به گزارش مگتو، مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از مردم خواست از مصرف بی رویه قارچ های وحشی و گیاهان دارویی که گونه های آنها ناشناخته است به دلیل نزدیک شدن به برداشت و فصل رویش خودداری کنند. قارچ های سمی موجود در طبیعت، زیرا این قارچ ها می توانند باعث مسمومیت و حتی مرگ بر اثر مسمومیت شوند.
ایسنا در پیامی نوشت: ترحم بهزاد با تاکید بر پیشگیری از مسمومیت با قارچ ها و گیاهان سمی گفت: با توجه به نزدیک بودن برداشت های بهاره و تابستانه گیاهان مرتعی و جنگلی و حضور بیشتر مردم در طبیعت برای برقراری ارتباط معنوی. ” لذت بردن از گیاهان سبز و لذت بردن از شکوه طبیعت، رعایت احتیاطات مربوط به پیشگیری از مسمومیت با قارچ ها و گیاهان سمی ضروری است.
وی افزود: شرایط اقلیمی و تنوع اقلیمی در کشور و وجود گونه های گیاهی متنوع از سوی دیگر باعث افزایش گرایش مردم بومی به برداشت گیاهان دارویی و فروش آن در بازارهای محلی می شود. به مصرف انواع گیاهان چه زمانی.» نوع گیاه و مواد آن را نمی شناسند و نمی دانند که داروهای گیاهی باعث آسیب و مسمومیت می شود.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تصریح کرد: بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تماس یا مصرف گیاهان به ویژه قارچ های سمی از جمله: یکی آنها را عامل مسمومیت های تصادفی می دانند و با توجه به مرگ و میر نسبتاً بالای برخی از این نوع مسمومیت ها، اطلاعات و آگاهی صحیح و علمی در مورد راهکارهای پیشگیری از بروز این نوع مسمومیت ها به ویژه برای عموم مردم بسیار حائز اهمیت است. عمومی.
وی ادامه داد: طبق بررسی های متخصصان و کارشناسان مربوطه، قارچ های سمی از نظر مشخصات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و طعم شباهت زیادی به قارچ های خوراکی دارند. تشخیص گونه های قارچ خوراکی و سمی مشکل است و تنها توسط متخصصان و متخصصان قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر است.
به گفته وی بی توجهی به این موضوع اتفاقات ناگواری برای خانواده ها و خسارات در جامعه به دنبال خواهد داشت. بر اساس گزارش های دریافتی، هیچ پادزهری برای سم قارچ وجود ندارد و امکان درمان وجود ندارد. بنابراین، تنها راه ممکن برای جلوگیری از ضرر مصرف این گونههای گیاهی، برداشت نکردن گیاهان ناشناخته است که علاوه بر آسیبهای جانی به اکوسیستم مراتع، تنوع زیستی و منابع را نیز از بین میبرد و آسیبهای زیادی به حال حاضر وارد میکند. نسل بر نسل های آینده تأثیر می گذارد و منجر به انقراض گونه ها و نابودی حیات می شود.
بهزاد همچنین افزود: مصرف قارچ توسط حیوانات و پرندگان به معنای سمی نبودن قارچ برای انسان نیست و حتی برخی از سموم مقاوم در برابر حرارت بوده و از طریق آماده سازی به صورت کباب کردن، پختن، بخار پز و سرخ کردنی دفع می شوند. سموم از بین نمی روند و سم زدایی نمی شوند. بنابراین توصیه می شود از برداشت و مصرف بی رویه گیاهان دارویی و قارچ هایی که گونه آنها را نمی شناسید خودداری کنید.
این مقام مسئول در سازمان منابع طبیعی با بیان اینکه کلیه گیاهان مرتعی مجاز و قابل استفاده که به عنوان گیاهان خوراکی و دارویی شناخته می شوند باید با حفظ و پایداری استفاده شوند و دارای مجوز از اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برسند باشند، تصریح کرد: زیرا هر گیاهی حساسیت خاص خود را دارد و باید به حدی بهره برداری کرد که به منشا و منشا آن گیاه آسیبی وارد نشود. در واقع رشد مجدد گیاهان تحت تأثیر قرار نمی گیرد و تولید مثل آنها تحت تأثیر قرار نمی گیرد و جمعیت این گیاه همیشه در طبیعت حفظ می شود.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در خاتمه گفت: باید بدانیم برای بهره مندی از طبیعت لازم نیست از رویشگاه برداشت و مصرف کرد. گاهی می توانیم بایستیم و در بوته بید بنشینیم و بگذاریم گیاهان سبز برای همیشه آنجا بمانند. همچنین مردم می توانند هرگونه تخریب، تصرف و استفاده غیرمجاز و همچنین آتش سوزی در مراتع را با شماره تلفن 1504 و 1394 اطلاع دهند.
۲۳۳۲۱۷