به گزارش  ترجمه پی ام آپ، کبد چرب یا تجمع چربی در کبد با علائم خاصی همراه نیست به طوری که بسیاری از افراد متوجه این بیماری نمی شوند. با این حال، کبد چرب درمان نشده می تواند باعث التهاب در کبد شود که می تواند منجر به آسیب کبدی شود. استئاتوهپاتیت گفته می شود در این صورت کبد آسیب می بیند و باعث التهاب و زخم در کبد می شود. عواملی مانند افزایش سن و دیابت نیز می توانند این وضعیت را بدتر کنند، بنابراین آگاهی از عواملی که خطر ابتلا به کبد چرب را افزایش می دهند بسیار مهم است. در ادامه به بررسی برخی از آنها می پردازیم:

چربی

اضافه وزن و چاقی به عنوان عامل اصلی تجمع چربی در کبد شناخته شده است، بنابراین لازم است همیشه شاخص توده بدنی بررسی شود. کارشناسان معتقدند BMI بالای 25 خطرناک است عفونت باعث افزایش کبد چرب می شود.

دیابت

خطر دیابت عفونت این کبد چرب را افزایش می دهد، داده های ارائه شده نشان می دهد که حداقل نیمی از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 به بیماری کبد چرب غیر الکلی مبتلا هستند. بیماری کبد چرب همچنین می تواند احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهد، اگر هر دو بیماری را دارید و دیابت نوع 2 به خوبی کنترل نشده باشد، می تواند شدت بیماری کبد چرب را افزایش دهد.

افزایش سطح تری گلیسیرید خون

سطوح بالای تری گلیسیرید با بیماری کبد چرب غیر الکلی مرتبط است. علاوه بر این، به نظر می رسد که تری گلیسیرید بالا ممکن است نشانه بیماری باشد. عفونت بیماری کبد چرب، سطح تری گلیسیرید بالای 150 میلی گرم دسی لیتربالا محسوب می شود.

داشتن عادات بد غذایی

تغذیه ناسالم خطر تجمع چربی در کبد، دیر غذا خوردن، حذف وعده های غذایی و عدم استراحت را افزایش می دهد. ایده آل بین دو وعده غذایی، فشار زیادی به کبد وارد می شود و خطر ابتلا به کبد چرب را افزایش می دهد، بنابراین همیشه مصرف غذاهای سالم و مقوی توصیه می شود.

آپنه خواب

آپنه خواب همچنین خطر ابتلا به بیماری کبد چرب را افزایش می دهد. نتایج یک مطالعه نشان می دهد که: آپنه تداخل با خواب می تواند باعث تجمع چربی در کبد از طریق افزایش مقاومت به انسولین و افزایش التهاب شود.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *