غلامرضا ظریفیان، فعال سیاسی اصلاح طلب و از اعضای جبهه اصلاحات ایران درباره رد صلاحیت ها گفت: اصلاح طلبان چند سالی است که هشدار می دهند جمهوریت مثل ریه های نظام است و اکسیژن لازم به قلب و مغز نمی رسد. از طریق ریه، نظام آسیب جدی خواهد دید، زیرا دلیل شکل گیری این نظام، دموکراسی و مشارکت مردم در تصمیم گیری ها بوده است و هر چه این نقش تضعیف شده و نقش مردم کاهش یابد. هر چه آسیب ها بیشتر می شود و عجیب است که گروه خالساز اخیراً خالساز را معادل شایسته سالاری معرفی کرده است!»

وی ادامه داد: پس از اتفاقات سال گذشته و حوادث پس از درگذشت خانم مهسا امینی، شکاف های زیادی بین دولت و ملت دیده ایم و مهم ترین آن کاهش اعتماد عمومی به نهادهای تصمیم گیر است. اصلاح طلبان در عین حال توضیح دادند که با بازگشت به خواسته های مردم می توان این شکاف ها را برطرف کرد. این انتظار وجود داشت که با تجربه 40 ساله جمهوری اسلامی، فرصت های جدیدی در حوزه قوانین و مقررات مربوط به انتخابات باز شود، اما همه رویه های غلط گذشته در مصوبه اخیر مجلس در رابطه با انتخابات قانونی شد.

این فعال سیاسی همچنین اظهار داشت: به ساختمان مجلس هم آسیب وارد شد، دیدیم که نهادهای مختلفی در سطح مجلس مستقر شدند و موازی با مجلس شروع به قانون گذاری کردند. با توجه به این شرایط اصلاح طلبان اعلام کردند که موضوع حضور جبهه اصلاحات در انتخابات مسکوت بماند و تصمیم گیری به افرادی سپرده شود که می خواهند کاندید شوند یا نشوند. واقعاً امید بود که به موضوع تأیید صلاحیت از منظری گسترده نگاه شود و نوعی تساهل ایجاد شود، اما اصلاً چنین نشده است.»

وی درباره جریانی که خیلی ها آن را پاکیزه می خوانند، توضیح داد: تطهیر و همگن سازی بیشتر به فکر تطهیر و همگن سازی است و حتی می گویند مجلس فعلی شاخص های انقلابی ندارد و می خواهند مجلس آینده را انقلابی تر کنند. . یعنی می خواهند این فضا حتی بسته تر از آنچه هست باشد. چنین رویکردی باعث شد که بسیاری از نمایندگان دوره، شخصیت‌های برجسته و بسیاری از هر دو جناح حاضر به شرکت در انتخابات نشدند و البته بسیاری از کسانی که شرکت کردند نیز رد صلاحیت شدند. ناب‌دانان تجربه سیاسی قدرت درک پیچیدگی‌های سیاسی-اجتماعی را ندارند و اگر همچنان سکان حکومت کشور در دست این افراد باشد، این یک مشکل جدی برای ایران است.

ظریفیان در پایان گفت: در رابطه با انتخابات این دوره قانونگذاری دیگر فرصتی وجود ندارد. نامزد انتخابات؛ بنابراین حتی اگر برخی از این افراد رد صلاحیت شده توسط هیات ها رد صلاحیت شوند و به تایید شورای نگهبان برسند، اتفاق خاصی نمی افتد. به طور کلی باید گفت که یک نوع نگاهی وجود دارد که فکر می کند این وضعیت به معنای رشد و توسعه است و مشکلی وجود ندارد و تا زمانی که نپذیرند مشکلی وجود دارد نمی توانند انتظار تغییر داشته باشند. نوعی خودشیفتگی در میان خالص گرایان وجود دارد که معتقدند تنها کسانی هستند که صلاحیت حکومت بر اکثریت را دارند در حالی که در اقلیت هستند.

۲۷۲۱۸

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *