وقتی مردم در قرون وسطی سوار بر اسب سفر می کردند، هرگز نمی دانستند که در این راه با چه کسی روبرو خواهند شد. اکثر مردم راست دست هستند. به همین دلیل وقتی غریبه ای از سمت راست او عبور می کند، سمت راست او باید آزاد باشد تا در صورت لزوم از شمشیر خود استفاده کند.

به گزارش یورونیوز، همین دلیل باعث شد که بیشتر پله های مارپیچ در «قلعه های نورمن» در این کشور در جهت عقربه های ساعت ساخته شوند. به طوری که سربازان مدافع قلعه بتوانند مهاجمانی را که با شمشیر به سمت بالا حرکت می کنند قطع کنند و از طرفی مهاجمانی که از پله ها بالا می روند فضای کافی برای استفاده از شمشیر را ندارند.

تاریخچه اعمال قانون «جنبش چپ» حتی به گذشته های بسیار دور برمی گردد. باستان شناسان شواهدی یافته اند که نشان می دهد رومی ها نیز گاری ها و ارابه های خود را به سمت چپ می راندند و سربازان رومی همیشه در سمت چپ حرکت می کردند.

این رسم رانندگی به طور رسمی توسط پاپ بونیفاس هشتم در سال 1300 پس از میلاد پذیرفته شد، زمانی که وی اعلام کرد همه افرادی که به رم سفر می کنند باید در سمت چپ رانندگی کنند و تا پایان قرن 18 بر جای ماند.

پس از آن استفاده از کالسکه و واگن بزرگ برای حمل کالا رایج شد. این واگن ها توسط چندین جفت اسب کشیده می شد و صندلی برای راننده نداشت. به همین دلیل برای کنترل اسب ها، کالسکه سوار باید روی آخرین اسب سمت چپ می نشست و دست راست خود را برای شلاق آزاد می گذاشت.

اما این کار (راننده بر روی اسب چپ عقب نشست) باعث شد تا کنترل ترافیک در سمت مقابل جاده برای او مشکل شود. به همین دلیل اولین بار در سال 1792 در ایالت پنسیلوانیا آمریکا قانون «تردد در سمت راست» به تصویب رسید که به تدریج توسط بسیاری از ایالت های کانادا و آمریکا دنبال شد.

فرمانی در سال 1792 در فرانسه صادر شد و ناپلئون بعداً این قانون را در تمام مناطق فرانسه اجرا کرد.

با این حال، در انگلستان تقاضای زیادی برای استفاده از این واگن های عظیم وجود نداشت و خودروهای انگلیسی کوچکتر دارای صندلی هایی برای نشستن راننده پشت اسب ها بودند.

ازدحام ترافیک لندن در قرن هجدهم همچنین منجر به تصویب قانونی شد که بر اساس آن کلیه ترددها در پل معروف لندن باید به سمت چپ حرکت کنند تا از برخورد جلوگیری شود.

این قانون همچنین در قانون بزرگراه 1835 گنجانده شد و در سراسر انگلستان به تصویب رسید.

در قرن بیستم جنبش هماهنگ سازی قوانین راهنمایی و رانندگی در سراسر اروپا آغاز شد و با این آموزش به تدریج سبک رانندگی از سمت چپ به سمت راست جاده ها و مسیرها تغییر کرد و آخرین اقدام در این زمینه در سوئد انجام شد.

امروزه تنها 35 درصد از کشورهای جهان رانندگانی مانند انگلیسی ها را در سمت چپ رانندگی می کنند. این کشورها عبارتند از: هند، اندونزی، ایرلند، مالت، قبرس، ژاپن، نیوزیلند، استرالیا و ساموآ.

اکثر این کشورها نیز جزایر هستند. البته برخی با کشورهای دیگر هم مرز زمینی دارند و به همین دلیل رانندگانی که می خواهند از مرز دو کشور عبور کنند باید جهت حرکت خود را در جاده ها از چپ به راست تغییر دهند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *