اخبار روز سینما

پیشنهاد آخر هفته بازتاب آنلاین در قسمت «مبل»، «سلطان دلها» محمدعلی فردین را امروز روی کاناپه تماشا کنید یک دل به من می گوید برو…

صدف فاطمی | فیلم سلطان قلب ها را خیلی ها به عنوان یکی از پرمخاطب ترین فیلم های سینمای ایران یاد می کنند. محمدعلی فردین فیلمنامه را نوشته و در نقش سعید جلوی دوربین رفته و خود کارگردانی فیلم را بر عهده داشته است. یعنی تمام تلاشش را برای خلق اثری گذاشت که بتواند در دل ها اثر بگذارد. همین بود. آن داستان ناب و آن بازی خوب. آذر شیوایی و آن پایان تکان دهنده که برچسب معمول فیلم های فارسی است، همه ویژگی های یک فیلم ماندگار را دارد.

پایان خوش یکی از آن برچسب هایی است که فیلم های فارسی را از دیگر نمایش های بزرگ جدا می کند. جوانی مرفه اما بی پول، در سکانس های پایانی، باب رحمت به رویش باز می شود، عاشقان طبقات مختلف اجتماعی در پایان فیلم با هم ملاقات می کنند، مادر گمشده در آخرین دقایق پیدا می شود. خلاصه هر سکانس متحرک دیگری که ذهن بیننده را آرام کند و گلویش را پر از نوستالژی کند. لازم به ذکر است که اکنون پایان باز مد شده و هر چه کمتر از اتفاقات رخ داده اطلاع داشته باشیم، شاید بهتر باشد، اما این ویژگی و شاید بسیاری دیگر از ویژگی های فیلم فارسی همواره مورد انتقاد بسیاری از علاقه مندان به سینما بوده است.

اکنون چندین سال از تغییر وضعیت می گذرد. دیدگاه‌ها و مخاطبان تازه‌ای که از سینمای ایران سرنخ می‌گیرند و می‌آیند، معتقدند تأثیر مهم فیلم‌های فارسی در تاریخ سینما را نمی‌توان نادیده گرفت یا پاک کرد. مهم نیست داستان چقدر عمیق یا سطحی باشد، چه فضایی و شاید مهمتر از آن، ارزش موسیقی در این نوع فیلم ها، یا صنعت تبلیغات در این نوع فیلم ها چقدر بزرگ است، هیچ کدام ما را فراموش نمی کنند که «این فیلم ها محصول سینمای کشور با بافت فرهنگی و اجتماعی است؛ به این معنا که فیلمسازان به گونه‌ای فیلم می‌سازند که برای عموم مردم قابل درک باشد و اگر اینطور نبود، سینما دوام نمی‌آورد. همیشه به مردم وابسته بود.» و سینما همیشه تمام عناصری را دارد که یک فیلم را برای مخاطبش ماندگار و ماندگار می کند. مثل فیلم «سلطان دلها» که خیلی ها از آن به عنوان یکی از پرمخاطب ترین فیلم های سینمای ایران یاد می کنند. محمدعلی فردین. بازی خوب باعث محبوبیت بیشتر داستان این فیلم شد، اما در آن دوره و دورانی که سینما هنوز آنقدر پیشرفت نکرده بود، این فیلم در واقع ساختار قدیمی موجود را شکست و اعتراضی به سینمای یکنواخت بود. روزها.

آذر شیوا در نمایی از فیلم سلطان قلب ها

محمدعلی فردین فیلمنامه را نوشته و در نقش سعید جلوی دوربین رفته و خود کارگردانی فیلم را بر عهده داشته است. یعنی تمام تلاشش را برای خلق اثری گذاشت که بتواند در دل ها اثر بگذارد. همین بود. آن داستان ناب و آن بازی خوب. آذر شیوایی و آن پایان تکان دهنده که برچسب معمول فیلم های فارسی است، همه ویژگی های یک فیلم ماندگار را دارد.

فردین با این فیلم لقب «سلطان دل ها» را به خود اختصاص داد و ترانه او پس از سال ها همچنان پرطرفدار است. در ابتدا قرار بود مثل همیشه ایرج به جای فردین بخواند اما درخواست پول بیشتر ایرج باعث شد تا انوشیروان روحانی، آهنگساز ترانه، عارف را به او پیشنهاد دهد. فردین و بسیاری از دست اندرکاران فیلم از این انتقال مطمئن نبودند. می ترسیدند هر چه هستند پنبه شود. در پایان بخت در کنار عارف یار قرار گرفت و آهنگ سلطان قلبها را به همراه احدیه خواند و این آهنگ مانند خود فیلم در خاطره ها ماندگار شد. و این معجزه سینمای خوب و ماندگار است. همان جایی که هنوز مردم هر بار و همه جا آهنگ سلطان دل ها را می نوازند و خاطره بازی خوب محمدعلی فردین و آن فیلم را زنده می کنند. اگرچه سال گذشته و با حادثه تلخی که برای آن زن جوان رخ داد، اکنون «سلطان دلها» برای بسیاری از ما یادآور سیاهی و تلخی های بی پایانی است که به قیمت جان گران تمام شد. آن صدای شاد، بلندگو را در دست گرفته و لباسی تمام مشکی پوشیده با چشمانی پر از اراده زندگی، «یه دل میگه بیا…» را می خواند و بعد می خندد. و این خنده…

نیمکت | قسمت ششم اقتدار قلب شما | نویسنده و کارگردان: محمدعلی فردین تهيه كننده : مهدی میثکیه بازیگران : محمدعلی فردین/ آذر شیوا/ لیلا فروهر/ محمدعلی تبریزیان/ ویکتوریا/ حبیب الله بلور/ جمشید مهرداد/ نیکتاج بصری/ محمدتقی کهنمویی… موسیقی: انوشیروان روحانی | صبح دی ب 7 از 10

آویسا احمدی نیا

آوین احمدی هستم سردبیر و مدیرمسئول رسانه بازتاب آنلاین که سعی میکنم آنچه در ایران و جهان میگذرد را برای شما در این وبسایت به اشتراک بگذارم

مقالات جذاب با ارزش مطالعه بالا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا