رئیس اداره تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده های بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: دفع داروهای مصرف نشده و تاریخ مصرف گذشته باید به صورت اصولی انجام شود.
گزارش چیزی مهرراضیه کشاورز ملکی افزود: برای جلوگیری از مصرف داروهای استفاده نشده توسط کودکان، حیوانات خانگی و یا سایر افراد در منزل، به محض عدم نیاز، باید سریعاً از طریق فاضلاب دفع شوند.
وی ادامه داد: داروهای غیرمخدری که مجاز به دفع در فاضلاب هستند شامل داروهایی مانند دیازپام مقعدی و متیل فنیدیت است. مواد مخدری که ممکن است در فاضلاب دفع شوند نیز عبارتند از نورفین، فنتانیل، هیدروکودون، هیدرومورفون، مپریدین، متادون، مورفین و اکسی کدون که اکسی مورفون هستند.
رئیس گروه تجویز و مصرف منطقی و گزارش فرآورده های بهداشتی تصریح کرد: شربت متادون تجویز شده توسط پزشک برای درمان نگهدارنده اعتیاد به مواد مخدر بسیار خطرناک است و به هیچ عنوان نباید در یخچال و دور از دسترس کودکان نگهداری شود. در ظروف باید همراه غذا و نوشیدنی هایی مانند بطری های نوشابه نگهداری شود زیرا ممکن است به طور تصادفی مصرف شود و باعث مرگ شود. برای دور ریختن این دارو باید آن را در زهکش ریخت و پس از شستشو بطری را دور انداخت.
وی با تشریح داروهایی که در برچسب دارو روش خاصی برای دور ریختن و از بین بردن دارو توصیه نمی شود، دور انداخته می شوند، تصریح کرد: زمانی که دارویی در لیست داروهای قابل دور ریختن از طریق فاضلاب (مانند بنزودیازپین ها و مواد مخدر) قرار می گیرد. . ) در غیر این صورت توصیه می شود داروها را به روش معمول و در سطل زباله خانگی با روش های زیر دفع کنید. داروها باید بدون خرد کردن قرص ها و کپسول ها و مخلوط کردن آنها با مواد ناخوشایند مانند تفاله چای یا قهوه از بسته بندی اصلی خارج شوند. مخلوط را در یک کیسه پلاستیکی دربسته قرار داده و سپس به سطل زباله می اندازند. مخلوط به دست آمده را می توان در یک قوطی حلبی خالی یا ظرف مشابهی ریخت تا از نشت دارو یا نشت آن به سطل زباله جلوگیری شود. قبل از دور انداختن شیشه خالی دارو، باید دستورالعمل استفاده را به دقت مطالعه کنید تا از استفاده نادرست جلوگیری کنید.