میزان خسارت انسانی زلزلهای که برای تهران پیش بینی میشود، مورد بحث و تحلیل کارشناسان قرار گرفته است. بر اساس نظرات مختلف، تخمین زده میشود که این زلزله میتواند به میزان ۳۰۰ هزار تا ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت باعث وقوع یک فاجعه جهانی شود.
آقامیری تصریح کرد: برای کاهش خطر زلزله بالای ۷ ریشتر در تهران باید مطالعات و تحقیقات جامعی در رابطه با شناخت تاثیر زلزله در سطوح دانشگاهی و مدیریت شهری و شناسایی مناطق پرخطر انجام شود. با آسیب پذیری بالا می تواند با کاهش آسیب پذیری شهرها، آسیب ها و خطرات ناشی از زلزله را کاهش دهد.
به گزارش پی ام آپ، محمد آقامیری در دومین نشست مشترک مسئولان و اساتید مهندسی زلزله با اشاره به لزوم تشکیل کارگروه مقاوم سازی سازه ها در برابر زلزله در کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران با عنوان “همه” گفت: حدود 500 هزار زلزله رخ می دهد. در سرتاسر جهان هر سال، که حدود 100000 مورد آن را می توان یک زمین لرزه احساس و احساس کرد.
در 23 سال آخر قرن بیست و یکم، حدود 700000 نفر در سراسر جهان بر اثر زلزله جان خود را از دست دادند. بزرگترین آنها زلزله اقیانوس آرام بود و بیشتر تلفات ناشی از سونامی در سواحل اندونزی بود. حدود 220000 نفر جان خود را از دست دادند. همچنین زلزله ژانویه 2010 هایتی که بیش از 160000 نفر را کشت.
وی تصریح کرد: بر اساس نظرات مختلف کارشناسان، تعداد قربانیان زلزلهای که برای تهران پیشبینی میشود حدود 300 تا 500 هزار نفر تخمین زده میشود که یک فاجعه جهانی است و نیاز به تفکر اساسی برای برآورد تلفات و خسارات در سال جاری دارد. کاهش میدان هستند.
وی افزود: سازمان مدیریت بحران کشور و شهرداری تهران در این خصوص اقدام کرده اند اما آنچه در کمیته سازندگی شورای اسلامی شهر تهران بررسی کردیم این بود که برای مقابله با زلزله بالای 7 ریشتر در پایتخت باید نقطه قابل اعتمادی داشته باشیم. و باید اقدام شود. بیایید اطمینان حاصل کنیم که با کمترین ضرر و زیان انسانی از این وضعیت ممکن است جلو برویم.
وی ابراز نگرانی کرد که شهر تهران از نظر بافت فرسوده وضعیت مناسبی ندارد. وی بیان کرد: تلاش های زیادی برای احیای بافت فرسوده انجام می شود اما متاسفانه مردم در این کار نقش ویژه ای دارند و انتظاراتی که داریم و فکر می کنیم برآورده نمی شود. با وجود محرک های مختلفی که برای احیای بافت فرسوده پیش بینی می شود، همچنان عقب هستیم و زیرساخت های تهران بسیار آسیب پذیر است.
رئیس کمیته عمران و زیربنایی شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه برای مقابله با وقوع زلزله بالای 7 ریشتر با کمترین تلفات و خسارت نیازمند تمهیداتی هستیم، افزود: از 45 نفر از اساتید و کارشناسان نخبه در این حوزه دعوت به همکاری شده است. در آخرین جلسه 12 سال پیش بود. ما یکی از آن اساتید بودیم و در این کارگروه از نظرات آنها بهره بردیم. برنامه ما این است که پس از 4 تا 5 جلسه نتایج این جلسات منجر به تشکیل کارگروهی قوی شود تا با تأملات اساسی در این زمینه به راهکاری مناسب و قابل اجرا منجر شود. و نتایج این جلسات به برنامه ریزان و مدیران شهری کمک می کند تا معیارهای لازم را برای تعریف برنامه های پیشگیری اولویت دار برای افزایش تاب آوری شهر در نظر بگیرند.
آقامیری با بیان اینکه با مدیریت صحیح، اقدامات پیشگیرانه و آگاهی عمومی می توان تا حد امکان تاثیر این بلایا را کاهش داد، تصریح کرد: برای کاهش خطرات زلزله بالای 7 ریشتر در شهر تهران، باید مطالعات و تحقیقات جامع در این زمینه به صورت علمی انجام شود. درباره اثرات زلزله در تهران سطح علمی و مدیریت شهری و شناسایی مناطق پرخطر باید به گونه ای انجام شود که کاهش آسیب پذیری شهرها از طریق کاهش خسارات ناشی از زلزله در مناطق پرخطر بتواند از آسیب ها و مخاطرات ناشی از زلزله بکاهد.
وی افزود: حساسیت موضوع این است که در صورت وقوع زلزله در ترکیه; استان های جنوبی درگیر مشکلات مربوط به زلزله بودند، اما پایتخت های سیاسی و اقتصادی ترکیه یعنی آنکارا و استانبول به فعالیت خود ادامه دادند و این کشور از نظر حکومتی و سیاسی روی پای خود ایستاده بود. اما تصور کنید یک زلزله در تهران رخ دهد. تهران، پایتخت کشور و تمامی برنامه های دولتی، سیاسی و اقتصادی در این شهر انجام می شود. در واقع اگر این فاجعه در تهران اتفاق بیفتد دامنگیر کل کشور می شود و چگونه باید با کشور برخورد کرد؟