به گزارش پی ام آپ، در ایام اربعین قیمت ناوگان اتوبوسرانی 100 درصد افزایش یافت و این در حالی است که قیمت اتوبوس برای مسیرهای منتهی به مرز شناور است.
هر سال که به ایام اربعین نزدیک می شویم قیمت بلیت ناوگان حمل و نقل زمینی مانند اتوبوس افزایش می یابد. ناگفته نماند که در سال های اخیر افزایش کرایه تاکسی های منتهی به مرزهای عراق نیز بر این روند افزوده است، بنابراین به بهانه افزایش قیمت اتوبوس کرایه ها نیز افزایش یافته است، کرایه تاکسی ها هم اکنون دو برابر شده است. .
آنچه پیش بینی می شود تسهیل شرایط برای زیارت زائران در ایام اربعین و کاهش هزینه های مختلف است. اما هزینه حمل اتوبوس و تاکسی تا مرزهای عراق به بهانه بازگرداندن سرخالی دو یا سه برابر شده است.
مسئولان ذی صلاح این روند را عادی اعلام کرده و تاکید می کنند که ناوگان اتوبوسرانی قبل از شروع اربعین با سیل مسافران به سمت مناطق مرزی عراق مواجه می شوند که خالی به پایانه های مربوطه باز می گردند.
اگر اتوبوس ها می خواهند با ظرفیت کامل مسافر از مرزها برگردند باید چند روز و چند شب در مرزهای عراق پارک بمانند که قطعاً رانندگان این کار را نمی کنند و یک طرفه را جبران کنند. در سفر باید قیمت قبوض اتوبوس ها تا حد نرمال افزایش یابد و این خسارت جبران شود.
به گفته مسئولان، این موضوع در ایام اربعین جای تعجب ندارد. البته مشکل استهلاک اتوبوس ها را نمی توان نادیده گرفت چرا که اتوبوس ها در مسیری بدون مسافر تردد می کنند و 50 درصد ضرر خواهند داشت، بنابراین مسئولان باید در این زمینه برنامه ریزی جدی داشته باشند. ناوگان اتوبوسرانی در هر صورت به نظر می رسد افزایش 100 تا 200 درصدی قیمت بلیت برخی مسیرها با هدف تسهیل شرایط سفر اربعین در تناقض باشد.
کمبود ناوگان اتوبوسرانی
حمیدرضا شهرکی، معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای درباره کمیاب و فرسودگی اتوبوس های بزرگراهی می گوید: یکی از دلایل افزایش قیمت اتوبوس ها در ایام اربعین کمبود ناوگان است و وجود دارد. در حال حاضر حدود 15105 اتوبوس با پلاک عمومی بین شهری فعال در کشور وجود دارد که دارای کارت هوشمند برای فعالیت در حوزه راهداری است که با توجه به تعریف سنی، محدودیت فرسودگی در قانون هوای پاک که اتوبوس را قرار داده است. قدیمی تر از 10 سال در حد سایش، بالغ بر 13139 وسیله نقلیه است. اتوبوس ها بیش از ده سال قدمت دارند.
شهرکی با بیان اینکه چرا در سال های اخیر اتوبوس کافی برای تامین نیاز کشور تهیه نشده است، بیان می کند: با کارخانه های اتوبوس سازی داخلی و خارجی بر اساس تقاضای مشتری قرارداد می بندیم و اتوبوس تولید می کنند و در سال های اخیر به دلیل تحریم ها تقریبا هیچ اتوبوسی نداشتیم. تولید داخلی طی دو سال شیوع ویروس کرونا، تولیدکنندگان خارجی به دلیل کمبود تقاضا تولید نکردند و در سالهای اخیر به دلیل بدتر شدن تدریجی شرایط اقتصادی، فعالیت اتوبوسها به تدریج و همزمان با ایجاد تقاضای جدید، جادههای عمومی را به خود اختصاص دادند. سفرها در مقاطع مختلف افزایش یافت که همراه با عوامل دیگر، عدم تخصیص منابع مالی و تسهیلات بانکی کم بهره برای توسعه و نوسازی و بازسازی ناوگان منجر به کمبود تدریجی ناوگان شده است.
وی ادامه داد: حوزه حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای طی 2 سال گذشته تلاش های زیادی برای تسریع در توسعه و نوسازی ناوگان با اعتبارات لازم انجام داده است، اما کمبود منابع مالی باعث شده است مشکل جدی تر: این شیوه رونق تولید ملی نتیجه مطلوب را نداده است.
افزایش نرخ کرایه تاکسی های بین شهری به دلیل افزایش بی رویه کرایه اتوبوس
با توجه به افزایش قیمت بلیت اتوبوس در اربعین، قیمت تاکسی ها نیز افزایش یافته است و وقتی این موضوع را از مسئولان پیگیری می کنیم، باز هم افزایش قیمت اتوبوس را بهانه می کنند و ادعا می کنند که رانندگان نمی توانند. برگشت. با دست خالی از مرز به ترمینال می رسند باید مبلغی را بپردازند که به عنوان جبران خسارت به قیمت اصلی اضافه می شود و به همین دلیل به اصطلاح کارمزد دو برابر می شود.
رحمت الله حاجی محمدعلی، مدیرعامل اتحادیه شرکت های تعاونی کرایه بین شهری در خصوص افزایش نرخ کرایه تاکسی در تهران – ایلام گفت: افزایش قیمت تاکسی برای مقاصد مرزی در ایام اربعین مانند افزایش نرخ عادی اتوبوس است. ، زیرا تاکسی ها مزاحم هستند و خسارت وارده باید برگردانده شود. یک راه برای جبران خسارت راننده.
مدیرعامل اتحادیه شرکت های تعاونی تعرفه بین شهری تصریح کرد: تعرفه تعیین شده از سوی اتحادیه برای خودروهای خارجی ترمینال تهران تقریباً یک میلیون تومان است که با غرامت 2 میلیون تومان و برای خودروهای ایرانی 800 هزار تومان یک میلیون و 600 تومان تخمین زده می شود.
وی افزود: از مبدأ کرمانشاه تا مرزهای منتهی به عراق 500 هزار تومان کرایه تعیین شده است و رانندگان تاکسی نمی توانند بیش از 9 ساعت تردد کنند و عموماً مسیرهای بیش از 9 ساعت را طی نمی کنند. ساعت کاری به دلیل محدودیت
افزایش دو برابری قیمت طبیعی است!
بر اساس نظریه برخی مسئولان ذیربط، نرخ بلیت اتوبوس در ایام اربعین برای مقاصد شهرهای هم مرز با عراق باید به دو برابر روزهای عادی افزایش یابد و این افزایش قیمت طبیعی است. اتوبوس ها در ایام ویژه اربعین حسینی از مقاصد شهرهای هم مرز با عراق کاملا خالی برمی گردند. هنگام خروج زائران اتوبوس ها خالی برمی گردند و با بازگشت زائران ناوگان اتوبوس بدون مسافر راهی شهرهای مرزی با عراق می شوند. علاوه بر این، اتوبوس های این مسیر اغلب توقف های طولانی دارند.
پیگیری ها حاکی از آن است که برای جبران این موارد باید افزایش قیمت بلیت اتوبوس داشته باشیم تا این ضرر ناوگان جاده ای جبران شود، اما ممکن است در صورت تداوم این افزایش قیمت ها، بسیاری از زائران نتوانند تردد کنند. سال های آینده
بهترین راه چیست؟
استدلال سازمان راهداری مبنی بر دو برابر شدن قیمت بلیت سفر به مرزها در آستانه اربعین از دو جهت اشتباه است. اولاً مشکل سفرهای خالی تنها مربوط به ایام و مسیرهای اربعین نیست، بلکه مشکلی رایج در کشور است.
به عنوان مثال در ابتدای هفته مسیرهای تهران به شهرستان ها و در پایان هفته مسیرهای شهرستان ها به تهران خالی از مسافر هستند یعنی سفرهای خالی. بر اساس آمار سازمان راهداری، هر اتوبوس بین شهری به طور میانگین در هر سفر 19 مسافر جابه جا می کند. با فرض ظرفیت 25 نفر برای هر اتوبوس (اگرچه بسیاری از اتوبوس ها 32 نفر و برخی 44 نفر دارند)، به طور متوسط حداقل 24 درصد از صندلی های اتوبوس در هر سفر خالی است. به این ترتیب برای هر سفر یک نفر 1.32 صندلی سفر مورد نیاز است.
مشکل دوم این است که در مسیرهای اربعینی توزیع رفت و آمدهای زائران حدود 47 درصد با هم تداخل دارد و نباید همه این سفرها را کاملا خالی دانست. بر اساس داده های ستاد اربعین سماح سماح و متولیان ساماندهی راهداری، میزان مغایرت ورود و خروج از کشور در مرزهای اربعین 53 درصد است.
به این معنی که برای هر نفری که در مسیرهای اربعینی تردد می کند، 1.53 نفر جابجا می شود که 16 درصد بیشتر از حد معمول است. بنابراین با توجه به منطق افزایش سفرهای خالی تنها 16 درصد باید به کرایه ها اضافه شود اما طبق روند مسئولان 100 درصد افزایش یافته است.
در این شرایط نرخ بلیت اتوبوس ممکن است متفاوت باشد به طوری که قیمت ها در برخی ساعات شبانه روز متفاوت است تا مسافران بتوانند با قیمت های متفاوتی بلیط اتوبوس خریداری کنند.
قیمت بلیط اتوبوس به مرزهای عراق.
تاکسی های پارک شده در پایانه های تهران فقط تا مرز مهران تردد می کنند، قیمت از تهران تا مرز مهران برای هر نفر 2 میلیون تومان است و این تاکسی ها به مرزهای باشماق و چذابه تردد نمی کنند.
تعقیب خبرنگار مهر این نشان می دهد که کرایه اتوبوس از تهران تا مرزهای عراق به شرح زیر است:
از مرز تهران تا مهران تا اتوبوس شما. آه تو. با اتوبوس های معمولی به ترتیب 680 هزار تومان و 520 و 420 هزار تومان برآورد شده است.
مرز تهران به باشماق با اتوبوس شما. الف با اتوبوس های معمولی به ترتیب 794 هزار تومان و 510 و 414 هزار تومان برآورد شده است.
تهران به مرز خسروی در اتوبوسش. آه تو. با اتوبوس های معمولی به ترتیب 700 هزار تومان و 580 هزار و 420 هزار تومان برآورد شده است.
تهران به مرز چذابه با اتوبوسش. آه تو. با اتوبوس های معمولی به ترتیب 790 تومان و 652 و 466 هزار تومان برآورد شده است.
مرز تهران به تمرچین با اتوبوس شما. آه تو. با اتوبوس های معمولی به ترتیب 670 هزار تومان و 550 هزار و 400 هزار تومان برآورد شده است.