به گزارش سرویس ترجمه پی ام آپ، اختلال دوقطبی که با نام های شیدایی یا افسردگی شیدایی نیز شناخته می شود، یک اختلال خلقی است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطح انرژی، الگوهای فکری و رفتار می شود. این رفتارها می تواند ساعت ها، روزها، هفته ها یا حتی ماه ها ادامه داشته باشد و بر توانایی بیمار در انجام وظایف روزانه تأثیر بگذارد.

علائم اختلال دوقطبی

علائم و نشانه های اختلال دوقطبی عبارتند از: بی قراری، افزایش انرژی، احساس بسیار پرانرژی در برخی مواقع، احساس عصبانیت و پرخاشگری، عدم انتقاد، تحریک پذیری، احساساتی بودن، پرحرفی، ناتوانی در تمرکز، کاهش نیاز به خواب، کاهش قابل توجه اشتها و اعتیاد به غذا. . برخی از افراد و نزدیکان به آن اشاره کردند. احساس ناراحتی و پوچی، افکار یا اعمال خودکشی و خطرات غیر منطقی از دیگر علائم اختلال دوقطبی محسوب می شوند.

علل اختلال دوقطبی

هیچ دلیل واحدی برای بروز اختلال دوقطبی وجود ندارد و دلایل متعددی مانند سایر بیماری ها می تواند باعث بروز این اختلال شود. ژنتیک، ساختار مغز، اضطراب و ترس از جمله عوامل خطر اختلال دوقطبی هستند. قرار گرفتن در معرض یک نوع ژنتیکی خاص باعث اختلال دوقطبی می شود، اما وجود فردی که در خانواده مبتلا به این اختلال است، احتمال ابتلای سایر اعضا را نیز به شدت افزایش می دهد، اگرچه فردی که در معرض افراد دوقطبی قرار می گیرد لزوماً این اختلال را ندارد.

محققان با انجام بررسی‌های لازم به این نتیجه رسیده‌اند که ساختار مغز افراد مبتلا به اختلال دوقطبی با ساختار مغز افراد عادی متفاوت است، بنابراین ضخامت قشر مغز این افراد در برخی نقاط نازک‌تر و آسیب‌پذیرتر است. ترس و اضطراب عامل خطر دیگری برای اختلال دوقطبی است. نتایج تحقیقات نشان می دهد افرادی که تحت استرس زیادی هستند بیشتر از سایرین به اختلال دوقطبی مبتلا می شوند.

روش های درمان اختلال دوقطبی

یکی از موثرترین روش های درمان اختلال دوقطبی استفاده از داروهایی است که به کاهش علائم این اختلال کمک می کند. متخصصان با در نظر گرفتن فواید و مضرات دارو، تاریخچه و سیر بیماری، داروهای مناسب را تجویز می کنند. انواع مختلفی از این داروها وجود دارد و هر کدام اثرات متفاوتی بر علائم اختلال دوقطبی دارند. الکتروشوک یا ECT یکی دیگر از روش های درمانی است که باعث تحریک مغز و بهبود علائم بیماری می شود. این روش درمانی بی خطر است و با بیهوشی عمومی انجام می شود، اما این روش در زمان مصرف دارو موثر نیست. روش دیگر درمان اختلال دوقطبی استفاده از امواج مغناطیسی به نام TMS است. این روش همچنین مغز را برای درمان علائم اختلال دوقطبی تحریک می کند. نتایج تحقیقات نشان می دهد که در کنار روش های درمانی برای تسکین علائم اختلال دوقطبی باید از مکمل های دارویی نیز استفاده کرد.

چگونه می توان اختلال دوقطبی را درمان کرد؟

رژیم غذایی مناسب برای افراد مبتلا به اختلال دوقطبی

پیروی از تغذیه مناسب می تواند به تسکین علائم اختلال دوقطبی کمک کند. یک رژیم غذایی سالم برای این اختلال شامل امگا 3، منیزیم و چربی های سالم است. مکمل های ماهی و روغن ماهی حاوی امگا 3 هستند که به کاهش افسردگی در بیماران دوقطبی کمک می کند. غلات کامل، لوبیاها و سبزیجات با برگ سبز تیره نیز رایج ترین درمان های اختلال دوقطبی هستند. چربی های سالم موجود در آووکادو و روغن زیتون نیز در این زمینه موثر هستند. افراد مبتلا به اختلال دوقطبی باید مصرف کافئین و شکر خود را کاهش دهند، زیرا علائم بیماری را بدتر می کنند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *