به گزارش خبرنگار پی ام آپ، روغن های امروز چالش برانگیزترین غذا برای مردم است. چربی های متشکل از تری گلیسیرید، مونوگلیسرید و برخی می گویند: اینها گلیسرید هستند. این ماده غذایی که در ترکیب اصلی اکثر غذاها وجود دارد، عطر و طعم بی نظیری به دست سرآشپزها می دهد، اما در عصری که تناسب اندام بسیار مهم است، مصرف چربی ها یکی از بزرگترین دشمنان کاهش وزن است. ترسناک ترین مشکلات در تغذیه مردم است.
این موضوع باعث شده است که برخی افراد استفاده از روغن ها و چربی ها را به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنند، اما آیا این واقعیت دارد؟ شاید مصرف بیش از حد این ماده مغذی سخت به سلامت و تناسب اندام بدن آسیب وارد کند، اما نباید فراموش کرد که بدن انسان برای ادامه حیات به تمام مواد مغذی به مقدار لازم نیاز دارد و حذف کامل یک ماده می تواند صدمات جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد. کدام چربی ها برای بدن مضر هستند؟ بهترین جایگزین برای آنها در تغذیه روزانه چیست؟ مجاز به مصرف چه مقدار چربی هستیم؟ اینها سوالاتی است که بارها پرسیده ایم اما پاسخی برای آنها پیدا نکرده ایم.
در فضای مجازی اطلاعات نادرستی از افراد غیر متخصص جامعه درباره تغذیه سالم منتشر می شود و مردم باید در زمینه دریافت اطلاعات دقیق تغذیه ای آموزش ببینند.هرم غذایی منبع استانداردی برای رعایت تغذیه است که شامل همه گروه های اصلی غذایی می شود. همه گروه های غذایی باید بر این اساس استفاده شوند.
نکته مهم در تغذیه تضمین تعادل و تنوع است. به عبارت دیگر نباید تصور کرد که یک گروه غذایی از سایر گروه ها مهمتر است و باید بیشتر مورد استفاده قرار گیرد، بلکه باید طبق استانداردها و توصیه ها به طور متعادل مصرف شود، نه کم و نه زیاد.
پاسخ تمام این سوالات که در نتیجه گفت و گو با خبرنگار پی ام آپ مطرح شد در ادامه آمده است. فهیمه واقعیت دوست، عضو پانل علمی موسسه قلب و شریان اصفهان و دکتری حرفه ای تغذیه پس خواهید خواند.
پی ام آپ: حذف کامل چربی ها از رژیم غذایی درست است؟
واقع بین: نه، روغن ها مانند چاقو هستند دو لبه در حالی که مصرف زیاد می تواند برای سلامتی خطرناک باشد، مصرف کم آن عوارض جانبی نیز دارد. برخی از انواع چربی برای بدن ضروری هستند و از آنجایی که بدن نمی تواند آنها را به تنهایی تولید کند، تنها راه تامین آنها مصرف غذاهای مناسب است. بنابراین حذف چربی ها از رژیم غذایی اکیداً توصیه نمی شود.
از آنجایی که استفاده از چربی ها برای بدن ضروری است و در عین حال طعم غذا را بهبود می بخشد، جایگزینی چربی های ناسالم (مضر برای سلامتی) با چربی های سالم بسیار توصیه می شود.
پی ام آپ: مصرف زیاد روغن چه عوارضی دارد؟
واقع بین: چربی ها انرژی بیشتری نسبت به قند و پروتئین دارند و تمایل دارند به جای سوزاندن در بدن ذخیره شوند، بنابراین مصرف بیش از حد آنها می تواند منجر به چاقی، افزایش چربی خون و گرفتگی عروق شود. همه اینها به نوبه خود فشار خون را افزایش می دهند که با خطر ابتلا به چندین بیماری از جمله بیماری قلبی مرتبط است.
