وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه ارز ترجیحی زمینه ساز فساد و درآمد اقشار خاص شده است، مبارزه با فقر مطلق به ویژه در حوزه امنیت غذایی را یکی از مهمترین راهکارها اعلام کرد. دولت مردمی سیزدهم از کلاس ها پشتیبانی می کند و قالب های مختلفی برای گروه های هدف پیاده سازی شده است.
به گزارش ایرنا، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در واکنش به سخنان آیت الله صادق آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره آثار حذف ترجیحی و اصلاح قانون بازنشستگی، توضیحاتی را به شرح زیر ارائه کرد:
1- اجرای سیاست همگانیسازی توزیع یارانهها در شرایطی آغاز شد که بر اساس گزارشهای مراکز تحقیقاتی و به گفته اکثریت اقتصاددانان، الگوی تخصیص ارز ترجیحی نتوانست به اهداف خود دست یابد. علت پیدایش فساد و رانت گرایی گروهی خاص، اختلال در تحقق اهداف پولی و پولی، اختلال در نظام تجاری و تضعیف بود.
از سوی دیگر با توجه به شرایط اقتصادی کشور و افزایش قیمتهای جهانی متاثر از جنگ اوکراین و سایر رویدادهای بینالمللی، چنین تصمیمگیری وجود نداشت، لذا مورد تایید رهبر معظم انقلاب قرار گرفت. و به «شغل ضروری با فواید بسیار» تعبیر شده است.
در چارچوب اقدامات جبرانی، دولت سیزدهم با هدف بهبود معیشت اقشار آسیب پذیر جامعه و سایر اقشار هدف از جمله کارگران، میزان یارانه نقدی را 6 تا 9 برابر و از 45 هزار و 500 تومان به 400 هزار تومان افزایش داد. حقوق بازنشستگان در سه دهک اول و 300 هزار تومان در شش دهک بعدی افزایش یافت.
پس از آمادهسازی زیرساختهای کاتالوگ الکترونیکی که یک اقدام مهم فناورانه بود که بیش از یکصد هزار فروشگاه در سراسر کشور را تحت پوشش قرار داد، این طرح به صورت آزمایشی و با مشوقهایی از جمله افزایش 120 هزار تومانی اعتبار یارانهای به ازای هر فروشگاه آغاز شد. شخص و جبران مابه التفاوت تورم تا پایان سال.
علاوه بر این، این زیرساخت به عنوان بستری برای پروژههای حمایتی متعدد دیگر از سوی دولت عمل میکند و در روزهای اخیر اجرای طرحهای ارتقای امنیت غذایی کودکان با پرداخت ماهانه 600 تا 1000 هزار تومان یارانه مضاعف به خانوارهای دارای فرزند زیر 5 سال آغاز شد. قدیمی سال ها با اختلالات رشدی طرح «یسنا» شامل تحویل بسته های غذایی، بهداشتی و پوشاک به مادران باردار یا مادران دارای فرزند زیر 5 سال در 8 استان کم برخوردار است که در مجموع 4 میلیون در مدت 6 ماه انجام می شود. .
علاوه بر رعایت تکالیف قانونی، مبارزه با فقر مطلق به ویژه در حوزه امنیت غذایی، یکی از مهم ترین راهکارهای دولت سیزدهم مردمی در حمایت از گروه ها و اقشار هدف شامل کارگران است و بی شک خواهد شد. در قالب های مختلف ادامه دهید
تامین مسکن برای کارگران.
با توجه به اینکه مسکن 70 درصد سبد پایه کارگران را تشکیل می دهد، بر اساس قانون ملی مسکن و تفاهم نامه مشترک وزارتخانه های تعاون و مسکن، اقدامات مهمی برای رفع مشکلات مسکن کارگران در حال برنامه ریزی است. در این راستا 293 تعاونی مسکن جهش کارگری در 25 استان کشور با ظرفیت ساخت بیش از 75 هزار واحد مسکونی تشکیل شده است. همچنین شورای سیاست گذاری مسکن وزارت تعاون با هدف تامین زمین و کاهش هزینه ها کمپ مسکن ویژه کارگران را ایجاد و راه اندازی می کند.
