ایلنا: پیمان جبلی (رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران) با حضور در بیست و چهارمین نمایشگاه مطبوعات و بازدید از غرفه خبرگزاری ایلنا، گفت: در سال های اخیر همواره این توقع برحق از سوی مردم مطرح بوده است. رسانه ملی که چرا محتوای متنوع، فاخر و ارزشمندی را که مورد درخواست جامعه است تولید نمی کنند، دغدغه ما نیز همین است و به مرور زمان تولید محتوا در رسانه ملی مورد تحلیل قرار گرفته است، خوشبختانه در برنامه و ماده هفتم توسعه 77 برنامه های متنوع و متعددی در قالب های مختلف از ویژه برنامه های سری الف گرفته تا مجموعه های فاخر A و مستند، انیمیشن و برنامه های تلویزیونی بزرگ وجود دارد که باید در برنامه هفتم توسعه اجرا شود. بودجه برای تامین منابع مالی برای انجام این وظایف.
وی ادامه داد: بنابراین پیشنهاد ما این بود که بودجه رسانه ملی که در سال های برنامه ششم; 7 دهم درصد (7.7 درصد) بودجه کل کشور بود که برای تحقق اهداف و وظایف موجود و افزایش بودجه باید به یک و نیم درصد (1.5 درصد) برسد. با یک درصد در مجلس، شورای نگهبان و مجامع موافقت شد، اما بر اساس مبانی مقرر در اصل 77 تصمیم گرفتیم که افزایش بودجه سال 1403 نسبت به سال 1402 مبنای صداوسیما قرار گیرد و بودجه تلویزیون برای 5 سال و مصرف همان جدولی که به عنوان تخصیص صدا و سیما در نظر گرفته شده است نیز باید در نظر گرفته شود. آنچه بودجه 1403 می گوید 43 درصد نیست بلکه 31 درصد است. بنابراین آنچه در رسانه ها منتشر می شود اولاً منابعی است که استفاده از آنها کاملاً مشخص است و ثانیاً بر اساس منابع برنامه هفتم هنوز به حدی که باید نرسیده است. در واقع افزایش بودجه ما 10/9 درصد خواهد بود که افزایش 10/2 درصدی را به دنبال دارد.
جبلی یادآور شد: نباید فراموش کرد که علاوه بر در نظر گرفتن بودجه، تخصیص آن نیز مهم است. البته اگر تخصیص کافی نداشته باشیم، قوه مجریه نیز کاهش می یابد.
رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در خصوص ساخت سریال های پرمخاطب پایتخت، زیرکخی و نون. خ و اینکه ساخت و ساز پایتخت متوقف شده است، گفت: در خصوص مجموعه پایتخت باید بگویم که همکاران ما در حال مذاکره با عوامل سریال بودند و ظاهرا توافقاتی صورت گرفته است اما از جزئیات آن اطلاعی ندارم. اما در مجموع سیما فیلم با عوامل تولید سریال پایتخت مذاکراتی انجام داده است اما سریال هایی که در نوروز روی آنتن می روند عبارتند از: فصل چهارم زیرکخی، فصل پنجم ظهر. در کنار دیگر برنامه های ماه مبارک رمضان از تلویزیون پخش می شود. امسال برنامه ویژه ای برای ماه مبارک رمضان خواهیم داشت.
جبلی همچنین در پاسخ به این سوال که بسیاری از سینماگران به عدم همکاری تلویزیون برای تبلیغ فیلم ها اعتراض دارند و معیار رسانه ملی برای پخش آنونس فیلم مشخص نیست. در سالهای اخیر، بهویژه در دوران شیوع کرونا، رادیو و تلویزیون کمک زیادی به تماشای فیلمهای آنلاین کرده است. در سال ها و حتی ماه های اخیر شاهد پخش تیزرهایی فراتر از مقررات قانونی صدا و سیما بوده ایم. شاید برخی موارد خاصی را در ذهن داشته باشند، البته دوستان اطلاع خوبی دارند. در صدا و سیما شورایی داریم به نام شورای تیزر که تناسب فیلم مورد نظر را با رسانه صدا و سیما بررسی می کند. . چرا که ممکن است یک داستان و یک فیلم مناسب رسانه سینمایی باشد اما برای رسانه خانوادگی صدا و سیما چندان مناسب نباشد. در نهایت، همه این اولویت ها در نظر گرفته شده است. اما عزم جدی برای کمک، همکاری و تعامل با رسانه های تلویزیونی و سینمایی داریم.