در ادامه جزئیات این خبر را می توانید بخوانید.
به گزارش بازتاب آنلاین به نقل از اقتصاد آنلاین: با حضور نمایندگان بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و فعالان این صنعت، نشست تخصصی شرکت های همفکر فناور کشاورزی به منظور بررسی دستورالعمل جدید فعالیت تسهیلات یاران برگزار شد.
در ابتدای این نشست، علیرضا هوشمند، عضو هیئت مدیره و رئیس کمیسیون لند تک انجمن فین تک، در خصوص مزایا و ارزش افزوده ای که فین تک ها در سال های اخیر ایجاد کرده اند، ارائه کرد و گفت: موسسات بدون ضامن، ترویج شمول مالی افزایش قدرت خرید افراد با تورم و اعطای تسهیلات به افراد فاقد رتبه اعتباری بخشی از فعالیت های مهمی بوده که لندتک ها در چند سال اخیر امکان پذیر کرده اند، هرچند قرار است بانک ها تسهیلات زیر 200 میلیون تومان را بدون ضامن ارائه کنند، اما می بینیم که در عمل این اتفاق می افتد. غرق نشده است و این Landtech بود که ریسک این فعالیت ها را پذیرفت و به کشور در مسیر شمول مالی کمک کرد.
هوشمند ادامه داد: لندتک ها در استان های در حال توسعه 15 درصد و در استان های کم برخوردار 4 درصد بیشتر از شبکه بانکی وام پرداخت کردند و 70 درصد وام به کسانی داده شد که فاقد رتبه اعتباری بودند. بار مشکلات شرکت های فعال در این حوزه افزایش یافته است و با تمام این تفاسیر و طی مشکلاتی که برای تاسیسات یاران به وجود آمده پیشنهادهایی برای حل این مشکل داریم. این خواسته ها شامل تعلیق بخشنامه فعلی به مدت دو ماه، تدوین بخشنامه جدید با مشارکت بخش خصوصی و در نظر گرفتن نگرانی های شرکت ها است.
نصر به دنبال راه حلی برای لندتکی ها است
محمدصادق آزادانی، رئیس کمیسیون لندتک تهران در ادامه گفت: شاید برخی از شرکت های لندتک به فضا آسیب رسانده باشند، اما این اشتباه لزوما دامنگیر همه نمی شود، علاوه بر این، خود ما در صنف نیز نسبت به این مسائل حساس هستیم و قول می دهیم که همگان از ظرفیت صنف برای برخورد با این افراد و شرکت ها استفاده کرده و با تعامل و گفت و گو با آنها سعی در رفع مشکلات داشته باشند.
مهدی مومنی، مدیرعامل آزکیوام گفت: این دستورالعمل کار ما را زیر سوال برده است. برخی از مشتریان به دلیل غیرقانونی بودن کارشان از پرداخت اقساط خودداری می کنند.
لندتاکیها: رویکرد بانک مرکزی تخریب ماست
محمدرضا آشتیانی، مدیر عامل قسطا نیز با اشاره به مشکل استرس و بی ثباتی در فعالیت شرکت های کشاورزی، گفت: قانونگذاران در هر بخشی باید بخش خصوصی را در قانون خود بگنجانند. حتی نحوه ابلاغ این دستورالعمل نیز نادرست بوده است. اکثر بخش های این راهنما مشکلاتی را که کاربران ممکن است با آن مواجه شوند در نظر نمی گیرند. به عنوان مثال، ما مسئول هستیم که کالا به دست کاربر برسد، اما اگر پول به حساب ما نرسد و مستقیماً به دست گیرنده برسد، چگونه می توانیم از تحویل کالا اطمینان حاصل کنیم؟ در حال حاضر فیوچر بانک به طور کامل با ما متوقف شده و کاربران در شبکه های اجتماعی به ما اعتراض دارند. به این ترتیب مغازههای ما به زودی تعطیل میشوند و نه تنها بازار شب عید را از دست میدهیم، بلکه به زندان هم میرویم.»
امیرحسین داوودیان، معاون بانکداری خرد در بانک تجارت گفت: «به نظر من، دستورات بسیار زیاد و پیچیدگی بالایی در ایجاد دستورالعملها میطلبد.» پاسخ ساده این بود که با Landtechs کار نکنید. من از این تصمیم بانک مرکزی تعجب کردم. اگر لند تک ها بهترین راه برای اعطای تسهیلات بودند زیرا زمان خرید منجر به خرید کالا می شود، می توانستند در کنار کاربران باشند. در واقع با این دستورالعمل امکان همکاری بانک ها با لندتک ها وجود ندارد.
معاون نظارت بانک مرکزی: تامین منابع مالی در بانک ها
فرزانه شاهگویی، سرپرست پروژه دیجیآپ گفت: در این دستورالعمل یکسری الزامات وجود دارد که بانکها نمیتوانند زیرساختهای آن را فراهم کنند، مثلاً در بحث وصول اقساط که بانکها آن را ندارند. “زیرساخت مربوطه.”
محمد هاتفی، نماینده کمیسیون نظارت بانک مرکزی نیز در پاسخ به انتقادات و گلایه های لندتکی ها گفت: نگاه ما به بانک مرکزی نگاه تک بعدی نیست و نمی توانیم در این گونه مسائل به صورت مجزا عمل کنیم و بنده هم می دانم. تاکید می شود که سیاست اقتصادی بانک مرکزی در درجه اول مشتریان نهایی یعنی سپرده گذاران است. ما به تغییرات فکر می کنیم. اما ریسک اصلی متوجه بانک است، این بانک ها هستند که تامین مالی می کنند و این قانون باید بیاید و ملاحظات قانونی آن انجام شود. ناظر حوزه پولی و بانکی بانک مرکزی است و کار ما حساسیت های زیادی دارد. ما هرگز به دنبال تعطیلی مشاغل نبودیم. این قوانین قطعا تغییر خواهد کرد، اما بسیاری از قوانین شکسته شده و مشتریان بارها با بانک مرکزی تماس گرفته و از کارمزدهای بالا گلایه کرده اند.
محرمیان: مشارکت و بازخورد راه حل این چالش است
مهران محرمیان، معاون فناوری های نوین بانک مرکزی در پایان این نشست گفت: تاکید می کنم حضور لند تک ها خوب است اما نه لزوماً همه لند تک ها، لند تک هایی داشتیم که با سود 80 کار می کردند. ٪. خط قرمز بانک مرکزی کارمزد است که برخی از لندتک ها آن را رد کرده اند.
به گفته مهرمانی، مشارکت و بازخورد راه حل این چالش است. وی گفت: به زودی جلسه ای با بانک ها خواهیم داشت و در اسرع وقت به این مسائل رسیدگی خواهیم کرد. همچنین از جامعه فین تک می خواهم نظرات خود را در مورد این سیاست در سند درج کرده و پیشنهادات خود را به صورت مکتوب برای ما ارسال کنند.