پی ام آپ: آیا استفاده نادرست از روغن ها برای کودکان خطرناک است؟
واقع بین: بله، علاوه بر مصرف چربی ها و روغن ها، نوع چربی های مصرفی نیز جای نگرانی دارد، زیرا چربی های نامناسب می توانند تاثیر مخربی بر ژن های فرد داشته باشند و قبل از سوزاندن در بدن باعث تغییراتی در عملکرد طبیعی بدن شوند. و برای تولید انرژی مضر برای سلامتی استفاده می شود. این تغییرات محدودیت سنی ندارد و ممکن است حتی در کودکان نیز رخ دهد. به همین دلیل کودکان باید در مصرف چربی نظم صحیحی داشته باشند.
پی ام آپ: محدودیت مصرف چربی برای بیماران قلبی و عروقی چقدر است؟
واقع بین: بیماران قلبی عروقی مانند سایر افراد می توانند ۲۵ تا ۳۵ درصد انرژی دریافتی روزانه خود را از منابع چربی به صورت متعادل تامین کنند در واقع همه افراد باید بدانند که نوع چربی مصرفی و میزان چربی مهم است. در وهله دوم مصرف مهم است.
پی ام آپ: خواص چربی های سالم چیست؟
واقع بین: از آنجایی که روغن های امگا 6 و امگا 3 باید در روغن های خوراکی دارای نسبت مشخصی باشند، روغن هایی با نسبت متعادل هر دو باید مصرف شوند. مصرف روغن هایی با محتوای امگا 6 بالا و امگا 3 کم (مانند روغن ذرت) و یا بالعکس توصیه نمی شود. برخی روغن های دیگر مانند روغن زیتون عمدتا دارای امگا 9 هستند اما امگا 3 و امگا 6 کمی دارند، این روغن ها به تنهایی نمی توانند نیاز فرد را تامین کنند و باید با هم مصرف شوند.
پی ام آپ: چه روغن هایی را پیشنهاد می کنید؟
واقع بین: روغن های کانولا یا کلزا نسبت متعادلی از هر سه نوع چربی امگا 3، امگا 6 و امگا 9 دارند که بهترین انتخاب برای مصرف روزانه توسط انسان است. اگرچه روغن زیتون بسیار مفید است و نمی تواند تمام نیازهای انسان را به تنهایی برطرف کند، اما فراموش نکنید که مصرف آن با این روغن ها برای بدن مفید است.
مصرف انواع مغزها و کره دانه ها مانند خمیر کنجد، خمیر فندق، کره بادام زمینی و همچنین مغزها، دانه ها و دانه ها نه تنها چربی مورد نیاز بدن را تامین می کند، بلکه تاثیر بسزایی در سلامت انسان دارد. . مصرف روغن هایی مانند آووکادو و آفتابگردان از دیگر توصیه های من در این زمینه است.
پی ام آپ: مصرف کدام روغن ها خطرناک است؟
واقع بین: چربی هایی مانند کره، روغن نارگیل، روغن پالم، غذاهای فرآوری شده مانند کیک و کلوچه، غذاهای آماده و رستوران ها، دم گوسفند، چربی های گوشت، گوشت های فرآوری شده مانند پوست مرغ، همبرگر، سوسیس و کالباس، خامه و بستنی. استفاده در رژیم غذایی روزانه افراد
علاوه بر این، اسیدهای چرب ترانس که نوعی چربی غیراشباع است، به مقدار زیاد در غذاهای سرخ شده، غذاهای فراوری شده، غذاهای آماده و غذاهای رستورانی یا چربی ها یافت می شود و بنابراین مصرف این گونه غذاها برای سلامتی خطرناک است. سلامت بدن
لازم به ذکر است که مصرف چربی حیوانی به هیچ وجه توصیه نمی شود، اگرچه یافته های مطالعات اخیر نتایج متناقضی را نشان می دهد، اما لازم به ذکر است که این مطالعات دارای محدودیت های زیادی هستند و نتایج آنها قابل تعمیم نیست زیرا فقط تعداد کمی را مورد بررسی قرار داده اند. از مردم. همچنان با توصیه های این سازمان مطابقت دارد.سلامت جهانی از مردم می خواهد تا حد امکان از مصرف روغن ها و چربی های حیوانی خودداری کنند.