بعد- آیا فکر می کنید همه کسانی که می شناسید در حال حاضر بیمار هستند؟ این فقط تخیل شما نیست. این فصل شلوغی برای انواع عفونتهای تنفسی، از سرماخوردگیهای خفیف تا سرماخوردگیهای جدیتر بوده است.
به گزارش فرارو به نقل از Vox، به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، ویزیت های مراقبت های بهداشتی برای سرفه و گلودرد همراه با تب برای هشتمین هفته متوالی تا پایان دسامبر “بالاتر از سطح پایه” بود. پذیرش در بیمارستان به دلیل آنفولانزا، ویروس سنسیشیال تنفسی (RSV) و موارد کووید-19 زودتر از موعد در حال افزایش است. این افزایش خود به خود در موارد غیر معمول نیست. قبل از همهگیری کووید، همیشه تعداد بیماران بستری در فصل زمستان به ویژه قبل از سال نو افزایش مییابد. با این حال، در مقایسه با پنج سال پیش، اکنون وضعیت از نظر بیماری های تنفسی جدی تر است.
به طور کامل مشخص نیست که چرا این فصل از نظر افزایش تعداد مبتلایان به این بیماری تلخ بوده است. با این حال، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده در بررسی ویروسهایی که به احتمال زیاد باعث بیماریهای جدی و مرگ میشوند، خاطرنشان کرد که پس از کووید-19، آنفولانزا و ویروس سنسیشیال تنفسی، بسیاری از میکروبهای کمتر شناخته شده دیگر نیز باعث عفونت در انسان میشوند. . به بیمارستان علاوه بر این، گروه سنی گستردهتری در این فصل بیمار میشوند، از جمله جوانان یا افراد میانسال که سابقه قبلی این بیماری را نداشتهاند.
چرا الان این همه آدم مریض هستند؟
طی سالها، مردم اقدامات احتیاطی زیادی را برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کووید-19 انجام دادهاند و در نتیجه، تعداد بسیاری از میکروبهای دیگر که باعث بیماریهای تنفسی میشوند به پایینترین حد تاریخی رسیده است. هنگامی که این اقدامات متوقف شد، کاهش کوتاه مدت سطح ایمنی نسبت به این میکروب ها در جمعیت عمومی منجر به گسترش گسترده تر از حد معمول انتقال شد.
به نظر می رسد حداقل برای مدتی میزان بیماری های تنفسی فصلی نسبت به سال های قبل از همه گیری کووید بیشتر باشد. این به این دلیل است که کووید-19 همچنان باعث ایجاد بسیاری از بیماریهای اضافی، هم در فصل سرماخوردگی و آنفولانزا و هم در دیگر زمانهای سال میشود. تاکنون در این فصل، کووید-19 منجر به بستری شدن تقریباً 60 نفر از هر 100000 آمریکایی شده است. این تعداد بیشتر از تعداد افرادی است که به دلیل آنفولانزا و ویروس سنسیشیال تنفسی در بیمارستان بستری شده اند.
افراد مسن به ویژه در معرض خطر بستری شدن در بیمارستان از این ویروس هستند، اما نوزادان زیر 6 ماه نیز در معرض خطر هستند، خطری که بسیاری از مردم از آن آگاه نیستند. علاوه بر این، ویروس هایی که قبل از ظهور کووید-19 جدی ترین مهاجمان به حساب می آمدند، یعنی آنفولانزا و ویروس سنسیشیال تنفسی، در این فصل زودتر از حد معمول شروع به کار کردند! بر اساس برآوردهای اخیر، مردم برای هر دو ویروس دو تا سه برابر بیشتر از قبل از همهگیری کووید در بیمارستان بستری میشوند و مراجعه به پزشکان برای علائم سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار بیشتر از حد معمول در این فصل از سال است.
در چنین شرایطی، پایین بودن میزان واکسیناسیون علیه آنفولانزا و کووید 19، به ویژه در میان سالمندان و بیماران مزمن که در بالاترین خطر ابتلا به عوارض ناشی از این عفونت ها هستند، کمکی به بهبود وضعیت نمی کند. البته این بدان معنا نیست که افراد پس از پایان فصل نسبت به فصل عادی قبل از همه گیری بیشتر بیمار شدند. این بستگی به ویژگی های هر پاتوژن دارد. فصل آنفولانزای سال گذشته با یک انفجار ناگهانی آغاز شد، اما همچنین به سرعت بدون بستری شدن در بیمارستان به پایان رسید.
این در حالی است که اولین پیک ویروس سینسیشیال تنفسی باعث رکوردگیری تعداد بیماری های جدی شد. اگرچه کووید-19 باعث افزایش چشمگیر مراجعات و بستری شدن در اورژانس در سال جاری شده است، اما این ارقام در مقایسه با سال گذشته همچنان کمتر از 30 درصد است، اگرچه دادهها و نتایج آزمایش مثبت نشان میدهد عفونتها در حال افزایش است. 25 درصد بیشتر این روندها پدیده تمایز عفونت ها از بیماری های جدی را نشان می دهد: با گذشت زمان، همانطور که ایمنی بیشتری نسبت به واکسن ها و عفونت های قبلی به دست می آوریم، احتمال ابتلا به هر عفونتی که منجر به بیماری جدی شود کمتر می شود.
واکسیناسیون بهترین راه برای تقویت ایمنی در برابر بدترین بیماری های در گردش است
همه افراد بالای 6 ماه می توانند واکسن آنفولانزا و کووید 19 را دریافت کنند و همچنین می توانند در دوران بارداری علیه این ویروس ها واکسینه شوند. یکی این یکی از بهترین راه ها برای محافظت از نوزادان در برابر بیماری های جدی است. واکسن سینسیشیال تنفسی نیز برای زنان باردار، نوزادان و بزرگسالان 65 سال به بالا توصیه می شود. در حالی که بهترین زمان برای دریافت این واکسن ها سپتامبر یا اکتبر است، اما هنوز چیزهای زیادی از دریافت آن ها می توان به دست آورد: محافظت چند هفته پس از واکسینه شدن شروع می شود.
سایر اقدامات احتیاطی برای اکثر مردم آشنا هستند: شستن دست ها، پوشیدن ماسک و فاصله گذاری اجتماعی. این سه مورد مهم ترین نکاتی هستند که باید به آنها توجه کرد. تمیز کردن دست ها قبل از دست زدن به صورت یا تهیه غذا و بعد از لمس سطوح معمولی یا استفاده از حمام، راه مهمی برای کاهش احتمال انتقال میکروب ها از دست ها به بینی یا دهان است. پوشاندن صورت با ماسک در جلوگیری از انتقال میکروبها از طریق هوا که بیشتر در مکانهای شلوغ اتفاق میافتد و در پیشگیری از بروز عفونتها بهویژه عفونتهای مسری مانند کووید-۱۹ مؤثر است. ماسک جراحی محافظت زیادی را فراهم می کند، اما اگر واقعاً نگران Covid-19 هستید، ماسک N95 یا KN95 بهترین گزینه شما است.
تهویه نیز ابزاری قدرتمند برای جلوگیری از انتقال ویروس است. اگر فضا و آب و هوا اجازه می دهد، پنجره ها را باز کنید و فن ها را روشن کنید. این واقعا می تواند تفاوت ایجاد کند، به خصوص در یک منطقه شلوغ. اگر با دیگران در خانه جمع می شوید، از دستگاه تصفیه هوای قابل حمل استفاده کنید. افراد مبتلا به بیماریهای مزمن، حتی از بیماریهای به ظاهر ساده مانند سرماخوردگی، بیشتر دچار عواقب جدی میشوند. برای به حداقل رساندن عواقب این مشکل، توصیه می شود تا حد امکان در طول فصل علائم را تحت کنترل داشته باشید. اگر آسم دارید به اندازه کافی داروی استنشاقی به همراه داشته باشید و طبق دستور از آنها استفاده کنید.اگر دیابت دارید سطح قند خون خود را چک کنید.
