رئیس دومین سمینار سرطان در جوانان با اعلام این خبر گفت: امروزه به محض تشخیص بیماری در کودک، معاینات پزشکی جامعی انجام می شود که می تواند روند تشخیص بیماری را تسریع بخشد. سرطان، می توان زیر گروه و میزان آن را شناسایی کرد. یکی از دلایل افزایش موارد سرطان در بین جوانان احتمالاً گستردگی روند تشخیصی است.
سیدمحسن رضوی افزود: زمانی که جوانی به سرطان مبتلا می شود، همه اعضای خانواده با فشار روانی شدید مواجه می شوند. مرد جوان شغل، ازدواج، تحصیل و تمام آرزوهایش را نیز از دست می دهد. دوستان، همکاران و حتی محیط مدرسه و پزشکان معالج نیز تحت تاثیر بیماری او قرار خواهند گرفت.
این فوق تخصص خون و سرطان درباره شایع ترین انواع سرطان در جوانان گفت: همانطور که آمارهای جهانی نشان می دهد شایع ترین انواع سرطان در جوانان کشورمان شامل سرطان خون حاد ALL و کمتر AML و پس از آن سرطان مزمن خون است. با شیوع کمتر سرطان کلیه (Willems)، تومورهای نوروژنیک، لنفوم-سارکوم و سرطان سینه نیز در جوانان و کودکان رخ می دهد.
وی تاکید کرد: امروزه در تمامی جوامع پیشرفته بخشی به نام طب تسکینی وجود دارد که پاسخگوی نیازهای جسمی و روانی بیماران است و یکی از اهداف مهم ما در این نشست معرفی طب تسکینی به پزشکان، بیماران سرطانی و خانواده آنهاست.
رضوی همچنین نقش مهم و تاثیرگذار موسسات خیریه و انجمن ها را در تامین درمان و نیاز بیماران سرطانی برشمرد و گفت: برخی خیران تامین هزینه های درمان بیماران را بر عهده دارند و برخی دیگر تلاش می کنند فضایی برای جوانان ایجاد کنند. از نظر فرهنگی و اجتماعی مناسب و مواظب ایجاد شغل، روابط سالم و ازدواج باشند تا بتوانند در جامعه ای سربلند و امیدوار زندگی کنند.
این کارشناس به برگزاری دومین سمینار سرطان در جوانان در روزهای سیزدهم و چهاردهم مهر ماه در مرکز کتابخانه ملی اشاره کرد و گفت: با این رویداد میخواهیم ضمن بررسی روشهای تشخیص و درمان بهتر، توجه نظام سلامت کشور و افکار عمومی را بیشتر به سرطان در جوانان جلب کنیم.