با اکبر و زیبا، پیرمرد و پیرزنی که در کلبه ای نزدیک پادگان زندگی می کنند، آشنا می شود و بعد اتفاقاتی برایش می افتد.
۲۲۰۵۷