2- در خصوص افزایش سن بازنشستگی باید توجه داشت که به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی، نرخ امید به زندگی در کشور افزایش چشمگیری داشته و برای مردان و زنان از 72 و 76 سال گذشته است. این در حالی است که طی این سال ها میانگین سن بازنشستگی از 57 سال به 51 سال کاهش یافته و به تبع آن فاصله سن بازنشستگی با امید به زندگی که عامل تعیین کننده ای در تعداد سنوات مستمری مشترکان بیمه است. وجوه دریافتی و هزینه های آنها در حال حاضر بیش از 25 سال است.
بنابراین ضریب حمایتی صندوق های بازنشستگی با افت قابل توجهی مواجه شده و از عدد استاندارد 7 در برخی صندوق ها به 0.7 رسیده است که نشان از عدم تعادل جدی دارد و در صورت عدم اصلاح ممکن است در یکی از بحران های کشور قرار گیرد. در عین حال شاید بازنگری در سن بازنشستگی برای افراد مطلوب نباشد اما این موضوع با امید به زندگی مشخص می شود.
بر اساس استانداردهای بین المللی، اکثر کشورهای جهان مجبور به انجام اصلاحات در سیستم بازنشستگی برای حفظ تعادل بین منابع و هزینه های صندوق های بازنشستگی و پایداری آنها هستند و این از این قاعده مستثنی نخواهد بود.
همچنین در راستای اجرای سیاستهای کلی تامین اجتماعی که پس از مشورت با شورای رفاه در سال 1401 ابلاغ شد، بهویژه در اجرای بند 3 سیاستهای ابلاغی رعایت حقوق و رعایت تعهدات بیننسلی، تامین منابع پایدار، تامین بیمهها. محاسبات و بر تعادل منابع و هزینه ها و حفظ و ارتقای ارزش ذخایر سازمان ها و صندوق های بیمه اجتماعی به عنوان دارایی مردم با تاکید بر قابلیت اطمینان، امنیت، سودآوری و شفافیت از طریق ایجاد سازوکارهای لازم، اصلاحات در بازنشستگی تاکید کرد. نظام و اطمینان از ثبات وجوه از طریق سرمایه گذاری این صندوق ها برای جلوگیری از بروز بحران و ایفای کافی تعهدات ذی نفعان با حفظ حقوق و رعایت عدالت در پرداخت طرح های ضامن اصلاحات یکی از راهکارهایی است که دولت دنبال می کند. و در این راستا. راه حل دیگری در این زمینه وجود ندارد و اگر راه حل جدیدی وجود داشته باشد، دولت از آن استقبال می کند.
لازم به ذکر است مصوبه شورای اسلامی شهر مبنی بر افزایش سن بازنشستگی در برنامه هفتم توسعه به صورت مرحله ای و بر اساس سوابق خدمتی اجرا می شود و برخلاف برخی روایات کذب رسانه ای محدودیت هایی از جمله حداکثر 35 سال وجود دارد. سابقه خدمت یا 62 سال سن برای مردان و 55 سال برای زنان در نظر گرفته می شود.
این در حالی است که طبق بررسی های تطبیقی، سن بازنشستگی در سایر کشورها بسیار بیشتر از این رقم است و معمولاً بالای 67 سال است. در هر صورت این مصوبه در صورت تایید شورای نگهبان به عنوان یک موازین قانونی و تصمیم حاکمیتی توسط قوه مجریه اجرا خواهد شد.
وزارت تعاون همچنین تاکید کرد که توضیحات این وزارتخانه در اختیار خبرگزاری ایلنا قرار گرفته که خبر سخنرانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام را منتشر کرده است.