اگر مریض شدید چه باید کرد؟
برای بررسی
ابتدا تست کووید را انجام دهید. اگر اولین آزمایشی که در خانه انجام می دهید منفی بود، باید بعد از 48 ساعت دوباره آزمایش کنید تا دقیق ترین نتیجه را بگیرید.
اگر معلوم شد که علت کووید-19 نیست، بهتر است برای آزمایش آنفولانزا با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی تماس بگیرید. اگر قصد دارید در اطراف افراد زیادی باشید و با افرادی زندگی کنید که سیستم ایمنی ضعیفی دارند (از جمله نوزادان و بزرگسالان مسن) یا علائم مداوم یا شدید (مانند تنگی نفس یا تب بالاتر از شما) دارند. سه روز فرصت دارید). یک آزمایش تایید شده آنفولانزا میتواند شما را واجد شرایط دریافت داروی ضد ویروسی سلتامیویر کند، که میتواند شدت علائم را کاهش دهد و باعث شود سریعتر احساس بهتری داشته باشید. برخی از عزیزان آسیب پذیر شما نیز ممکن است از مصرف دارو برای پیشگیری سود ببرند.
رفتار
همانطور که یک درمان ضد ویروسی برای آنفولانزا وجود دارد، داروهای تجویزی نیز برای کمک به درمان کووید-19 وجود دارد. اگر مبتلا به کووید-19 هستید، با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی یا داروساز صحبت کنید که آیا پاکلووید برای شما مناسب است یا خیر. داروی نجات بخش مخصوصاً برای افراد مسن است و جان آنها را نجات می دهد. مهم نیست که کدام ویروس باعث ایجاد بیماری در بدن شما می شود، استراحت و مصرف مایعات از مهم ترین درمان ها هستند. خواب عملکرد سیستم ایمنی را تقویت می کند و نوشیدن مایعات فراوان (از جمله برخی با حداقل نمک و شکر، مانند نوشیدنی ها و آبمیوه های ورزشی غنی از الکترولیت) به کاهش خطر کم آبی بدن در هنگام تعریق کمک می کند.
داروهای کاهنده تب بدون نسخه مانند استامینوفن و ایبوپروفن نیز می توانند تسکین جدی ایجاد کنند. سودوافدرین همچنین یک داروی ضد احتقان است که می توانید از آن برای درمان موقت احتقان بینی، درد یا فشار ناشی از عفونت های سینوسی مانند سرماخوردگی و سایر بیماری های تنفسی استفاده کنید. برای کاهش شدت سرفه، مصرف دو قاشق چایخوری عسل هر شب هنگام بیماری توصیه می شود.
اگر بیمار هستید، بهترین راه برای جلوگیری از گسترش عفونت، ماندن در خانه است. اگر باید در اطراف دیگران باشید، ماسک بزنید. در ضمن، ماسک جراحی مشکلی ندارد، اما اگر به کووید-19 مبتلا هستید، بهتر است از ماسک های N95 یا KN95 استفاده کنید. سعی کنید به طور مرتب دست های خود را بشویید، به خصوص بعد از سرفه و عطسه.
به طور کلی، بیشتر عفونت های تنفسی پس از چند روز از بین می روند. علائمی که نشان می دهد همه چیز در جهت درست پیش می رود عبارتند از پایان تب (معمولاً پس از دو یا سه روز)، کاهش مخاط بینی (معمولاً در عرض پنج تا هفت روز)، و بهبود سرفه (البته خشک و تحریک کننده). (سرفه ممکن است هفته ها طول بکشد) ممکن است پس از سرماخوردگی ادامه یابد، اما بدترین آن باید ظرف یک هفته برطرف شود.
اگر اوضاع در این مدت بهبود نیافت، ممکن است زمان آن فرا رسیده باشد که به دنبال کمک حرفه ای باشید. اگر تبی که بیش از سه روز طول کشید یا علائم جدی مانند تنگی نفس یا گلودرد دارید، با یک متخصص مراقبت های بهداشتی تماس بگیرید.