برخی از افراد باور دارند که مصرف توت یا خرما میتواند جایگزین قند برای کاهش سطح قند خون باشد.
کارشناسانی معتقدند خرما و میوه ها را نباید با چای مصرف کرد. زیرا وقتی قند این مواد با آب جوش یا چای داغ تماس پیدا می کند جذب بدن می شود اما انرژی آنها جذب بدن نمی شود و فواید آنها از بین می رود.
به گزارش همشهری آنلاین، مصرف میوه و خرما به همراه چای باعث افزایش قند خون و در نهایت دیابت می شود.
مضرات نوشیدن چای با توت فرنگی و خرما
متأسفانه برخی افراد بر این باورند که خوردن میوه یا خرما به جای شکر می تواند از افزایش قند خون جلوگیری کند.
بهتر است خرما یا میوه زیاد همراه با چای مصرف نشود.
چای و قهوه نوشیدنی های محبوبی هستند که بسیاری از مردم به دلیل طعم شیرین خود در تمام کشورهای جهان آن را دوست دارند. ما ایرانی ها معمولا عادت داریم دسر را با چای بخوریم. اما همانطور که می دانیم شکر مفید نیست و باعث آلزایمر، پوسیدگی دندان، دیابت و سایر بیماری ها می شود.
برخی افراد به جای شکر از خرما و توت استفاده می کنند. خرما، توت فرنگی و انجیر حاوی مقدار زیادی قند فروکتوز هستند که برای بیماران دیابتی مضر نیست.
یعنی به راحتی جذب بدن می شوند، اما کالری این مواد مانند شکر است، یعنی به ازای هر گرم مصرفی، 4 کیلو کالری انرژی به بدن می رسد، بنابراین مانند قند و نبات به مقدار زیاد مصرف می شود. عوارضی برای بدن دارد.
وزن هر حبه قند تقریباً 3 گرم است. با فرض اینکه هر گرم شکر 4 کیلو کالری انرژی می دهد، انرژی دریافتی بدن با خوردن 3 حبه قند برابر با 12 کیلو کالری است.
برخی افراد چای خود را با خرما، زغال اخته، انجیر و غیره دم می کنند. هنگام انتخاب نوشیدنی، کالری دریافتی آنها 50-60 کیلو کالری است.
چای با میوه های خشک
برخی از کارشناسان معتقدند خرما و میوه ها را نباید با چای مصرف کرد. زیرا وقتی قند این مواد با آب جوش یا چای داغ تماس پیدا می کند جذب بدن می شود اما انرژی آنها جذب بدن نمی شود و فواید آنها از بین می رود.
البته این نظریه نیاز به تخصص زیادی دارد و از نظر علمی ثابت نشده است. زیرا قند موجود در خرما، توت فرنگی و انجیر بالاتر از فروکتوز است که یک قند طبیعی است و در صورت جذب آسیبی به بدن نمی رساند.
البته باید در مصرف این غذاها اعتدال را رعایت کرد زیرا کالری بالای آنها باعث افزایش وزن و چاقی می شود.
از سوی دیگر، اگر قند موجود در خرما در تماس با آب جوش و چای جذب بدن شود، باید این سوال را مطرح کرد که چگونه اکثر کالری ها که مواد قندی هستند و اساس تولید انرژی را تشکیل می دهند، می توانند بدون آن ارائه شود. جذب بدن می شود اما انرژی آن جذب نمی شود؟
این فرضیه را می توان به راحتی رد کرد. برای تهیه شیره خرما، شیره انجیر، آب میوه و شیره انگور از روش جوشاندن و تصفیه میوه ها استفاده می شود که حاوی تمام ویتامین ها و مواد معدنی میوه ها می باشد. جوشاندن مواد مغذی خرما و سایر مواد را در آب آزاد می کند که به آب مقوی تبدیل می شود.
البته کارشناسان معتقدند بهترین نوع آب میوه در دمای 60 تا 70 درجه تهیه می شود و به نقطه جوش نمی رسد زیرا ارزش غذایی آن از بین می رود. به همین دلیل شیره خرمای صنعتی را در دمای 65 درجه تهیه می کنند.
چای با خرما
سوال دیگر این است که کسانی که چای خود را با خرما می نوشند ترجیح می دهند چایشان سرد باشد یا خیلی گرم؟
به طور طبیعی بزرگسالان چای را در گرم ترین حالت خود و در دمای 60 تا 70 درجه می نوشند که نمی تواند مواد مغذی مهم خرما را از بین ببرد. البته این موضوع نیاز به تحقیق و بررسی بیشتری دارد.
در شرایط عادی و معمولی، بزرگسالان چای را در بالاترین درجه حرارت، تقریباً 60 تا 70 درجه می نوشند و این دما نمی تواند باعث از بین رفتن ارزش غذایی خرما با مصرف چای شود.
بهترین گزینه شکر، خرما، توت فرنگی و غیره است. در عوض از میوه های خشکی استفاده کنید که انرژی لازم را به بدن می رساند و به سلامت بدن آسیب نمی رساند.