مسعود ستایشی سخنگوی قوه قضائیه در چهل و دومین نشست خبری خود با اصحاب رسانه ضمن تبریک حلول ماه رجب گفت: بار دیگر از حادثه تروریستی امروز در استان کرمان صمیمانه ابراز تاسف و تأثر می کنم. این چهره تروریسم در نقاب داعش و صهیونیسم متولد آمریکاست.
وی ادامه داد: رژیم رو به زوال صهیونیستی که پدر ترور در منطقه است، سال ها فکر می کرد که می تواند با ایجاد گروه های تروریستی آموزش دیده نفس راحتی بکشد تا از زوال آن جلوگیری کند، اما الاقصی استورم نشان داد که این ترفندها باعث شد. سقوط کردن این رژیم زودتر وجود خواهد داشت.
سخنگوی دادگستری گفت: مردم ما خواستار انتقام از رژیم صهیونیستی هستند و این انتقام چیزی جز آزادسازی عتبات عالیات نخواهد بود و این وعده تخلف ناپذیر خداوند است.
ستایشی گفت: تاریخ ثابت کرده است که رقص شادی بر سر دخترانی که به ناحق خون ریخته شده اند، مانند دختر جلیقه صورتی و گوشواره دل ما، ثمری جز رسوایی این رژیم نخواهد داشت. اینجانب ضمن تسلیت این حادثه تروریستی به تمامی مردم شریف ایران به ویژه مردم صبور استان کرمان و آرزوی شفای قربانیان، اعلام میدارم آخرین پرونده قتل در استان کرمان توسط نیروی انتظامی جمعآوری و مختومه خواهد شد. نیروهای امنیتی سازمان
وی افزود: چندین عامل این جنایت دستگیر و شناسایی شده اند. از تلاش های سربازان گمنام برای ردیابی، شناسایی و برخورد با عوامل پشت صحنه این حمله تروریستی تشکر و قدردانی می کنم.
این ضابط قضایی خاطرنشان کرد: این اطمینان را به شما می دهیم که پس از تحقیقات به اشد مجازات و برخورد با عاملان این جنایت خواهیم داشت. من از تلاش شبانه روز گذشته سربازان وطن در سپاه پاسداران تشکر و قدردانی می کنم که ضربه ای جدی به تروریست ها در منطقه وارد کردند. این اقدام پیام های سیاسی و نظامی بسیاری دارد که جای تحسین دارد.
وی ادامه داد: ما از تجاوز بی شرمانه رژیم تروریستی آمریکا به خاک یمن ابراز تأسف و تأثر می کنیم. امروز رزمندگان یمن به عنوان قهرمانان خستگی ناپذیر، قدرت مقاومت را در برابر صهیونیست ها و حامیان تروریست ها دیکته می کنند.
سخنگوی دادگستری گفت: واقعیت این است که رژیم صهیونیستی در آینده منطقه جایی نخواهد داشت.
ستایشی در پاسخ به سوالی در خصوص پرونده آقایان عراقچی و سیف مدیران سابق بانک مرکزی گفت: در گذشته این پرونده با پذیرش درخواست اعاده دادرسی علیه افراد مذکور، با قبولی از سوی مقام معظم رهبری صادر شده بود. دادگاه و پرونده ها به قاضی کل استان تهران ارسال شده و شعبه نیز به پرونده رسیدگی و اتخاذ تصمیم خواهد کرد.
این مقام قضایی با اشاره به پرونده حمله تروریستی در کرمان خاطرنشان کرد: انفجار در مسیر زائران حاج قاسم سلیمانی که روز سیزدهم رخ داد. دی در سال 1402 اتفاق افتاد، فراموش نشدنی است، در آن روز شاهد شهادت 94 نفر از هموطنان خود بودیم که 14 نفر از آنها تبعه افغانستان بودند.
وی ادامه داد: با توجه به حساسیت موضوع، دستور کار دادستانی کرمان همچنان فوریت دارد. در این راستا مسئولان عمومی و ویژه اقداماتی را برای شناسایی عوامل انجام دادند. بر اساس گزارش های اخیر، 35 نفر دستگیر شده اند.
ستایشی گفت: اقلام و ادوات مربوط به اقدامات بعدی عاملان از قبیل جلیقه انفجاری، گلوله بسته بندی شده، وسایل الکترونیکی و پودر بمب سازی از محل دستگیرشدگان کشف و تیم های پشتیبانی متهمان در 6 استان شناسایی شدند. دستگیر و پاکسازی شد. آنها متهم شدند و برای این افراد حکم قضایی صادر شد.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: با سایر متهمان برخورد صورت گرفته و انشالله با تکمیل تحقیقات در این خصوص اطلاع رسانی خواهد شد. بدینوسیله از سربازان گمنام بابت شناسایی این افراد از طرف من و خانواده عدالت تشکر و قدردانی می کنم.
ستایشی تصریح کرد: جلسات مربوط به شهادت متهمان علی وردی به پایان رسیده و قضات برجسته دادگاه کیفری سیزدهم در حال نوشتن احکام و تصمیم گیری نهایی هستند. انشاالله طبق مقررات وضعیت اطلاع رسانی خواهد شد. متهم به محاربه، مشارکت در قتل و اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی.
