غزل زیاری در هفته ها و ماه های اخیر هیجان زیادی در مورد ساخت اولین ماهواره چوبی جهان توسط ژاپن وجود داشته است و اکنون پس از سال ها تحقیق در مورد مواد چوبی و برنامه ریزی دقیق، این ماهواره منحصر به فرد آماده پرتاب است.

Die Ingenieure der Universität Kyoto, die für die Entwicklung dieses speziellen Satelliten verantwortlich waren, gaben in einer Pressekonferenz bekannt, dass die Bau- und Vorbereitungsphase dieses Satelliten abgeschlossen sei und dieser Holzsatellit den Plänen zufolge auf den übertragen werden soll Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) هفته آینده.

راه اندازی بازار در ماه سپتامبر

این ماهواره چوبی آزمایشی LignoSat نام دارد و از هر طرف تنها 10 سانتی متر ارتفاع دارد. بر اساس اخبار منتشر شده، قرار است این ماهواره چوبی و مکعبی شکل به همراه یک موشک اسپیس ایکس در ماه سپتامبر از مرکز فضایی کندی به فضا پرتاب شود.

موشک اسپیس ایکس برای بردن این ماهواره به ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) طراحی شده و از آنجا فضانوردان وظیفه ارسال این ماهواره به مدار را بر عهده خواهند داشت. طی چند ماه آینده، عملکرد کلی ماهواره به دقت رصد خواهد شد.

چوب انتخاب شده چیست؟

این ماهواره از چوب ماگنولیا ساخته شده است و در آزمایش نهایی استحکام و دوام آن و همچنین مقاومت آن در برابر دما و نور شدید خورشید اندازه گیری می شود. این ماهواره آزمایشی تنها بین 5 تا 6 ماه پیش بینی می شود.

در صورت موفقیت آمیز بودن این ماهواره چوبی، مجوز استفاده از چوب به عنوان اعطا خواهد شد یکی از مواد مورد استفاده برای ساخت ماهواره های آینده صادر می شود.

چرا ژاپنی ها ماهواره چوبی ساختند؟/کدام چوب درخت برای سفر فضایی انتخاب شد؟

محققان سال ها به طور فشرده کار و تحقیق کرده اند تا نوع چوب مناسب برای ساخت این ماهواره را تعیین کنند. در این زمینه، آنها با شرکت چوب‌برداری Sumitomo Forestry برای آزمایش نمونه‌های مختلف چوب همکاری کردند.

پس از اینکه اعضای تیم انواع مختلف چوب را بررسی کردند، سه نوع مختلف از توس ارمان، گیلاس ژاپنی و ماگنولیا در فهرست نهایی قرار گرفتند. در سال 2020، نمونه‌ای از این چوب‌ها به ایستگاه فضایی تحویل داده شد تا از دوام آن‌ها در محیط فضایی اطمینان حاصل شود و در نهایت چوب ماگنولیا دارای بالاترین انعطاف‌پذیری است.

مزایای استفاده از ماهواره چوبی

هدف اصلی در توسعه یک ماهواره چوبی سازگار با محیط زیست، کاهش اثرات بالقوه بر محیط زیست است.

از آنجایی که ماهواره ها عمر محدودی دارند و برای مدت طولانی در فضا نمی مانند، بهترین راه حل استفاده از گزینه های سازگار با محیط زیست در ساخت آنهاست. برخلاف ماهواره های فلزی سنتی، ماهواره های چوبی پس از ورود مجدد به جو کاملاً می سوزند.

در عین حال، ماهواره‌های معمولی ذرات فلزی کوچکی را از خود به جای می‌گذارند که در اتمسفر بالایی انباشته می‌شوند و می‌توانند پیامدهای مهمی برای محیط زیست و مخابرات داشته باشند.

از سوی دیگر، مطالعات نشان می دهد که ذرات آلومینیوم ممکن است در تخریب لایه اوزون که از زمین در برابر اشعه مضر UV خورشید محافظت می کند، نقش داشته باشد. در عین حال، وجود این ذرات در اتمسفر احتمالاً با نفوذ به جو نور خورشید را که به سطح زمین می رسد، تحت تأثیر قرار می دهد.

چرا ژاپنی ها ماهواره چوبی ساختند؟/کدام چوب درخت برای سفر فضایی انتخاب شد؟

اما اگر یک ماهواره چوبی پس از اتمام ماموریت خود وارد جو زمین شود و بسوزد، تنها خاکستر کوچک و تخریب پذیر تولید می کند. به این ترتیب این نوآوری باعث کاهش حضور زباله های فضایی ناشی از ورود ماهواره ها به جو زمین می شود.

بر اساس پیش بینی کارشناسان، پرتاب ماهواره در سال های آینده به صورت تصاعدی افزایش خواهد یافت. در نتیجه، تعداد زیادی از ماهواره های از کار افتاده پس از اتمام ماموریت خود در جو قرار می گیرند. بنابراین، استفاده از ماهواره های چوبی یک گزینه پایدار با تاثیر زیست محیطی کمتر نسبت به ماهواره های فلزی سنتی خواهد بود.

ماهواره چوبی LignoSat اولین قدم برای تحقق این رویا است. در این راستا قطعاً تحقیقات بیشتری در زمینه تولید و توسعه ماهواره های چوبی از استفاده از چوب مناسب گرفته تا ظرفیت حمل بار گرفته تا کاربردهای رصدی و … در حال انجام است. اکنون همه دانشمندان مشتاقانه منتظرند تا ببینند چگونه ماهواره چوبی ژاپنی پس از گذراندن آخرین تست استقامت در نهایت به فضا برخورد خواهد کرد.

منبع: تکنولوژی جالب

22272227

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما