به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری پی ام آپ، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که بیش از 45 درصد مرگ و میر کودکان زیر پنج سال به دلیل سوء تغذیه است. کمبود مواد مغذی مانند آهن، ویتامین D، روی، کلسیم، ویتامین B12، پتاسیم و فیبر در کودکان بسیار شایع است.
کمبود آهن
آهن عملکردهای مختلفی در بدن دارد. به عنوان مثال، نقش حیاتی در انتقال اکسیژن از ریه ها به بافت های بدن دارد، شیر مادر منبع خوبی از آهن برای نوزادان است، سایر غذاهای غنی از آهن شامل لوبیا، گوشت قرمز، آب چغندر و غیره است. موجود است. سطح آهن کودک را پایین می آورد.
کمبود ویتامین D
ویتامین D برای رشد استخوان، تقویت ایمنی و بهبود سلامت قلب ضروری است. در حالی که این نوع ویتامین را می توان با مصرف شیرخشک یا مکمل های غذایی برای کودکان به دست آورد، سایر غذاهای غنی شده با ویتامین D مانند شیر، ماست و غلات نیز برای کودکان مناسب است.
کمبود روی
روی برای رشد کودکان، تقویت سیستم ایمنی و بهبود عملکرد شناختی کودکان ضروری است، نیاز کودکان به این ماده مغذی از بدو تولد تا نوجوانی در نوسان است و افراد باید به تنوع در رژیم غذایی خود توجه کنند. گوشت، لبنیات، دانه ها، آجیل و غلات کامل حاوی روی هستند و به رشد کودکان کمک می کنند.
کمبود کلسیم
مصرف مقادیر کافی کلسیم در دوران کودکی به شکل قابل توجهی به رشد استخوان های قوی کمک می کند. از آنجایی که سبزیجات با برگ سبز تیره، ماهی و غلات غنی شده سرشار از کلسیم هستند، این افراد باید این غذاها را در رژیم غذایی خود بگنجانند.
کمبود ویتامین B12
ویتامین B12 به تولید گلبول های قرمز خون و افزایش انرژی بدن کمک می کند.غذاهای حیوانی مانند گوشت و لبنیات سرشار از این ویتامین هستند افرادی که از رژیم غذایی گیاهی پیروی می کنند باید مکمل های لازم را مصرف کنند.
کمبود پتاسیم
پتاسیم به رشد عضلات، بهبود عملکرد اعصاب و رشد کلی کودکان کمک می کند. میوه ها، سبزیجات و حبوبات سرشار از پتاسیم هستند و باید در رژیم غذایی کودکان گنجانده شوند.
کمبود فیبر
فیبر به بهبود عملکرد سیستم گوارش و سلامت قلب در کودکان کمک می کند. نتایج تحقیقات نشان می دهد که بسیاری از کودکان از کمبود فیبر رنج می برند، بنابراین مصرف غذاهای غنی از فیبر مانند گلابی، سیب و لوبیا ضروری است.