سازمان جهانی بهداشت آخرین گزارش خود را در اواسط سال گذشته (2023) منتشر کرد: نرخ جهانی مرگ و میر ناشی از سرخک در سال 2022 تا 43 درصد افزایش یافته است.
به گزارش ایسنا، شعبه اروپایی سازمان بهداشت جهانی پیش از این نسبت به افزایش جدی موارد سرخک در قاره سبز هشدار داده بود.
سرخک یک بیماری ویروسی بسیار مسری است که می تواند عوارض جدی ایجاد کند و حتی کشنده باشد.
پزشکان می گویند افرادی که دو دوز واکسن سرخک دریافت نکرده اند باید مراقب باشند تا به این بیماری مبتلا نشوند.
به عنوان مثال، طبق NHK، اکثر افراد 50 ساله و بالاتر در ژاپن در دوران کودکی به دلیل فقدان سیستم های معمول واکسیناسیون در آن روزها واکسینه نشده بودند. برای نسلهای بعد از این افراد، سیستمهای واکسیناسیون سنتی تنها یک واکسن را برای تقریباً 30 سال ارائه کردند. این بدان معناست که این نسل ها ممکن است مصونیت کافی به دست نیاورده باشند.
کارشناسان توصیه میکنند که اگر نمیدانید ایمنی کافی در برابر سرخک دارید، باید آزمایش آنتیبادی را در مراکز پزشکی انجام دهید و تأیید کنید که آیا واکسیناسیون ضروری است یا خیر.
علاوه بر این، زنان باردار باید مراقب عفونت ها باشند. گفته می شود که زنان باردار در صورت ابتلا به سرخک در معرض خطر عوارض بیشتری هستند. ابتلا به این بیماری می تواند خطر سقط جنین و زایمان زودرس را افزایش دهد. برای زنانی که قصد باردار شدن دارند، مهم است که خطرات خود را از قبل با انجام اقدامات احتیاطی مانند آزمایش آنتی بادی ارزیابی کنند و در صورت لزوم تشویق شوند تا واکسینه شوند.
علاوه بر این، هنگام سفر به کشورهای خارجی و مناطقی که موارد بیشتری از سرخک گزارش شده است، توصیه میشود که احتیاطهای مشابه زنان باردار را رعایت کنید و هنگام بازگشت به خانه وضعیت جسمانی خود را به دقت بررسی کنید.