این قطعنامه با ۳۱۲ رای موافق، ۱۳۱ رای مخالف و ۳۲ رای ممتنع به تصویب رسید. این قطعنامه اگرچه جنبه الزامآور ندارد، اما یک تغییر چشمگیر در مواضع پارلمان اروپا به حساب می آید که پیشتر خواهان توقف موقت درگیریها در غزه بود.
روز پنجشنبه، بیش از سه ماه پس از آغاز جنگ در غزه و شهادت بیش از 24 هزار فلسطینی، نمایندگان پارلمان اروپا با تصویب قطعنامه ای از آتش بس دائمی در غزه حمایت کردند.
این قطعنامه که نسخه ای از آن در وب سایت پارلمان اروپا منتشر شده است، بر ضرورت تشدید تلاش های سیاسی برای پایان دادن به درگیری ها در این زمینه تاکید می کند. نمایندگان پارلمان اروپا بر راه حل موسوم به دو کشور مبتنی بر مرزهای 1967، به پایتختی بیت المقدس و احترام کامل به قوانین بین المللی تاکید کردند.
سند فوق مواضع خصمانه غرب در قبال هجوم الاقصی و عملیات نیروهای مقاومت را تکرار می کند، اما تاکید می کند: ما واکنش نظامی نامتناسب اسرائیل را که منجر به تلفات غیرنظامی در مقیاس بی سابقه ای شده است، محکوم می کنیم.
قانونگذاران اروپایی همچنین درباره بحران انسانی در غزه ابراز نگرانی کردند و بر “نیاز فوری برای دسترسی کامل، سریع، ایمن و بدون مانع به نوار غزه تاکید کردند.”
آنها همچنین بر تعهدات طرفین تحت قوانین بینالمللی بشردوستانه برای ارائه کمکهای بشردوستانه تاکید کردند و از مقامات اسرائیلی خواستند دسترسی مستمر به کمکهای بشردوستانه به نوار غزه را تضمین کنند و بر تحویل بیوقفه منابع ضروری مانند سوخت، غذا، آب، تجهیزات پزشکی و سرپناه، مطابق با قوانین بینالمللی تضمین کند.»
نمایندگان اروپایی در بخشی دیگر از این قطعنامه بر لزوم پایان دادن به اشغال سرزمین های فلسطینی تاکید کردند و تصریح کردند: شهرک سازی های اسرائیل در کرانه باختری از جمله قدس شرقی بر اساس قوانین بین المللی غیرقانونی است. در این سند می خوانیم: افزایش خشونت شهرک نشینان افراطی علیه فلسطینی ها را به شدت محکوم می کنیم و خواستار تحریم شهرک نشینان افراطی ناقض حقوق بشر و قوانین بین المللی هستیم.
این قطعنامه با 312 رأی موافق، 131 رأی مخالف و 32 رأی ممتنع به تصویب رسید. اگرچه این قطعنامه غیرالزام آور است، اما نشان دهنده تغییر قابل توجهی در مواضع پارلمان اروپا است که قبلاً خواستار توقف موقت درگیری در غزه شده بود.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا افزود: با وجود تلاش های اخیر برای افزایش ورود کالاهای بشردوستانه به غزه، متاسفانه این کمک ها کافی نیست. این وضعیت نشان می دهد که تنها پایان دائمی جنگ می تواند وضعیت مردم غیرنظامی را بهبود بخشد.