یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: وزارت کشور به عنوان مسئول تشکل ها در کشور باید بر شفافیت دولت سایه نظارت داشته باشد. وزارت علوم نیز می تواند این موضوع را بررسی کند و اگر این مجموعه اتاق فکر است یا ادعای اتاق فکری دارد می تواند شفاف سازی فعالیت های خود را مطالبه کند.
به گزارش ایلانا؛ علی باقری فعال سیاسی اصلاح طلب از ادامه راه سعید جلیلی پس از شکست در انتخابات گفت. وی با بیان اینکه مبنای قانونی تشکیل دولت سایه چیست، گفت: قبل از اشاره به مبانی قانونی، اصل این بود که یک جریان سیاسی خارج از قدرت برای نظارت بر عملکرد دولت و نقد و بررسی آن چه کاری می تواند انجام دهد. هیچ چیز را ذاتا بد نمی بینید، اما از قضا می تواند جنبه مثبتی نیز داشته باشد. به همین دلیل است که من معتقدم آقای جلیلی، دوستانش و هر جریان سیاسی دیگر حق دارند این ارزیابی ها را دریافت کنند و نظرات خودشان را درباره دولت مستقر مطرح کنند.
نکته اینجاست که چنین اقدام و فرآیندی نیازمند شفافیت است. این جریانی که مشغول انتقاد از دولت و پیشنهاد اصلاحات است چه هویتی دارد؟ ماهیت حقوقی آن کجاست؟ منابع ثروت و هزینه های کار او کجاست؟ این یک اصل است که هرکس یا جنبشی که می خواهد از دولت سایه بترسد، ابتدا باید هویت خود را روشن کند.
آقا پزشکیان در این مناظره ها از آقای جلیلی در مورد منابع مالی دولت در سایه سوال شد و آقای جلیلی از این سوال طفره رفت. اگرچه این پاسخ قانع کننده ای نیست، اما شما مدعی هستید که برای تمام مناطق کوچک و بزرگ کشور برنامه هایی را با متخصصان ایجاد کرده اید، اما یک ریال هم هزینه نداشته است.
زیرا برخی از این کارشناسان که نامشان در دولت سایه آقای جلیلی آمده است، شرکای سازمانی و همفکر ایشان نیستند. ایشان از هیئت متخصصین انجمن استفاده کردند و طبیعی است که استفاده از نظرات آنها هزینه بر است.
ما در خلاء زندگی نمی کنیم. یعنی هزینه های تحقیق و تولید برنامه مشخص است و لذا این پاسخ آقای جلیلی نادرست است. در ضمن اصل کار را برای جریان سیاسی کار مفید و درستی می دانم اما باید ابعاد آن مشخص شود. آیا آقای جلیلی دولت سایه ای به نام حزب تشکیل داد؟
این که شما انکار می کنید که همه کارشناسان مجانی کار کرده اند. این محتوای درستی نیست. یعنی شما از متخصصان حرفه ای استفاده کرده اید که کارشان این است و آنها هم به این شکل زندگی می کنند. این غیر قابل قبول است که بگویید من برای استفاده از این کارشناسان هزینه ای پرداخت نکرده ام. بنابراین اگر جنبه حقوقی و مالی دولت سایه حل شود، کار مثبت، قابل قبول و تحسین برانگیزی خواهد بود.
ارگان های وزارت کشور می توانند نام خود را در این قسمت وارد کنند. زیرا وزارت کشور به عنوان مسئول سازمان ها در کشور باید بر شفافیت دولت سایه نظارت داشته باشد. وزارت علوم نیز می تواند این موضوع را بررسی کند و اگر این مجموعه اتاق فکر است یا ادعای اتاق فکری دارد می تواند شفاف سازی فعالیت های خود را مطالبه کند.
قوه قضائیه به عنوان یک نهاد قضایی نیز باید مسئول شفاف سازی منابع مالی جریانی باشد که صدها میلیارد خرج انتخابات می کند و مدعی تولید برنامه در نقاط مختلف کشور است که این نیز نیازمند سرمایه گذاری های ده ها و صدها میلیاردی است. اما آنها مدعی هستند که این وقایع همه از طریق قرب الهی به دست آمده و معلوم نیست درآمد از کجا آمده است. قوه قضائیه هم باید برای روشن شدن وضعیت دولت سایه آقای جلیلی وارد عمل شود.
آیین نامه انتخاباتی شورای نگهبان و ستادهای انتخاباتی کشور موهای ما را کنده و تلاش می کند مخارج یک فرد نامزد یک حوزه انتخابیه شفاف و روشن باشد. اما در انتخابات ریاست جمهوری برای کاندیدایی که مدعی است هیچ حزبی پشتش نیست و نیازی به حمایت ندارد و صدها میلیارد خرج برنامه های انتخاباتی و تبلیغات می کند هیچ کدام از اینها مشخص نیست و این دستگاه ها باید وارد کار شوند.
تا زمانی که این وضوح رخ ندهد، طبیعی است که ذهن تصور کند که منبعی مخفی و مبهم برای این جریان وجود دارد. درخواست برای شفاف سازی در مورد این منابع و پشتیبانی کاملاً قانونی است و نیاز به پاسخ دارد.
در شرایط دولت آقای رئیسی که آقای جلیلی و دوستانش مدعی هستند هم عقیده و طرفدار و حتی مسیر آن دولت هستند، این سوال جدی مطرح می شود که آیا آقای جلیلی که مدعی است آیا این موضوع این است که آیا دولت رئیس جمهور تعیین کرده است یا خیر؟ اگر آنها تصمیم نمی گرفتند که این سوال مطرح شود، پس چرا این اتفاق نیفتاد؟
علیرغم دستور مودبانه آقای مخبر; به نظر می رسد در قوه مجریه گوش شنوایی وجود ندارد. تو که دیدی یکی وزرا به جرأت در جلسه شورای دولت گفتند که ما نمی توانیم امور و امور کشور را به تعویق بیندازیم و به کار خود ادامه می دهیم. شما با این کلمه می خوانید که گفتند در روزهای آخر ما نمی توانیم نیرو بگیریم یا جلوی مطالبات را بگیریم. پس جواب خیلی زشت بود یکی نشان می دهد که بازوی اجرایی دولت در چند روز اخیر کار خود را انجام می دهد.