وی در خصوص مجازات جایگزین حبس برای قطع انگشت گفت: مجازات قطع انگشت تنها در شرایط خاص اجرا می شود و باید تمام شرایط ماده ۲۶۸ قانون مجازات را داشته باشد. در دزدی خرد، قطع انگشت ضروری نیست. بر اساس آمار صدور احکام در این زمینه، از ماهیت خاص این مجازات ها آگاه هستیم.
وی در خصوص سایر جرایمی که جرایم سنگین محسوب می شوند، گفت: اگر نگاهی به نظام اقتصادی کشور داشته باشیم یا مجازات افرادی که مرتکب اختلاس می شوند را افزایش دهیم، متوجه می شویم که قانونگذار برای جرایمی مانند اختلاس مجازات های سنگینی در نظر گرفته است.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در روزهای اخیر خبر حمله هکری به اپلیکیشن اسنپ فود و بحث افشای اطلاعات شخصی، این نگرانی را ایجاد کرده است که قوه قضاییه چه اقداماتی انجام داده و در حال انجام است. حوزه حفاظت از داده های شخصی و اینکه آیا قوانین موجود در این زمینه کافی است یا اینکه آیا نیاز به تصویب قوانین جدید است؟ وی گفت: حفاظت از اطلاعات خصوصی و همچنین سیستم دولتی و خدمات عمومی امری مهم است و باید مورد توجه ویژه قرار گیرد زیرا مصداق حقوق عمومی است. دستگاه قضایی نظارت قضایی را تقویت کرده است و این امر با توجه به حسن اجرای قوانین و مقررات جاری کشور و رعایت دقیق امنیت سایبری و موضوعات مرتبط در دستگاه های اجرایی در فضای مجازی توسط دادستانی کل کشور و سازمان بازرسی در حال پیگیری است. فضا.
وی افزود: علاوه بر افزایش این نظارت ها، کاستی ها و خلأهایی در قانون داریم که باید بدانیم و احصا کنیم و کارهای خوبی در این زمینه انجام شده است.
ستایشی گفت: خبرهای خوبی در رابطه با امروز دارم و پیش نویس اصلاحیه قانون جرایم رایانه ای برای حفاظت از داده ها و سیستم های حیاتی، حساس و مهم تهیه شده و این پیش نویس تقدیم رئیس کل دادگستری شده است. ، مراحل تایید را طی می کند.
او اضافه کرد: یکی یکی از ویژگیهای این لایحه این است که ما به طور خاص با پشتیبانی از دادهها به آن پرداختهایم و پس از تصویب خواهید دید که چه تاثیر مثبتی در حوزه فناوری اطلاعات خواهد داشت.
این مقام قضایی در خصوص وضعیت فعلی پرونده حسین فریدون خاطرنشان کرد: این فرد در حال گذراندن دوران محکومیت خود در زندان است و پرونده کیفری مفتوح ندارد.
ستایشی در پاسخ به خبرنگار فارس درباره کمپین فارس من برای تشدید مجازات برای زورگیران و سارقان خیابانی، گفت: در مورد افرادی که در این کمپین ها شرکت می کنند، عده ای در جامعه خواستار مجازات های تکمیلی برای عاملان اعمال خشونت آمیز هستند. جرایمی مانند زورگیری تشدید می شود. و دزدها خشن و غیره هستند.
وی ادامه داد: همانطور که رئیس کل دادگستری بارها تاکید کرده است، اگرچه قوانین ما بر اساس میزان اموال مسروقه تنظیم شده است و برخی از انواع سرقت ها در زمره تخفیف مجازات قرار می گیرند، اما شرح هیچ کدام به این صورت نیست. جرایم مرتکب منجر به آسیب می شود. امنیت روانی افراد را تحت تأثیر قرار می دهد و منجر به از دست دادن حس اعتماد، امنیت و آسایش آنها می شود که قابل اندازه گیری و سطح بندی نیست. افکار عمومی را تحت تأثیر قرار می دهد و لذا قوه قضائیه موظف است با جرایم خشن و قهری برخورد جدی کند.
سخنگوی قوه قضائیه خاطرنشان کرد: تشدید مجازات زورگیران خیابانی و سارقان تلفن همراه توسط ستاد کل مبارزه با جرایم حرفه ای زیر نظر معاونت انتظامی و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای کل کشور در دست بررسی است. . خطر وقوع جرم و افزایش احتمال کشف جرایم، اقدامات پیشگیرانه مختلفی از جمله سامانه های جمع آوری و اطلاع رسانی و ردیابی تلفن همراه است که در این معاونت اجرا می شود. ردیابی تلفن های همراه مسروقه در شبکه تلفن همراه کشور از طریق سامانه همیاب-24، ارائه مشاوره و پشتیبانی فنی در پیاده سازی و توسعه سامانه همیاب-24 و معرفی سامانه دیجیتالی اطلاع رسانی دارایی های دیجیتال سرقت شده و مفقود شده مانند موبایل. تلفن ها تبلت و لپ تاپ.