به گزارش مگتو، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در ابتدای هفته گذشته برای دومین روز متوالی رشد کرد که البته سطح آن تنها 2000 و 79 واحد بود. روز شنبه 37 میلیارد تومان پول واقعی از بازار خارج شد.
اقتصاد آنلاین در گزارشی نوشت: شاخص در روز دوشنبه ۸ هزار و ۲۰۳ واحد کاهش یافت و ۲۹۹ میلیارد تومان پول واقعی برداشت شد. روز سه شنبه شاخص 1594 واحد افت کرد و خروج پول به 226 میلیارد تومان رسید.
روز چهارشنبه شاخص کل ۱۱ هزار و ۷۸۷ واحد افت کرد و برای هشتمین روز معاملاتی متوالی پول واقعی به ارزش ۲۱۱ میلیارد تومان از بورس خارج شد.
در پایان معاملات روز چهارشنبه، شاخص کل 19 هزار و 556 واحد کاهش نسبت به هفته قبل داشت به این معنی که بازده هفتگی شاخص بورس منفی 0.9 درصد بود. اما در پایان هفته، شاخص هم وزن نسبت به هفته قبل 11400 واحد کاهش داشت و بازدهی منفی 1.5 درصدی را به ثبت رساند.
در مجموع 773 میلیارد تومان پول واقعی در کل هفته از بورس برداشت شد و میانگین برداشت روزانه پول واقعی 193 میلیارد تومان بود که نسبت به هفته قبل 101 درصد افزایش داشت.
روند تغییرات ارزش معاملات خرد به طور کلی نزولی بود. میانگین ارزش معاملات خرد سهام در هفته گذشته 3 هزار و 842 میلیارد تومان بود که نسبت به ارزش 4 هزار و 30 میلیاردی هفته گذشته 5 درصد کاهش داشت.
این بدان معناست که شاخص در این هفته به زیر مرز 2.1 میلیون سقوط کرد و این محدوده را از دست داد. ادامه خروج سرمایه از بازار نیز نشان از عدم تمایل سهامداران حقیقی به سرمایه گذاری در بورس دارد. در چنین شرایطی کارشناسان و تحلیلگران از عرضه اولیه شرکت ها، نرخ سود 30 درصدی و مداخلات قیمتی در بازار انتقاد می کنند. در واقع، برخی از کارشناسان معتقدند یکی یکی از عواملی که باعث واگرایی جریان پول می شود، تصمیمات دولت است. بنابراین وضعیت بنیادی شرکت ها و ارزش سهام تحت الشعاع اخبار و تصمیمات دولت قرار می گیرد. بنابراین بازار برای رشد و بازگشت به کانال 2.1 میلیونی نیازمند پیام یا محرکی در قالب اقدامات دولت است. اما نباید فراموش کرد که مشکل اصلی سهم و نقش بزرگ دولت در بازار است، راه حل آن بهبود و رونق بازار سرمایه در بلندمدت است. کاهش مداخلات و کاهش سهم دولت در بازار سرمایه.
۲۱۷