ترس از افزایش وزن بهانه رایجی است که سیگاری ها برای ترک نکردن سیگار از آن استفاده می کنند. یک مطالعه جدید که نتایج آن در مجله اعتیاد منتشر شد، نشان می‌دهد که شروع سیگار کشیدن و ادامه سیگار کشیدن در طول زندگی می‌تواند منجر به افزایش چربی‌های شکمی، به‌ویژه چربی احشایی شود. چربی احشایی چربی ناسالمی در عمق شکم است که با خطر بالای بیماری قلبی، دیابت، سکته مغزی و زوال عقل مرتبط است.

به گزارش زومیت، وزن افراد سیگاری کمتر از افراد غیر سیگاری است. اما این افراد چربی شکم و چربی شکم احشایی بیشتری دارند. تشخیص چربی احشایی دشوار است. شما می توانید شکمی صاف داشته باشید و همچنان مقادیر قابل توجهی چربی احشایی در بدن خود داشته باشید که خطر ابتلا به بیماری های جدی را افزایش می دهد. یک مطالعه جدید شواهدی ارائه می دهد که سیگار کشیدن ممکن است باعث افزایش چربی احشایی در بدن شود.

محققان مرکز تحقیقات متابولیک پایه NNF در دانشگاه کپنهاگ از تجزیه و تحلیل آماری به نام تصادفی سازی مندلی (MR) استفاده کردند تا دریابند که آیا سیگار کشیدن منجر به افزایش چربی شکم می شود یا خیر.

روش محققان نتایج مطالعات ژنتیکی مختلف و تلاش برای کشف روابط علی بین قرار گرفتن در معرض یک رویداد (در این مورد سیگار کشیدن) و نتیجه (افزایش چربی شکم) را ترکیب می کند.

مطالعه جدید چندین نتیجه ژنتیکی از مطالعات اجداد اروپایی را با قرار گرفتن در معرض دود و اندازه گیری توزیع چربی بدن ترکیب می کند. به عنوان مثال، نسبت دور کمر به باسن (WHR) و دور کمر و انحنای باسن.

محققان ابتدا از مطالعات ژنتیکی قبلی برای تعیین اینکه کدام ژن با عادت سیگار کشیدن و توزیع چربی بدن مرتبط است، استفاده کردند. در مرحله بعدی، آنها از این اطلاعات ژنتیکی استفاده کردند تا دریابند که آیا توزیع چربی بدن در افراد دارای ژن های مرتبط با سیگار متفاوت است یا خیر.

در نهایت، محققان عوامل موثر دیگری مانند مصرف الکل یا زمینه اجتماعی و اقتصادی را محاسبه کردند. در نظر گرفتن سایر عوامل کمک کننده برای اطمینان از اینکه هر گونه ارتباط بین سیگار کشیدن و توزیع چربی بدن به دلیل سیگار کشیدن است و نه به عوامل دیگر انجام شد.

سیگار باعث افزایش چربی شکم می شود

دکتر. آلمانی دی.کاراسیلانویسنده اصلی مقاله می گوید: “این مطالعه نشان داد که شروع و ادامه سیگار در طول زندگی باعث افزایش چربی شکم می شود، همانطور که با نسبت دور کمر به باسن اندازه گیری می شود.” بدن احتمالاً چربی احشایی است و نه چربی زیر جلدی.

کاراسکیلا می افزاید: «مطالعات قبلی تمایل به گمراه کردن مردم داشتند. در واقع، این سردرگمی زمانی رخ می دهد که یک متغیر مستقل بر نتایج تأثیر بگذارد. از آنجایی که طرح مطالعه ما از تنوع ژنتیکی استفاده می کند، چنین متغیرهایی را می توان بهتر کاهش یا کنترل کرد.

به نظر می رسد تاثیر سیگار بر چربی شکم مستقل از عوامل دیگری مانند وضعیت اجتماعی-اقتصادی، مصرف الکل، ADHD یا رفتارهای پرخطر رخ می دهد.

به گفته کاراسکیلا، یافته‌های آن‌ها بر اهمیت (از دیدگاه سلامت عمومی) تلاش‌های جامع برای پیشگیری و کاهش مصرف دخانیات در جمعیت عمومی تأکید می‌کند. زیرا می تواند به کاهش چربی های احشایی شکم و تمام بیماری های مزمن مرتبط با آن کمک کند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *