واقعیت 10 پدیده وحشتناکی که در آسمان می درخشد!  + عکس

غزل زیاری: نورهای عجیب بسیار بیشتر از آنچه مردم تصور می کنند در آسمان ظاهر می شوند. در بسیاری از موارد انتشار تصاویری از این نورهای عجیب به گمانه زنی های زیادی در مورد علل شکل گیری آن ها منجر می شود. از تهاجم بیگانگان تا سلاح های نظامی مخفی.

متأسفانه برخلاف میل نظریه پردازان توطئه، همیشه توضیحات علمی برای این چراغ ها وجود دارد. از حلقه های نورانی شبیه بشقاب پرنده تا کمان های خونی… در این مقاله ده بازی عجیب نور در جو را با توضیحات ساده و شگفت انگیز ارائه می کنیم.

1- حلقه مانند بشقاب پرنده

این حلقه‌های عجیب و غریب از نور قرمز برای مدت کوتاهی بر فراز شهر پوسانو در شمال ایتالیا ظاهر شدند، برای چند میلی‌ثانیه در آسمان معلق ماندند و سپس ناگهان ناپدید شدند.

این فریزبی های فلورسنت به عنوان “انتشار نور و تداخل فرکانس بسیار کم از منابع پالس الکترومغناطیسی” شناخته می شوند. این پدیده در واقع نوعی اختلال جوی است که زمانی رخ می دهد که صاعقه یک پالس الکترومغناطیسی ایجاد می کند که به یونوسفر زمین برخورد می کند. یونوسفر قسمت یونیزه شده اتمسفر فوقانی است که بین 80 تا 650 کیلومتر بالاتر از سطح زمین قرار دارد و رنگ قرمز آن ناشی از اتم های نیتروژن برانگیخته در یونوسفر است.

این هاله درخشان در نتیجه یک طوفان تندری شدید در 280 کیلومتری جنوب شرقی پوسانو ایجاد شد، اما پرسپکتیو اجباری این حلقه وسیع با قطر 360 کیلومتر باعث شد این هاله بر فراز آن شهر شناور باشد.

2.jpg

2- طاق و دهلیز

این تصویر که توسط یک فضانورد در دانشگاه کوئینز در بلفاست، ایرلند شمالی گرفته شده است، مجموعه ای دیدنی از کمان ها، کمان ها و هاله ها را نشان می دهد که به دور خورشید می چرخند. چنین نورهایی در اثر تابش نور خورشید به میلیون ها کریستال یخ کوچک در اتمسفر فوقانی ایجاد می شوند. کریستال های شش ضلعی مینیاتوری نور را مانند یک منشور شکست می دهند و هنگامی که بادهای شدید آنها را به یک جهت هدایت می کنند، نور منحرف شده به خطوط نور ترکیب می شود.

بیشتر بخوانید:

این تصویر حداقل سه پدیده نوری متمایز را نشان می دهد: یک هاله 22 درجه، که در واقع یک دایره بزرگ است که خورشید را احاطه کرده است. یک جفت خورشید کاذب (نقاط روشن در دو طرف هاله 22 درجه) و یک دایره فوق مارپیچ کامل (خطی که دایره را نصف می کند) که نادرترین پدیده است. این تصویر ممکن است حاوی ویژگی‌هایی از یک هاله باریک و یک قوس فوق‌العاده باشد که چیزی شبیه پلک را در بالا و پایین هاله ۲۲ درجه تشکیل می‌دهد.

همه این پدیده ها ممکن است در اشکال جداگانه مشترک باشند، اما دیدن همه آنها در یک زمان یک اتفاق بسیار نادر است.

3.jpg

3- حباب های آبی عجیب

یک فضانورد در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) تصویری از دو حباب آبی عجیب در حال درخشش در جو زمین را ثبت کرد. جالب اینجاست که این دو حباب ربطی به هم ندارند و به طور همزمان ظاهر شده اند.

نور حباب در پایین تصویر، فلاش شدیدی است که در مجاورت شکاف دایره‌ای بزرگ در ابرها رخ می‌دهد و باعث می‌شود که فلاش دیوارهای اطراف ساختار ابری مانند کالدرا را روشن کند و حلقه درخشان جالبی ایجاد کند.

حباب آبی در بالا و سمت راست تصویر نتیجه انعکاس نور از سمت ماه است. جهت گیری ماه نسبت به ایستگاه فضایی بین المللی به گونه ای است که نور منعکس شده از خورشید به جو زمین نفوذ می کند و آن را به یک لکه آبی روشن با هاله ای تار تبدیل می کند.

4.jpg

4- گرداب نور

چرخشی از نور آبی که در آسمان شب آلاسکا ظاهر شد برای مدت کوتاهی توجه یک ناظر شفق را به خود جلب کرد. اما این پدیده عجیب گرداب مانند هیچ ربطی به شفق قطبی نداشت.

این مارپیچ گرداب درخشان توسط سوخت موشک منجمد پرتاب شده از یکی از موشک های فالکون 9 اسپیس ایکس ایجاد شد و به دلیل ارتفاع زیاد موشک، این سوخت یخ زده نور خورشید را بر روی زمین منعکس کرد و به همین شکل در آسمان ظاهر شد. این چیزی است که در شب دیده می شود. چنین نورهایی را می توان برای چند دقیقه در آسمان دید تا زمانی که کریستال های سوخت منجمد حل شوند.

ویدئویی از یک گرداب مشابه در آسمان هاوایی نیز دیده شده است، جایی که چنین مارپیچی در آسمان شب شکل می گیرد و سپس ناپدید می شود. ستاره شناسان نام این نورهای دوار را “مارپیچ های اسپیس ایکس” گذاشته اند و معتقدند با افزایش تعداد موشک های اسپیس ایکس، در آینده بیشتر شاهد این پدیده خواهیم بود.

5.jpg

5- کمان قرمز

پس از برخورد یک طوفان خورشیدی قدرتمند به زمین، یک رگه قرمز روشن در آسمان بخش هایی از اسکاندیناوی قابل مشاهده بود، اما آن رگه قرمز یک شفق قطبی نبود و پدیده ای بسیار نادرتر بود.

این پدیده غیرعادی که با نام کمان قرمز پایدار شفق قطبی (SAR) شناخته می شود، برخلاف نامش، نه شفق قطبی است و نه دائمی. برخلاف شفق‌های قطبی، این پدیده زمانی اتفاق می‌افتد که تابش خورشیدی مولکول‌های گاز را در اتمسفر بالایی تحریک می‌کند. SAR زمانی رخ می دهد که گاز اتمسفر به شدت توسط سیستم جریان حلقوی زمین (حلقه وسیعی از جریان الکتریکی که زمین را احاطه کرده است) گرم می شود. پس از تضعیف مگنتوسفر زمین توسط طوفان های خورشیدی، احتمال مشاهده چنین پدیده هایی افزایش می یابد.

به دلایل ناشناخته، فقط اکسیژن در یک SAR گرم می شود، به این معنی که این پدیده ها همیشه یک رنگ قرمز ایجاد می کنند.

6.jpg

6- ابرهای رنگین کمانی

این ابرهای رنگارنگ در آسمان شب قطب شمال دیده شده اند. این ابرها که به عنوان ابرهای استراتوسفر قطبی (PSC) شناخته می شوند، تنها در استراتوسفر (لایه دوم جو زمین) در دمای منفی 81 درجه سانتیگراد تشکیل می شوند. به طور معمول، استراتوسفر فضای بسیار خشکی برای تشکیل ابر است، اما در دماهای بسیار پایین، مولکول های آب با هم ترکیب می شوند و بلورهای یخی کوچکی را تشکیل می دهند که به ابر تبدیل می شوند.

هنگامی که نور خورشید به این ابرهای کریستالی می تابد، پراکنده می شود و نوری با طول موج های مختلف تولید می کند و ظاهری رنگارنگ و رنگین کمانی به ابرها می بخشد. به دلیل ارتفاع زیاد این ابرها، نور خورشید می تواند بر روی کریستال ها بتابد و در آسمان پراکنده شود. در این حالت، حتی زمانی که خورشید بالای افق است، ابرها سبک تر به نظر می رسند.

7.jpg

7- خطوط لیزر سبز روشن

این تصویر که توسط تلسکوپ بر فراز Mauna Kea، مرتفع‌ترین قله هاوایی گرفته شده است، خطوط لیزر سبز رنگی را نشان می‌دهد که در آسمان شب چشمک می‌زنند.

این رگه‌ها که یکی پس از دیگری رخ می‌دادند، حدود یک ثانیه در آسمان به طول انجامید، اما در بحث‌های آنلاین، بسیاری آن‌ها را با باران دیجیتال یا خطوط کدهای سبز کامپیوتری که در فیلم‌های ماتریکس حرکت می‌کردند مقایسه کردند.

اما این خطوط دلیلی بر این نیست که ما در دنیای ماتریکس زندگی می کنیم. بلکه این خطوط لیزرهایی هستند که از ماهواره ICESat-2 ناسا ساطع می شوند. هدف اندازه گیری مقدار یخ در کرایوسفر زمین (بخشی از زمین پوشیده از یخ جامد) است. با استفاده از این روش، دانشمندان می توانند میزان برف، یخ دریا، یخ دریا و رودخانه، کوه ها را اندازه گیری کنند. آنها یخ، یخچال ها و صفحات یخی را اندازه گیری می کنند.

8.jpg

8- استیو شگفت انگیز

استیو، رگه‌ای از نور عجیب شبیه شفق قطبی، پس از طوفان خورشیدی بزرگ در اوایل سال 2023 در چندین ایالت آمریکا مشاهده شد. استیو (تقویت نرخ انتشار حرارتی قوی) پدیده نادری است که نوار ثابتی از نور تولید می کند که تا یک ساعت در هوا معلق می ماند. این رگه توسط جریانی از پلاسمای داغ یا گاز یونیزه شده که از مگنتوسفر ضعیف شده زمین در طی طوفان های خورشیدی خارج می شود، تشکیل می شود. جریان پلاسما ثابت و یکنواخت است. این بدان معناست که همان گازها برانگیخته می مانند و پیوسته همان نور را ساطع می کنند.

استیو ممکن است دور از مناطق قطبی که شفق قطبی را می بینیم ظاهر شود. اگرچه دانشمندان هنوز در مورد دلیل آن مطمئن نیستند.

9.jpg

9- حلقه های رنگین کمان روشن

هنگامی که تصویری از حلقه های متحدالمرکز یک رنگین کمان در فنلاند ثبت شد، چیزی شبیه گرده در هوا شناور بود. این حلقه های رنگارنگ که “تاج های گرده” نامیده می شوند، زمانی تشکیل می شوند که نور خورشید هزاران دانه گرده را در هوا پراکنده می کند. این یک الگوی شکست ایجاد می کند که در آن طول موج های جداگانه نور یکدیگر را خنثی می کنند به طوری که فقط رنگ های خاصی قابل مشاهده هستند. تک تک دانه ها نیز روشن می شوند و به صورت نقاط روشن در تصویر ظاهر می شوند.

گرده ای که در این تصویر می بینیم متعلق به درختان کاج است (کاج سیلوستریس) که کیسه های هوایی آن از حرکت این گرده ها پشتیبانی می کند. تاج های گرده تنها زمانی ظاهر می شوند که غلظت گرده بسیار بالا باشد و زمانی که خورشید یا ماه کامل تا حدی پنهان باشد به وضوح قابل مشاهده است.

10.jpg

10- آسمان خونین

پس از اینکه یکی از موشک های فالکون 9 اسپیس ایکس سوراخی در یونوسفر زمین ایجاد کرد، رد قرمزی از نور در آسمان آریزونا بر جای گذاشت.

حفره های یونوسفر زمانی به وجود می آیند که مرحله دوم پیشرانه موشک بین 200 تا 300 کیلومتری سطح زمین بسوزد. در این ارتفاع، دی مونوکسید کربن و بخار آب آزاد شده از اگزوز موشک باعث می‌شود اتم‌های اکسیژن یونیزه شده دوباره ترکیب شوند یا دوباره به مولکول‌های اکسیژن دو اتمی تبدیل شوند و یک فضای خالی در پلاسما ایجاد کنند. این باعث تحریک مولکول ها می شود و آنها انرژی را به شکل نور ساطع می کنند.

دانشمندان برای مدتی متوجه حفره هایی در یونوسفر شده اند. با این حال، با افزایش تعداد پرتاب موشک، این پدیده بیشتر رخ خواهد داد. لازم به ذکر است که این حفره ها هیچ تهدیدی برای ساکنان سیاره ندارند و طی چند ساعت به صورت طبیعی و از طریق یونیزاسیون مجدد گازهای ترکیبی دوباره بسته می شوند.

منبع: علوم زیستی

۵۸۵۸

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *