به گزارش مانیبان به نقل از ایسنا به نقل از دلگرم، بارها و در متون حقوقی می خوانیم که پس از فوت عده ای به عنوان وارث نسبت به تقسیم ارث اقدام می کنند. متوفی می تواند هر یک از اعضای خانواده باشد. ممکن است عمه در یک خانواده فوت کند در حالی که فرزندان و والدین برای دریافت سهم خود حضور ندارند. در این صورت این سوال پیش می آید که ارث عمه بین چه کسانی تقسیم می شود؟

در مقاله امروز تصمیم گرفتیم نحوه تقسیم ارث خاله را بررسی کنیم. همچنین به وراثی که احتمالاً سهمی از دارایی عمه دارند اشاره می کنیم. در واقع فرزندان برادر بخشی از دارایی خاله خود را خواهند داشت. اما سهم فرزندان برادر بستگی به شرایط دارد و به تبع آن تقسیم ارث عمه بین سایر ورثه نیز قابل انجام است.

ابتدا به سوالی که در قسمت قبل به آن اشاره کردیم پاسخ می دهیم. وراث اشخاص حقیقی در متن ماده 862 قانون مدنی ذکر شده اند. وراث متوفی به سه طبقه مختلف تقسیم می شوند. این کلاس ها به شرح زیر است.

طبقه اول وراث در تقسیم ارث خاله.

افراد حاضر در درجه اول: پدر متوفی، فرزندان او

وراث درجه دوم: اولاد اولاد

وراث درجه سوم: اولاد، اولاد، اولاد

طبقه دوم وراث در تقسیم ارث عمه.

کلاس اول: برادران و خواهران، پدربزرگ و مادربزرگ.

کلاس دوم: فرزندان برادران و خواهران

طبقه سوم وراث در تقسیم ارث عمه.

کلاس اول: عمو، خاله، عمه، عمو

کلاس دوم: فرزندان شما

نکات مهم ارث بری کلاس ها.

توجه داشته باشید که با حضور حداقل یک نفر در هر یک از طبقات، وقت گرفتن سهم سایر وراث نمی باشد. بنابراین با فرض وجود فرزندان در طبقه اول و حضور شما در طبقه دوم برای دریافت سهم از اموال خاله به دلیل حضور ورثه طبقه اول مستحق دریافت سهم نخواهید بود.

حتی در صورت عدم حضور وراث طبقه اول اولویت در مشارکت با ورثه حاضر درجه اول طبقه دوم است. بنابراین با فرض حضور برادران و خواهران عمه نمی تواند از اموال خود سهمی بگیرد. البته اگر پدرتان بعد از عمه شما به عنوان قائم مقام فوت کرد، می توانید تقاضای سهم کنید.

در نظام حقوقی ما افراد نمی توانند وراث خود را از ارث محروم کنند.

شرط اشتراک در اموال متوفی زنده بودن در زمان فوت است. افرادی که قبل از فوت متوفی فوت کرده اند بخشی از دارایی خود را ندارند.

قوانین حاکم بر تقسیم ارث خاله.

در حال حاضر دو متن حقوقی بیش از سایر قوانین مسائل مربوط به جانشینی را تشریح کرده است:

قانون مدنی ایران

قانون امور عرفی

اولین سند حقوقی ذکر شده (قانون مدنی) مهمترین قانون تصویب شده در ایران در صد سال اخیر است. این قانون شامل چند موضوع است. احکام عقد، نکاح و طلاق، حج، وقف و غیره. از جمله موضوعاتی است که در این متن حقوقی مورد بررسی قرار گرفته است. البته در نظر داشته باشید که قوانین خاصی در خصوص مواردی که ذکر کردیم تصویب شده است.

در هر صورت این متن قانونی نحوه تقسیم ارث خاله را بررسی می کند. در این قانون می بینیم که قانونگذار به سهم هر یک از ورثه اشاره می کند. بنابراین، حتی اگر وراث نخواهند برای دریافت سهم خود، تقسیم ارث توافقی را انتخاب کنند، می توانند سهام تعیین شده در این متن را در نظر بگیرند.

نحوه تقسیم ارث خاله

وراث حق دارند راه های مختلفی را برای تقسیم ارث عمه انتخاب کنند. مراجعه به مراجع قضایی می تواند گزینه مناسبی برای تقسیم سهام باشد. همچنین امکان تقسیم ارث قانونی از طریق قرارداد ارث مشاع نیز وجود دارد. در هر صورت برای دریافت قسمت قانونی از وراث دو روش زیر پیشنهاد می شود:

سهم الارث بعد از فوت عمه: نحوه تقسیم سهم عمه طبق قانون


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *