ایرنا نوشت: تحقیقات جدید دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد مشخص کرده است که درآمد کشاورزان افغانستان از محل فروش تریاک به تاجران و قاچاقچیان این محصول در سال ۲۰۲۳ بیشتر از ۹۲ درصد کاهش پیدا کرده است و از یک میلیارد و ۳۶۰ میلیون دلار جهت برداشت سال ۲۰۲۲ به ۱۱۰ میلیون دلار در سال ۲۰۲۳ رسید.

بر اساس نظرسنجی دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد (UNODC)، کشت خشخاش در افغانستان از زمان ممنوعیت مواد مخدر توسط طالبان در ماه آوریل (فروردین/ اردیبهشت) ۲۰۲۲  اعمال شد، حدود 95٪ کاهش پیدا است.

مقامات سازمان ملل گفته اند که انتظار می رود این کاهش چشمگیر عواقب گسترده ای برای کل اقتصاد افغانستان داشته باشد و بر نیاز فوری به افزایش کمک ها به جوامع روستایی و حمایت از تحولات جایگزین برای ساختن آینده ای عاری از تریاک برای مردم در این کشور تاکید کردند.

بر اساس این گزارش، کشت تریاک در تمام نقاط این کشور کاهش یافته و از 233 هزار هکتار در سال 2022 به 10 هزار و 800 هکتار در سال 2023 رسیده است.

این کاهش شدید همچنین پیامدهای بشردوستانه فوری برای بسیاری از جوامع روستایی آسیب پذیر که به درآمد حاصل از کشت تریاک متکی بودند، داشت. درآمد کشاورزان از فروش گیاه تریاک در سال 2023 بیش از 92 درصد کاهش یافت، از 1.36 میلیارد دلار برای محصول 2022 به 110 میلیون دلار در سال 2023 رسید.

غاده وهل، مدیر اجرایی دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل، گفت: «این یک فرصت واقعی برای دستیابی به نتایج پایدار در مبارزه با بازار غیرقانونی تریاک و آسیب هایی است که در سطح محلی و جهانی ایجاد می کند. در عین حال، اثرات و خطرات مهمی وجود دارد که باید برای دستیابی به یک نتیجه مثبت و پایدار، به ویژه برای مردم افغانستان، مورد توجه قرار گیرد. افغانستان به سرمایه گذاری قوی در زمینه معیشت پایدار در ماه های آینده نیاز دارد تا فرصت های دور از تریاک را برای کشاورزان افغان فراهم کند.

وی توضیح داد: “بسیاری از کشاورزان به جای تریاک به کشت گندم روی آوردند که نتیجه آن افزایش 160 هزار هکتاری تولید غلات در ولایات فراه، هلمند، قندهار و ننگرهار  بود.” در حالی که کشت گندم می تواند تا حدودی ناامنی غذایی را کاهش دهد، اما سود بسیار کمتری نسبت به کشت تریاک دارد.

کشاورزان چهار استان در سال 2023 با تغییر از خشخاش به گندم حدود 1 میلیارد دلار درآمد بالقوه از دست دادند.

دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل در ماه دسامبر (آذر/ دی) 2023 گزارش داد که میانمار اکنون بزرگترین تولید کننده تریاک است. بحران اقتصادی و سیاسی پس از کودتای 2021 و درگیری های گسترده بین ارتش و گروه های مسلح، مردم را به کشت خشخاش واداشته است.

بیشترین افزایش 20 درصدی تولید تریاک در ایالت شان ثبت شده است که در موسوم به مثلث طلایی قرار دارد و مرکز تولید و قاچاق مواد مخدر محسوب می شود.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *